Programul malware pe Google Play Store? O jumătate de milion de utilizatori de Android spun că da.

În ciuda încercărilor Google de a reduce la minimum aplicațiile rău intenționate găsite pe Play Store, se pare că unele dintre aceste aplicații periculoase continuă să treacă prin apărarea Google. Cu toate acestea, un alt grup de aplicații infestate cu malware au fost descoperite, subliniind în continuare realitatea programelor malware din Google Play Store. Citiți mai departe pentru povestea completă.


Programul malware pe Google Play Store? O jumătate de milion de utilizatori de Android spun că da.

Programul malware pe Google Play Store? O jumătate de milion de utilizatori de Android spun că da.

Programul malware pe Google Play Store – Povestea completă

Lukas Stefanko, cercetător în domeniul securității la ESET, a replicat recent următoarele:

Nu instalați aceste aplicații de pe Google Play – este un malware.

Detalii:
-13 aplicații
-toate împreună 560.000 de instalări
-după lansare, ascunde-ți pictograma
-descarcă APK suplimentar și face ca utilizatorul să îl instaleze (indisponibil acum)
-2 aplicații sunt # Rendire
-nici o funcționalitate legitimă
-raportat pic.twitter.com/1WDqrCPWFo

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 19 noiembrie 2018

Potrivit lui Stefanko, utilizatorii de Android care doresc să descarce jocurile de conducere menționate în tweet au sfârșit cu niște malware grave. Când un utilizator descarcă unul dintre aceste jocuri, aplicația va instala malware în culise și apoi va șterge pictograma aplicației. În momentul reținerii, peste jumătate de milion de utilizatori au descărcat deja aplicațiile. Aparent, dezvoltatorul „Luiz O Pinto” se află în spatele majorității acestor aplicații.

Din păcate, nu știm cu adevărat ce tip de malware se găsește în aceste aplicații. Cu toate acestea, știm că aplicația descarcă o sarcină utilă dintr-un domeniu înregistrat la un dezvoltator de aplicații din Istanbul.

Ce știm, însă, este că aplicațiile în sine nu se deschid de fapt. De fapt, aplicațiile se vor bloca de fiecare dată când un utilizator încearcă să le acceseze. Pentru a adăuga acest lucru, malware-ul prezent în aplicații se va lansa de fiecare dată când dispozitivul este pornit. În plus, malware-ul are acces complet la traficul de rețea al dispozitivului, ceea ce oferă hackerului în cauză acces la informațiile personale ale unui utilizator..

În prezent, aplicațiile nu se mai găsesc în Play Store. De fapt, un purtător de cuvânt Google a confirmat că aplicațiile în cauză încalcă politicile Google și că „au fost eliminate din Play Store”. În ciuda acestui fapt, preocupările cu privire la reglementările aplicației Play Store sunt încă ridicate. În timp ce Google a crescut reglementările pe care le aplică aplicațiilor pentru terți, este clar că mai are un drum lung, mai ales când te uiți la restricțiile Apple la aplicațiile terțe..

Cum să vă păstrați dispozitivul Android în siguranță de aplicațiile periculoase

Google lucrează cu siguranță la îmbunătățirea siguranței Play Store pentru toți utilizatorii. Acestea fiind spuse, nu pare foarte probabil ca Play Store să poată garanta 100% fără malware. Din acest motiv, un utilizator Android trebuie să fie puțin mai atent și proactiv atunci când descarcă aplicații. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce șansele de a descărca aplicații infestate cu malware:

 1. Rămâi departe de magazinele de aplicații terță parte. Dacă nu găsiți aplicația pe Google Play Store, nu o descărcați. Magazinele de aplicații terță parte sunt periculoase, deoarece rareori au vreun fel de reglementări cu privire la aplicațiile disponibile. Singura dată când este bine să descarci o aplicație din afara Play Store este pentru o aplicație oficială de pe site-ul său oficial.
 2.  Verificați datele de acreditare ale aplicației. Cu alte cuvinte, fă-ți cercetările. Uitați-vă la istoricul dezvoltatorului cu Play Store, au alte aplicații care verifică credibilitatea dezvoltatorului? Care este evaluarea aplicației? Oamenii au scris recenzii despre aplicație? De cele mai multe ori, veți putea vedea dacă o aplicație merită descărcată.
 3. Descărcați și instalați o aplicație anti-malware pe dispozitivul dvs. Android. Puteți verifica lista noastră pentru cele mai bune aplicații anti-malware pentru a vă asigura că veți primi cel mai bun serviciu pe care îl puteți. Anti-malware nu mai este o opțiune pentru niciun dispozitiv conectat la internet și este instrumentul dvs. principal pentru combaterea programelor și aplicațiilor suspecte.

Puteți citi acest articol pentru o explicație mai detaliată cu privire la securitatea aplicațiilor Android. Eu personal vă sugerez să urmați cât mai multe dintre sfaturile de siguranță prezente, deoarece este întotdeauna mai ușor să preveniți accesul malware-ului la dispozitivul dvs. decât să găsiți și să eliminați fișierele infectate.

Programele Malware pe Google Play Store – Gânduri finale

Toată lumea folosește aplicații, acesta este doar un fapt al vieții noastre moderne. În ciuda proeminenței lor în viața noastră, nu ne gândim cu adevărat la consecințele descărcării unei aplicații infectate. De fapt, nu ne gândim cu adevărat la malware la fel de mult decât ar trebui, în special la malware pe Google Play Store. Vestea bună este că cercetătorii în domeniul securității, precum Ștefanko, dețin Google în mod activ, iar omologii lor sunt responsabili pentru pierderile de securitate. Totuși, este în sarcina utilizatorului individual să fie informat despre pericolele aplicațiilor dăunătoare. Cu toții ar trebui să luăm măsurile de precauție necesare pentru a păstra dispozitivele și informațiile noastre personale în siguranță și private.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map