Puteți șterge curând datele de urmărire a locației Google

În doar câteva săptămâni, Google va lansa o nouă caracteristică de confidențialitate care vă permite manual să ștergeți datele de urmărire a locațiilor stocate de motorul de căutare. Ștergerea automată a funcției istoricului locației vă permite să controlați ceea ce doresc să partajeze cu motorul de căutare. Citiți mai multe despre asta mai jos.


Noua funcție de confidențialitate Google șterge istoricul

Puteți șterge curând datele de urmărire a locației Google

Motivul din spatele noii caracteristici

Dacă aplicațiile, motorul de căutare și browserele colectează informații despre tine poate fi destul de deranjant. Este mai neliniștitor să afli că, chiar și atunci când dezactivezi funcția de setare a locației, Google te poate urmări în continuare. Multe aplicații Google sunt, de asemenea, responsabile de colectarea datelor despre dvs. Din aceste motive, utilizatorii au emis cereri de simplificare a procesului de gestionare a datelor. Ca răspuns la solicitările lor, compania a anunțat că introduce o caracteristică nouă care îi ajută să își gestioneze datele mai eficient. Utilizatorii vor putea șterge automat datele locației și activității după 3 sau 18 luni.

Ce face funcția nouă a Google?

Noua caracteristică Google pentru contul dvs. Google vă va permite să ștergeți automat datele despre Istoricul locațiilor, Web și Activitatea aplicației după o perioadă semnificativă de timp și aceasta va fi după trei sau 18 luni. Această caracteristică vă va ajuta să ștergeți datele după acel moment, apoi vor fi șterse în mod normal.

Anul trecut, motorul de căutare a fost implicat în concursuri aprinse cu privire la urmărirea locației sale, care aparent continuă să vă urmărească chiar și atunci când setarea Istoricului locațiilor este dezactivată. Singura modalitate prin care ai putea împiedica locația ta fiind urmărit este de asemenea dezactivând setarea „Activitate Web și aplicație”. În esență, această caracteristică a fost proiectată pentru istoricul locațiilor și pentru datele de activitate Web și aplicații. Cu noua caracteristică Google, veți putea șterge datele pentru ambele setări. Aceasta înseamnă că toate datele despre istoricul locațiilor dvs. nu vor mai fi la dispoziția Google. 

Cum dezactivați Web & Activitatea aplicației

Urmați pașii următori pentru a afla cum puteți opri Web-ul & Activitatea aplicației pe mai multe platforme.

Pentru utilizatorii de Android

  1. Mergi la Setări Google
  2. Acces Cont Google > Date & Personalizare > Web & Activitatea aplicației
  3. Declanșează Web & Activitatea aplicației

Pentru utilizatorii iOS

  1. Conectați-vă la contul dvs. Google dintr-un browser
  2. Accesați-vă setările contului într-un browser: Cont Google > Informatie personala & intimitate > Accesați Activitatea Mea > Controlul activității < Web & Activitatea aplicației.
  3. Declanșează Web & Activitatea aplicației.

Mai multe despre caracteristică

Noua caracteristică Google se va extinde la istoricul de navigare al utilizatorului în Chrome și la datele din aplicație și la funcția Google Discover pentru Android. Cu toate acestea, Google nu confirmă în continuare cât de extinsă funcția de ștergere automată a produselor sale. Dar este cert că funcția ar trebui să se aplice serviciilor care folosesc datele de conectare Google.

Compania are deja instrumente setate pentru a activa sau dezactiva datele despre locația sau activitatea aplicației. Cu toate că utilizatorii își pot șterge datele manual manual, acest lucru necesită foarte mult timp. Această caracteristică nouă va permite, cel mai probabil, aplicațiilor Google să satisfacă nevoile utilizatorilor. De asemenea, acestea vor șterge datele într-un interval de timp rezonabil. Cu toate că Google urmărește o parte din activitatea dvs., vă poate face navigarea mai convenabilă în momentul de timp, nimeni nu dorește ca aceste date să fie pe termen lung.

De ce vă urmărește Google?

Deși vă puteți întreba ce există în Google pentru a vă urmări locația, există multe jocuri pentru companie. Câștigul profitabil este unul dintre factorii principali. Motivul principal pentru care Google este obsedat de urmărirea locației este datele. Cu cât Google obține mai multe date, cu atât îl poate folosi în beneficiul propriu. Compania poate oferi companiilor oportunități mai bune de publicitate la vânzarea datelor utilizatorilor. De altfel, Google însuși a declarat că înregistrările de locație stocate în setările „Activitatea mea” sunt folosite pentru a viza anunțuri. Cumpărătorii de reclame au opțiunea de a viza anumite locații. Însă, ei trebuie să plătească Google un preț important pentru a face acest lucru.

Comentariile Google

Un purtător de cuvânt Google a declarat într-un e-mail că compania a fost de acord cu perioade de 3 și 18 luni bazate pe preferințele utilizatorilor. Compania a selectat astfel de perioade de timp, deoarece datele pot fi reprezentative pentru un sezon de trei luni sau mai multe sezoane. Google a spus că această caracteristică va ajunge mai întâi pentru datele privind locația. Apoi, se va extinde la datele web și ale aplicațiilor „în săptămânile următoare”.

Disputa pentru colectarea datelor Google

Unele organizații europene au făcut o alianță și au depus o plângere Urmărirea locației Google. Ei au reușit să facă acest lucru cu ajutorul autorităților locale de protecție a datelor GDPR. Plângerile au sugerat că Google folosește diferite tehnologii pentru a obliga utilizatorii să folosească sistemele sale de urmărire a locațiilor. Utilizatorii online sunt deja conștienți de modul în care Google folosește atât „Istoricul locațiilor”, cât și „Web-ul” & Funcția de activitate a aplicației pentru a colecta date bazate pe locație.

Totuși, cercetarea Forbrukerradet din Norvegia afirmă că Google folosește alte tehnici manipulative care îi atacă pe utilizatori să lase activările de urmărire a locației. Aceste tehnici includ setări implicite ascunse, flux de clic înșelător, permisiuni pentru aplicații și setări mereu pornite. Dacă GDPR răspunde în favoarea celor 7 organizații, Google va fi supus unei amenzi uriașe. În apărarea companiei, urmărirea este dezactivată în mod implicit pe sistemele lor și orice metodă de urmărire activată poate fi întreruptă în orice moment.

Noua funcție de confidențialitate Google șterge istoricul – concluzie

Această nouă caracteristică va șterge înregistrarea Google curată în ceea ce privește istoricul colectării datelor? Probabil ca nu. Cu toate acestea, caracteristica este încă mult binevenită. Dar, să ne confruntăm, colectarea datelor este inevitabilă. Deși această caracteristică nouă nu protejează în totalitate utilizatorii de toate datele pe care le adună compania, suntem dispuși să oferim o imagine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map