Urmărirea semnalului WiFi – Putem urmări acum oamenii din casele lor?

Te-ai gândit că poți fi urmărit doar online? Mai gandeste-te. Yanzi Zhu și Co, cercetători de la Universitatea din California, au dezvoltat o metodă care face ca urmărirea semnalului WiFi să devină o realitate terifiantă. Citiți mai departe pentru a afla povestea completă despre modul în care transmițătorul WiFi poate fi utilizat în curând pentru a urmări fiecare mișcare din propria casă.


Urmărirea semnalului WiFi - Putem urmări acum oamenii din casele lor?

Urmărirea semnalului WiFi – Putem urmări acum persoanele din casele lor?

Urmărirea semnalului WiFi – Povestea completă

Cercetătorii de la Universitatea din California au venit cu o modalitate de a utiliza semnale Wi-Fi ambientale pentru a vedea prin pereți folosind un smartphone.

Anterior, era posibil să „vezi” pur și simplu semnalele WiFi din interiorul unei clădiri. Însă acum este foarte posibil să vă urmărească în propria casă. Tehnologia se bazează pe citirea modificărilor undelor radio emise de transmițătorul WiFi. Pentru ca această tehnologie să funcționeze, cercetătorii trebuie să localizeze mai întâi emițătorul WiFi în casă. Acest lucru nu este atât de dificil cum a fost odată.

Parcurgând de câteva ori în afara locației monitorizate, cercetătorii au putut calcula locația emițătorului cu o precizie de 92,6%. După ce transmițătorul este localizat, cercetătorii pot să afișeze semnalele WiFi. În acest fel, ei pot detecta reflecțiile și distorsiunile care apar atunci când un obiect sau o persoană se mișcă. Dacă locația monitorizată are mai mult de un transmițător, viteza de precizie crește până la un teribil de 99%.

Vestea bună este că tehnologia dezvoltată de cercetători poate urmări doar dacă o persoană se află sau nu în interiorul clădirii care este monitorizată. Având în vedere că adulmecile WiFi pe care le-au folosit semnifică doar schimbările valurilor, cercetătorii nu au putut vedea sau să dea seama ce face cineva în interiorul locației. Vestea proastă este că tehnologia poate / se va dezvolta în continuare, având în vedere această limitare.

Cu alte cuvinte, un pic mai mult de lucru pe această tehnologie poate oferi foarte bine lumii un instrument care monitorizează acțiunile, locațiile și mișcările subtile folosind semnale WiFi. Nu știu despre tine, dar ideea ca un hacker să aibă acces la aceste instrumente este îngrozitoare.

Cum va fi utilizat urmărirea semnalului WiFi?

La fel ca în cazul tuturor noilor tehnologii, există atât proiecte bune, cât și rele proaste pentru acest tip de localizare.

Beneficiile urmăririi semnalului WiFi

Există motive legitime pentru dezvoltarea acestui tip de urmărire. Domeniul medical, în mod special, poate câștiga mult din dezvoltarea acestui instrument până la urmărirea mișcărilor, precum și a locațiilor. Gândiți-vă la implicațiile pe care le are acest tip de tehnologie pentru serviciile de urgență! În special pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu boli cronice de lungă durată. Imaginează-ți acest lucru: o persoană în vârstă cade și nu se poate ridica. Tehnologia dezvoltată monitorizează această mișcare și observă că nu este o acțiune comună pentru această persoană și notifică serviciile locale de urgență. Acest lucru solicită un răspuns rapid și poate salva vieți.

În afara domeniului medical, această tehnologie poate fi utilizată pentru a îmbunătăți jocurile VR. Imaginează-ți că poți folosi semnalul WiFi pentru a-ți trage în mod corespunzător „terenul de joc”. Acest lucru îi va ajuta pe dezvoltatorii de jocuri VR să producă experiențe de joc mai personalizate.

Serviciile inteligente (IoT) pot beneficia, de asemenea, de acest tip de urmărire a semnalului WiFi. Imaginează-ți căminul inteligent pentru fiecare capriciu în funcție de locul în care te afli în casă. Intrați în sufragerie? Temperatura se schimbă automat după bunul plac. Mergi să dormi în patul tău? Smart house apoi stinge toate luminile și aparatele pe care nu le mai folosești în prezent. Sincer, posibilitățile sunt nesfârșite și foarte interesante.

Contra de urmărire a semnalului WiFi

Pe de altă parte, această nouă tehnologie prezintă multe riscuri pentru confidențialitatea utilizatorilor. Spre deosebire de urmărirea online, acest tip de tehnologie vă poate urmări fizic în propria casă. Este foarte posibil ca agenții răi să ajungă să utilizeze acest tip de tehnologie pentru a facilita furtul, de exemplu. Alți agenți răi ar putea utiliza tehnologia pentru a vă monitoriza în continuare activitățile, atât online, cât și în viața reală. Guvernele își pot spori supravegherea adăugând în supraveghere fizică, precum și pe internet.

Cu alte cuvinte, există posibilități legitim de terifiante pentru care un atacator, un hacker sau un agent rău poate folosi această tehnologie. Acum, vestea bună este că cercetătorii au venit deja cu 3 apărări plauzibile împotriva acestui tip de atac:

 1. Geofencing Semnalele WiFi: crearea unei frontiere geografice pentru semnalele WiFi.
 2. Limitarea ratei WiFi: scăderea volumului semnalelor WiFi propagate.
 3. Obfuscarea semnalului: adăugarea de zgomote la semnalele WiFi care îngreunează localizarea emițătorului.

Urmărirea semnalului WiFi – gânduri finale

Ce crezi tu? Merită dezvoltată această tehnologie? Și cum se va reflecta acest lucru asupra noilor legi privind păstrarea datelor care apar în toată lumea? Sincer, pentru mine, simt că omenirea trebuie să obțină o mai bună abordare asupra riscurilor de confidențialitate ale tehnologiei disponibile în prezent pentru utilizare publică înainte de a începe comercializarea tehnologiei care plasează fizicul cu digitalul într-un mod atât de înfricoșător..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map