BitTorrent vs uTorrent – Care dintre reguli

Folosirea torentelor este una dintre cele mai populare modalități de accesare a materialelor de copyright gratuit. Oamenii folosesc torentele pentru o serie de motive, de la divertisment la nevoi profesionale, cum ar fi software-ul. În timp ce există multe instrumente software care descarcă torrent acolo, două ies în evidență pentru popularitatea lor pură – BitTorrent și uTorrent. În linii mari, ambele aplicații au origini similare și îndeplinesc fundamental aceeași funcție. Dar, pe măsură ce mergeți sub suprafață, puteți constata că există câteva diferențe notabile. Haideți să aruncăm o privire la unele dintre acestea.


BitTorrent vs uTorrent - Care dintre reguli

BitTorrent vs uTorrent – Care dintre reguli

Care sunt diferențele majore dintre BitTorrent și uTorrent?

Primul și primul lucru de știut despre BitTorrent este că este un software P2P sau peer to peer. Ca atare, este foarte popular și este utilizat pentru încărcarea și descărcarea torentelor din întreaga lume.

BitTorrent este practic o versiune rebranded a uTorrent, care a fost lansată după achiziționarea uTorrent.

În schimb, uTorrent a fost creat ca o platformă open source pentru descărcarea torentelor. Versiunea de bază a fost disponibilă gratuit, cu o versiune plătită plus disponibilă la un preț. uTorrent este de asemenea disponibil pe toate sistemele de operare și platforme populare.

În ceea ce privește securitatea, BitTorrent este superior, deoarece nu găzduiește multe reclame. Acest lucru o face mai bună din punct de vedere al siguranței. Cu toate acestea, uTorrent are o mulțime de reclame încorporate, precum și pop-up. Acest lucru poate fi enervant pentru mulți, iar unii pot utiliza anunțuri de blocare pentru a utiliza site-ul în mod satisfăcător.

Pentru utilizarea uTorrent, utilizatorul trebuie să fie conștient de faptul că securitatea lor va fi compromisă. Deoarece producătorii de anunțuri își vor urmări activitățile pentru a furniza reclame mai bine orientate, confidențialitatea acestora este în pericol.

BitTorrent vs uTorrent: Care este mai rapid?

Când alegeți orice site web sau software de descărcare a torrentului, viteza totală ar trebui să fie prima dvs. prioritate. De asemenea, trebuie să luați în considerare aspectul său de securitate. Odată cu represiunea asupra pirateriei din întreaga lume, trebuie să aveți o formă de bază de criptare nativă. Acest lucru vă va oferi un strat subțire de securitate.

În ceea ce privește viteza, BitTorrent este mult mai rapid, cu viteze medii care ajung până la 75 kb / s. Pe de altă parte, uTorrent doar ceasuri cu o viteză de aproximativ 10 kb / s. Cu toate acestea, există o mulțime de alți factori care trebuie luați în considerare.

De exemplu, numărul de semănători activi pentru orice torrent va avea un impact imens asupra vitezei generale pe care o puteți obține. Chiar și înainte, planul de lățime de bandă pe dispozitivul dvs. de internet trebuie să suporte viteze maxime realizabile. În caz contrar, veți atinge întotdeauna limita de viteză, așa cum este definit de ISP-ul dvs..

Acești doi factori determină împreună o mare parte din ceea ce intră în torentarea de mare viteză.

BitTorrent vs uTorrent: Compatibilitate

Există și alte diferențe între cele două programe software relevante pentru platforme diferite. Pentru platforma Mac OS, de exemplu, BitTorrent este o alegere mult mai bună, deoarece oferă opțiunea de descărcare simultană. uTorrent nu poate suporta această caracteristică pe Mac OS.

Pe de altă parte, atât BitTorrent, cât și uTorrent funcționează pe platforma Android. Cu toate acestea, există o diferență accentuată în ceea ce privește performanța lor, BitTorrent depășind considerabil uTorrent. Printre alte funcții, BitTorrent acceptă puțin mai puține limbi decât uTorrent la 66, față de 67.

BitTorrent este de asemenea de trei ori mai mare decât uTorrent. Cu toate acestea, în utilizarea practică, diferența este nesemnificativă, deoarece BitTorrent ocupă 3 MB de stocare, față de uTorrent care ocupă 1 MB de stocare.

Mai mult, BitTorrent are o compatibilitate ușor limitată în comparație cu uTorrent. BitTorrent este disponibil numai pe desktop și pe dispozitive mobile. Cu toate acestea, uTorrent este disponibil atât pe dispozitive mobile, desktopuri, cât și online. Deci, pentru persoanele care nu doresc să descarce un software torrent, utilizarea variantei online a uTorrent este o alegere mai bună.

În cele din urmă, din punct de vedere al siguranței, BitTorrent are mâna superioară, deoarece nu reține la fel de multe date despre utilizatori ca și uTorrent. Așadar, dacă în orice moment o agenție guvernamentală v-ar acuza de piraterie online, utilizarea BitTorrent vă va oferi mai multă securitate.

Cum rămân protejat când folosesc torrente?

În timp ce atât BitTorrent cât și uTorrent au o parte a avantajelor lor, aceștia oferă utilizatorilor siguranță mică sau inexistentă. Dacă locuiți într-o țară în care pirateria sau accesul la site-urile cu torrenturi sunt interzise, ​​atunci aveți o problemă. Obținerea accesului la astfel de site-uri web fără a utiliza VPN este un lucru periculos. Vă puteți ateriza într-o problemă juridică gravă din cauza acesteia.

Cu toate acestea, există o serie de modalități prin care puteți evita să fiți urmăriți pe site-urile web ale pirateriei. Una dintre cele mai eficiente metode de a face acest lucru este utilizarea unui VPN. O rețea privată virtuală maschează în esență adresa dvs. IP și vă oferă acces la mai multe servere, altele decât cele proprii. Acest lucru este foarte util pentru testarea din mai multe motive pe care le vom discuta mai jos.

În primul rând, dacă adresa dvs. IP este mascată, atunci ISP-ul dvs. sau orice altă agenție de supraveghere nu vă pot localiza poziția. Acest lucru îi face incapabili să inițieze acțiuni în justiție împotriva dvs. pentru torrenting. În al doilea rând, utilizarea diferitelor servere vă permite să accesați site-uri web care pot fi interzise în regiunea dvs. Astfel, vă poate oferi acces la site-uri web pe care nu le puteți utiliza altfel.

Un alt beneficiu important pe care îl puteți obține folosind VPN pentru torrenting este viteza. Toată lumea știe că ISP-urile accelerează viteza atunci când știu că un utilizator este torent. Cu un VPN, ISP-ul nu poate vedea ce faceți, astfel încât viteza dvs. va fi mai bună atunci când torrentați cu un VPN decât să o faceți fără VPN.

În cele din urmă, datorită creșterii interdicțiilor guvernamentale de pe site-urile web torenting, mulți dintre ei necesită ca vizitatorii să le acceseze folosind un VPN. Așadar, chiar și pentru vizitarea site-urilor de tip torrent pe care le puteți vizita în mod normal, este posibil să aveți nevoie de un VPN pentru a avea acces direct.

Ce VPN ar trebui să folosesc pentru torrenting?

Există VPN-uri fiabile pentru Torrenting pe piață. Cu toate acestea, nu toți permit torentele. Când selectați un VPN, asigurați-vă că permit P2P. Dacă selectați o VPN care nu permite P2P, acestea vă pot interzice contul de utilizator dacă descărcați torentele, așa că aveți grijă.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map