Је ли уТоррент законит и сигуран за употребу?

Је ли уТоррент законит? Да ли је уТоррент безбедан за употребу у САД-у, Великој Британији, Канади или Аустралији? Торрентинг је контроверзно питање које већ дуго окупира памет корисника интернета. Искушења која нуди Торрент софтвер су бескрајна и корисници су свесни премијум садржаја на који се бесплатно могу укључити торрентом. Много је апликација и веб клијената развијених да олакшају бујицу. Било би паметно да људи остану на сигурној страни и преузимају само правне материјале, али сви знамо да то није случај са људима. Људи желе оно што не могу, а ограничени садржај је тачно на врху тих ствари. Ионако ћете ићи на бујицу, па зашто то не бисте учинили на сигурно и смањили ризик од упадања у правне битке? Најбољи део је што можете да користите ВПН са било којим од следећих рачунара, Мац-а, Андроид-а, иОС-а, иПхоне-а и иПада. Прочитајте даље како бисте сазнали колико можете бити сигурни ако користите ВПН са Уторрентом.  


Је ли уТоррент законит и сигуран за употребу?

УТоррент је легална и сигурна за употребу?

Шта је уТоррент?

То је софтвер који је развио БитТоррент за преузимање тешких датотека. уТоррент је више мрежа мрежних апликација за дељење датотека (П2П) која је доступна на ПЦ-у, Мац-у и Андроид-у. Корисницима омогућава дељење великих датотека. Постоје две верзије уТоррент-а: бесплатна и премиум. Премиум верзија у основи је иста, али без огласа. 

УТоррент је сигурно и легално?

уТоррент је сам по себи сигуран у зависности од начина на који га користите. Питање да ли је уТоррент легалан или не мора се заменити оним што се сматра нелегалним уТорренту? уТоррент је софтвер који својим корисницима представља могућности да сами одаберу када је у питању преузимање. Имајте на уму да све ваше торрент активности биљеже и похрањују уТоррент клијент с којим имате посла. Стога чине ваше податке подложним надгледању, кршењу и кршењу.

Правни или нелегални?

Разумевање разлике између легалног и илегалног преузимања кључно је за избегавање претерано понављаног питања да ли је уТоррент законит или не. Оно што је власник послао уз његов пристанак и бесплатно је доступан на уТоррент-у је легално. Оно што је на располагању за преузимање без одобрења власника и што обично захтева новац у замену није. Ако корисник преузима законске границе дозвољене, он се не треба бринути, уколико одлучи да преузме материјал заштићен ауторским правима, тада би могли наићи на неке правне проблеме. Власник може сазнати од уТоррент клијената шта сте се бавили, јер они воде евиденцију ваших торрент активности.

Користите ВПН са уТоррент-ом

Помоћу ВПН-а можете преузимати, постављати и преносити торрент датотеке маскирајући свој идентитет. ВПН је виртуелна приватна мрежа која вам омогућава анонимно прегледавање интернета, што укључује преузимање и учитавање торрент датотека. Када користите уТоррент са ВПН-ом, ни добављачи интернетских услуга нити ауторска права неће моћи да знају ваш идентитет или шта радите.

 1. Изаберите добављача ВПН услуга од оног који смо предложили у табели испод.
 2. Пријавите се за ВПН.
 3. Преузмите и инсталирајте ВПН софтвер.
 4. Повежите се с једним од сервера државе у којој је легално обављати активности повезане са бујицама.
 5. Са другачијом ИП адресом, нема шансе да ИСП-ови или Ауторско тролови открију ко сте и шта радите.

Који је ВПН најбољи?

Колико год је лако поставити ВПН, проналажење поузданог није. Нису сви пружаоци ВПН услуга вам дају могућност да користе своје ВПН за бујице. Много је функција које морате узети у обзир пре куповине провајдера ВПН-а. Морате се фокусирати на следеће:

 1. Ограничење пропусне ширине: Морате бити сигурни у ограничење података које нуде, што значи колико података можете користити за преузимање.
 2. Сигурност: Добар ВПН у могућности је да задржи и вирусе и злонамјерни софтвер.
 3. Брзина: Преузимање и дељење датотека су већ дуготрајне праксе, па се прибегавају ВПН-у како би се убрзали процеси преноса..
 4. Политика евидентирања: Сигурни ВПН провајдер не сме да води евиденцију вашег промета, што укључује: датотеке које преузимате, веб локације које посећујете и апликације које користите.
 5. П2П подршка: Изаберите ВПН који подржава П2П умрежавање.

Најбољи ВПН-ови за торент

Претходно смо објавили детаљан преглед најбољег ВПН-а који можете користити са уТоррент-ом. Испод можете пронаћи резиме најбољих 3 пружатеља ВПН услуга којима се корисници обично обраћају приликом бујице.

 1. ЕкпрессВПН својим корисницима омогућује бујицу и подржава мреже за дељење датотека П2П. Најбоље од свега је што не воде евиденцију података својих корисника и маскирају вашу ИП адресу чинећи ваше мрежне активности безначајним јер даваоци интернетских услуга никада неће открити да сте ви или шта намеравате..
 2. НордВПН савршена је за тешке бујице и кориснике П2П услуга. Раде са 256-битном АЕС енкрипцијом и гарантују не евидентирање личних података и промета корисника. НордВПН нуди неограничену пропусност и добре брзине.
 3. Неограничена пропусност, 256-битна енкрипција и протоколи подршке попут Л2ТП чине идеалан ВПН за бујице. ИПВанисх нема политику евидентирања и пружа анонимност својим корисницима. Помоћу ИПВанисх-а није дозвољено само бујице, већ се и охрабрује.

 Је ли уТоррент легална и сигурна за употребу – завршите

Ако живите у САД-у, Канади, Великој Британији, Аустралији и другим европским земљама, могло би бити тешко користити уТоррент за активности бујице. Према најновијим изменама закона о пиратерији у целом свету, сејање и уклањање материјала заштићених ауторским правима без дозволе власника је противзаконито. Суочавање с правним проблемима попут примања обавештења и казнених претњи није неопходно јер се приликом пријаве на ВПН може гарантирати сигуран пут даље од свих тих проблема. Јавите нам се у одељку за коментаре испод ког ВПН-а мислите да је најбољи за бујицу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map