Torrents explicate – Beneficii, dezavantaje, alternative

BitTorrent este practic o metodă care vă permite să descărcați fișiere mari în timp ce sunteți conectat la Internet. Folosind BitTorrent, puteți descărcați muzică, aplicații, jocuri, videoclipuri și imagini. De asemenea, puteți partaja fișiere care sunt prezente pe computer cu alții. În acest articol vă voi explica cum funcționează BitTorrent precum și examinarea acesteia avantaj și dezavantaje. Articolul va cuprinde, de asemenea, cum să descărcați în mod anonim torentele. Alternative torrent, cum ar fi Usenet vor fi, de asemenea, acoperite în acest sens „Torrents Explified” tutorial.


Torrents explicate - Beneficii, dezavantaje, alternative

Torrents explicate – Beneficii, dezavantaje, alternative

Ce sunt Torrents?

BiTorrent se bazează pe protocol peer-to-peer (P2P). Aceasta înseamnă că calculatoarele BitTorrent se „învârtesc” reciproc fără a fi nevoie de un computer central. Cu alte cuvinte, aceste calculatoare descărcați și încărcați același torrent între ei. Când încărcați .fișier torrent în dvs. Client BitTorrent, computerul dvs. se va alătura swarm-ului BitTorrent cu alte computere care au încărcat același fișier .torrent. Persoanele de contact BitTorrent a urmăritor în fișierul .torrent. Sarcina principală a următorului este de a urmări toate computerele conectate. Acest tracker și alțiio împărtășește adresa dvs. IP cu alte computere din roi. Procesul de descărcare în sine se realizează în bucăți mici. Unul BitTorrent dvs. a descărcat destui biți, va începe să partajeze aceste părți cu alți clienți BitTorrent. În esență, veți începe să partajați fișierele descărcate cu alții. Acest proces este cunoscut sub numele de „Însămânțare“. Cu cât sunt mai mulți semănători, cu atât descărcarea va fi mai rapidă. Desigur, dacă nu sunt disponibile semănători, nimeni nu va putea descărca fișierul.

Deci, pe scurt, pentru a descărca fișiere prin BitTorrent, trebuie să descărcați și să instalați un client BitTorrent pe computer / Mac. Odată făcut, tot ce a mai rămas de făcut este să găsiți .torrentul fișierului pe care doriți să îl descărcați. Puteți utiliza site-uri precum Pirate Bay, Torrenturi KickAss, sau Torrentz. Rețineți că aceste site-uri web nu găzduiesc niciunul dintre fișierele pe care doriți să le descărcați. Au doar legături către fișierul .torrent.

Torrenturi: beneficii și dezavantaje

Avantajele utilizării Torrents:

 • Procesul descentralizat folosit de P2P înseamnă că fișierul pe care îl descărcați nu este găzduit pe un server central principal. Dacă o sursă de descărcare nu este activă, vă puteți baza pe alte surse pentru a finaliza descărcarea. În cazul descărcărilor obișnuite, dacă serverul principal este redus, nu veți putea termina procesul de descărcare.
 • Chiar dacă dintr-o dată sunteți deconectat de la Internet sau dacă computerul se oprește / repornește, veți putea finaliza descărcarea odată ce vă întoarceți online. Nu este nevoie să reporniți de la zero.
 • Chiar și pentru utilizatorii cu viteză lentă de internet, torentele vă pot ajuta să descărcați un fișier mai repede decât folosind procesul de descărcare „tradițional”.
 • Fișierele sunt ușor de găsit și descărcat.

Dezavantaje ale utilizării torrenturilor:

 • Dacă fișierul după care nu are „semințe”, nu îl vei putea descărca.
 • Nu puteți spune cu siguranță ce conține fișierul pe care îl descărcați. Puteți verifica dacă fișierul este autentic scanând rapid secțiunea de comentarii. Feedback-ul pozitiv înseamnă, în general, că fișierul este OK.
 • Faptul că descărcați și încărcați în același timp poate influența lățimea de bandă. Dacă aveți o conexiune rapidă la Internet, nu ar trebui să vă faceți griji pentru acea parte.
 • Toți cei care descarcă fișierul torrent pe care îl culegeți sau îl însemnați pot vedea adresa dvs. publică. Aceasta include ISP-ul dvs. sau grupuri digitale de copyright. Pentru a vă proteja confidențialitatea în timp ce utilizați torrente, pur și simplu utilizați VPN. Mai multe despre asta mai jos.

Torrents explicate: utilizați VPN pentru adăugarea confidențialității și securității

De regulă, aș recomanda cu mare încredere utilizarea VPN ori de câte ori sunt implicate torentele. Practic, un VPN redirecționează tot traficul printr-o rețea privată securizată. În timpul procesului adresa dvs. IP reală este ascunsă și datele dvs. sunt criptate. Aceasta înseamnă că nici ISP-ul dvs., nici alții nu vă vor putea urmări activitatea online. Dezavantajul este că utilizarea VPN ar putea scădea considerabil viteza Internetului, dacă nu vă înscrieți cu un furnizor VPN de încredere. De asemenea, asigurați-vă că furnizorul VPN pe care îl alegeți nu are limite de lățime de bandă. Iată o listă cu primii trei furnizori VPN la care puteți utiliza descărcați în mod anonim torentele.

Torrents explicate: Usenet ca alternativă

In timp ce Usenet a fost prezent cu mult înainte de torente, utilizarea sa a început să crească abia în ultimii ani. În timp ce Usenet poate fi obișnuit și cu descărcați fișiere multimedia, la fel ca torentele, există unele diferențe majore.

 • Spre deosebire de torrente, Usenet nu se bazează pe protocolul peer-to-peer.
 • Nu partajați fișierul pe care îl descărcați cu alții.
 • Descărcări mai rapide când utilizați Usenet datorită prezenței serverelor dedicate.
 • Nu este nevoie de semințe.

În timp ce torentele sunt în principal „gratuite”, trebuie să înscrieți-vă cu un furnizor Usenet pentru a putea profita la maxim. Puteți găsi o listă cu cei mai buni furnizori Usenet în 2016. Acestea sunt listate în funcție de plafonul lunar de date, perioada de păstrare, conexiunile simultane și disponibilitatea SSL.

Link RankProvider
vizita-furnizori de
Perioada de încercare gratuită de 14 zile
2vizita-furnizori de
Gratuit 30 GB pentru 2 săptămâni
3vizita-furnizori de
Încercare gratuită
4vizita-furnizori de
Încercare gratuită
5vizita-furnizori de

Torrents explicate – beneficii, dezavantaje și alternative

Nu există nicio îndoială că în acest articol trebuie să fie digerate o mulțime de informații, indiferent dacă sunt legate de acestea torrente, VPN, sau Usenet. Puteți posta întotdeauna comentarii de mai jos pentru mai multe instrucțiuni și informații despre oricare dintre aceste trei subiecte.

Salvați

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map