ЕкпрессВПН вс Хотспот Схиелд: Који је ВПН најбољи?

ЕкпрессВПН ВС Хотспот штит: На који ВПН треба да се претплатите? ВПН је обавеза и ваш ВПН избор драстично утиче на вашу приватност. Па, наравно, желите да будете сигурни да доносите исправну одлуку. Ако сте заглавили између ЕкпрессВПН и Хотспот Схиелд-а, два најпреузиманија ВПН-а, погледајте овај упоредни преглед да бисте сазнали који ВПН заслужује вашу пажњу. Имајте на уму да се ово поређење заснива на Премиум верзији Хотспот Схиелд-а.


ЕкпрессВПН вс Хотспот Схиелд - Који је ВПН најбољи

ЕкпрессВПН вс Хотспот Схиелд – Који је ВПН најбољи

ЕкпрессВПН ВС Хотспот штит – Карактеристике и услуге

Да бих пружио свеобухватан приказ функција и услуга које нуде два пружаоца услуга, упоредио сам цене, корисничку услугу, брзину интернета, подршку за уређаје и сервере ЕкпрессВПН и Хотспот Схиелд.

Цене

Започнимо преласком плана цијена и ЕкпрессВПН-а и Хотспот Схиелд-а.

ЕкпрессВПН нуди 3 различита плана цена:

 • $ 12,95 месечно (Месечни план)
 • $ 9,99 месечно (Двогодишњи план – наплаћује се 59,95 УСД)
 • $ 6,67 месечно (годишњи план – наплаћује се 99,95 УСД + 3 слободна месеца прве године)

Хотспот Схиелд нуди 4 различита плана цена:

 • $ 12,99 месечно (Месечни план)
 • $ 8,99 месечно (Двогодишњи план – наплаћује се 53,94 УСД)
 • $ 5,99 месечно (годишњи план – наплаћује се 71,88 УСД)
 • $ 3,49 месечно (трогодишњи план – наплаћује се 125,64 УСД)

Што се тиче цена, Хотспот Схиелд корисницима нуди боље планове о буџету. Њихов трогодишњи план је само отприлике 26 долара више од годишњег плана ЕкпрессВПН-а.

ЕкпрессВПН нуди 30-дневну гаранцију поврата новца, јасно диктирану у њиховој политици поврата новца, без постављања питања. Хотспот Схиелд нуди полису за повраћај новца од 45 дана, међутим, нисам успео да пронађем њихову политику повраћаја путем Интернета како бих видео постоје ли ограничења у вези с њим. Контактирао сам њихову корисничку подршку и био сам обавештен да њихова политика нема ограничења у ширини опсега или веза.

Пресуда о цени за ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд: Хотспот Схиелд.

Кориснички сервис

И Хотспот Схиелд и ЕкпрессВПН имају могућност ливе цхат-а за корисничку подршку.

Помоћу ЕкпрессВПН-а можете приступати порталу за ћаскање уживо било где на веб локацији. Не траже од вас било какве идентификационе информације за разговор уживо. Агенти за корисничку подршку су у потпуности упознати са свим оним што ЕкпрессВПН може понудити и брзо одговорити на свако питање које им се усмери. Ако агент мора да двоструко провери информације, обавестиће вас о томе и затражити да будете стрпљиви док вам се обрате са одговором.

Опција разговора за ливе хотспот Схеилд била је помало разочарање. За почетак, порталу за чет можете приступити само са њихове странице за цене. Не постоји ниједно дугме које ћете кликнути, цхат ће се само појавити на дну странице. Они такође захтевају име и адресу е-поште пре него што можете да разговарате са агентом за корисничку подршку. Током више спроведених тестова, њихови агенти су непрекидно престајали да одговарају (максимум који сам доживео 2 минуте радио тишине) а да ме нису обавестили о потреби да одложим одговор. Одговорили су на сва основна питања о својој услузи, али одговорили су врло нејасним одговорима на било које питање које није у ФАК-у.

Пресуда сервисне службе ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд: ЕкпрессВПН.

Брзина

Наши стручњаци су тестирали брзину и за ЕкпрессВПН и за Хотспот Схиелд.

Брзине ЕкпрессВПН-а биле су прилично доследне на свим испитаним серверима. Опћенито, брзина преузимања смањила се за око 10% на свим серверима.

Брзине Хотспот Схиелда нису биле уједначене на серверима које су тестирали наши стручњаци. Брзине преузимања понекад су биле само 0,9% спорије, а други пут 22,7% спорије.

ЕкпрессВПН ВС Хотспот штит брзине пресуде: Хотспот Схиелд.

Подршка за уређаје

ЕкпрессВПН нуди подржане апликације за:

 • Виндовс, Мац, Линук, Андроид, иОС, Блацкберри и одаберите моделе рутера.
 • Проширења за: Цхроме, Фирефок, Сафари.

Помоћу ЕкпрессВПН-а добијате највише 3 истовремено веза.

Хотспот Схиелд нуди подржане апликације за:

 • Виндовс, Мац, Андроид, иОС, Виндовс телефон.
 • Проширења за: Цхроме и Фирефок.

Помоћу Хотспот Схиелд-а добијате до 5 симултаних веза истовремено.

Пресуда за подршку уређаја ЕкпрессСП ВС Хотспот штит: ЕкпрессВПН

Сервери

ЕкпрессВПН нуди 2000+ сервера на 148 локација сервера у 92 земље. Списак њихових сервера доступан је на њиховој веб локацији.

Точна точка Схеилд била је мало напорнија. Морао сам да сачекам док не преузмем апликацију да схватим колико сервера имају. Ни тада, још увек нисам успео да сазнам колико сервера имају у понуди. Оно што знамо је да Хотспот Схиелд има сервере у само 24 земље.

Пресуда ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд сервера: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд – Приватност & Сигурност

Без обзира на карактеристике, најважнији аспект ВПН услуге је његов приступ приватности и безбедности корисника. Ево како су тестирана ова два провајдера:

Када процењујемо безбедност ВПН-а, обично гледамо њихове ВПН протоколе, њихове шифровања и њихову политику записивања. Ево шта смо пронашли са ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелдом:

ЕкпрессВПН:

 • ВПН протоколи: ОпенВПН са ТЦП / УДП – ССТП – Л2ТП / ИПсец – ППТП.
 • Шифрирање: 256-битна АЕС енкрипција, АЕД-256-ЦБЦ, схема симетричног шифровања података на каналу података, шифрирање напријед.
 • Политика евидентирања: ЕкпрессВПН има строгу политику нулте евиденције (испробан и тестиран).

Хотспот Схиелд:

 • ВПН протоколи: Хотспот Схиелд користи свој протокол под називом Цатапулт Хидра, који је развила њихова матична компанија АнцхорФрее.
 • Шифрирање: 128-битна АЕС енкрипција, ТЛС 1.2 сервери, тајност напријед.
 • Политика евидентирања: Хотспот Схиелд има политику нулте евиденције (према политици приватности, коју подржава Центар за демократију и технологију).

ЕкпрессВПН се показао изван сенке сумње да не воде евиденције о њиховим претрагама. Са друге стране, Хотспот Схиелд је оптужен да је податке својих корисника делио са трећим лицима.

Приватност ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд-а & Безбедносна пресуда: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН ВС Хотспот Схиелд – коначна пресуда

На основу тестова који смо урадили и функција које нуде и Хотспот Схиелд и ЕкпрессВПН, јасно је да ЕкпрессВПН излази као чисти победник. Хотспот штит можда је и повољнији, али због својих карактеристика и приватности & Сигурност није била добра у односу на ЕкпрессВПН. Ако сте и даље запели између оба провајдера, не оклевајте да се претплатите на ЕкпрессВПН. Можда је скупље, али барем вам је загарантована заиста сигурна и приватна веза са његовим услугама.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map