ЕкпрессВПН ВС НордВПН ВС ВипрВПН – Упоредни преглед

За многе људе одабир ВПН-а је веома тешка одлука. У овом чланку прегледаћу ЕкпрессВПН вс НордВПН вс ВипрВПН. Тако је, даме и господо, то је 3 за 1! Већ смо упоређивали ЕкпрессВПН са НордВПН и ЕкпрессВПН са ВипрВПН, али смо мислили да би било занимљиво видети како су се сва три провајдера међусобно упоређивала. На поређењу ћу се заснивати на цени, приватности & сигурност, брзина, мрежа сервера, корисничка подршка, компатибилност уређаја и приступ Америцан Нетфлику и додатне функције сваког ВПН-а. Дакле, ако тражите ВПН и заглавили сте између ове три опције, ово је преглед за вас.


ЕкпрессВПН ВС НордВПН ВС ВипрВПН - Упоредни преглед

ЕкпрессВПН ВС НордВПН ВС ВипрВПН – Упоредни преглед

ЕкпрессВПН ВС НордВПН ВС ВиперВПН – Преглед

Када сте на тржишту за новог ВПН провајдера, важно је бити свестан шта вам се нуди од сваког ВПН-а и како се они упоређују са другим сервисима тамо. Оно што је постало очигледно током писања ове рецензије је да ниједан ВПН није савршен, увек нешто боље уради неко други. Како је речено, лако можете направити разлику између “добрих” провајдера и “лоших”. Када је у питању ЕкпрессВПН вс НордВПН вс ВипрВПН, можете јасно рећи да све њихове могућности нуде солидне поуздане услуге својим корисницима. У случају да тражите детаљну анализу сваког од ових ВПН-а, слободно прочитајте наше појединачне рецензије:

 • ЕкпрессВПН преглед
 • НордВПН преглед
 • ВипрВПН преглед

Ако сте заглавили између ова три провајдера и тражите начин да се предомислите, запамтите да добар ВПН треба да буде у стању да ради оно што желите. Иако ће ова поређења показати да је један ВПН на врху листе, требало би времена да тестирате провајдере (који имају полисну политику поврата од 30 дана!) Пре него што донесете сопствену одлуку.

Цене

Први фактор који људи обично погледају док траже ВПН на који се могу претплатити је цена. Сва три ВПН-а имају 3 плана у понуди, а цена им је дуже у плану. ЕкпрессВПН је најскупљи од три, почевши од 12,95 долара за месечни план, 59,94 долара за шестомесечни план, и 99,84 долара за годишњи план. НордВПН исте три плана кошта 11,95, 54,00 и 83,88 долара. Што се тиче ВипрВПН-а, цене су 9,99, 59,94 и 80,04 долара.

Што се тиче цена, ЕкпрессВПН је најскупљи од овог скупа, иако с ВипрВПН дели исту накнаду од шест месеци. Опћенито, ВипрВПН је јефтинија опција ако тражите мјесечну или годишњу претплату.

Приватност & Сигурност

Приватност и сигурност двије су главне бриге када је ријеч о ВПН-овима. ЕкпрессВПН и НордВПН имају своје сједиште на Британским Дјевичанским острвима и Панами, док је ВипрВПН са седиштем у САД-у. То значи да би од три, ВипрВПН могао бити приморан да преда информације свог купца због америчких закона о задржавању података.

Што се тиче шифровања и ВПН протокола:

 • ЕкпрессВПН користи 256-битну АЕС енкрипцију и ОпенВПН, ППТП, ССТП, ИПсец и Л2ТП протоколе.
 • НордВПН користи 256-битну АЕС енкрипцију и ОпенВПН, ППТП, ИПСец, ИКЕв2 / ИПсец и Л2ТП протоколе.
 • ВипрВПН користи 128-битне и 256-битне АЕС енкрипције и користи њихов Цхамелеон протокол, који се сматра првим протоколом који је пробио кинески нераскидиви ватрозид. Користи ОпенВПН и 256-битну енкрипцију.

ВипрВПН је такође једини ВПН од 3 која чува дневнике својих корисника до 30 дана. Према добављачу, евиденција се бави наплатом, проценом услуге и решавањем проблема. ЕкпрессВПН и НордВПН имају строгу политику нулте евиденције, која може бити привлачнија кориснику.

Брзина

Наш ВПН експерт је извршио испитивања брзине на сва 3 провајдера. Извештавао је уз објашњење како се сва три ВПН-а сматрају ВПН-овима са великим брзинама интернета, али НордВПН је ушао као победник са мањим смањењем брзине на цијелој табли. НордВПН помно прате ЕкпрессВПН и ВипрВПН.

Сервер Нетворк

Што више ВПН сервера нуди, то је лакше да се деблокира више веб локација са ограниченом геолошком мрежом. ВипрВПН је на крају са бројем сервера, са 700+ сервера који се налазе у преко 60 земаља. ЕкпрессВПН има 2000+ сервера у више од 94 земље, а НордВПН нуди 4800+ сервера који се налазе у 62 земље.

Међутим, за разлику од друга два, ВипрВПН поседује и потпуно управља својим серверима. По свим тачкама, сва 3 ВПН-а имају похвалан број сервера распоређених у великом броју земаља. То значи да сва 3 ВПН-а нуде добар избор сервера за деблокирање високог потенцијала гео-ограничења. ЕкпрессВПН може имати предност у односу на друга 2 провајдера с обзиром да се његова база сервера шири преко већег броја земаља.

Компатибилност уређаја

Не би требало претјерано тврдити да све 3 услуге нуде ВПН апликације које подржавају све популарне платформе уређаја: Мац, иОС, Андроид, Виндовс, Линус. НордВПН је једини ВПН од 3 који нуди апликацију која је усмерена на кориснике купина. Сва три сервиса се такође могу конфигурисати на различите уређаје, укључујући ПлаиСтатион и Ксбок.

Предлажем да, без обзира на вашег провајдера услуга, одаберете конфигурацију ВПН-а на вашем рутеру. Гарантује заштиту свим уређајима који су спојени на ваш Интернет. Слаба страна овога је да ће вам, чак и уз помоћ већине водича који се налазе на мрежи, бити потребно мало осетити инсталације засноване на технологији да бисте то постигли..

Подршка муштеријама

Корисничка подршка веома је важна функција коју треба потражити у ВПН-у. Желите тим за подршку који добро познаје производ и проблеме са којима се може сусрести. Такође желите да разговарате са пријатељским агентом који је у стању да објасни шта треба учинити мирно. Тимови за подршку, посебно за ВПН-ове, такође би требали бити на располагању корисничкој бази у 24/7 временском оквиру.

Сјајна ствар код сва три пружатеља услуга је та што сви пружају опцију за разговор уживо 24 сата дневно са познатим и пријатељским агентима.

Приступ америчком Нетфлику

Дозволите ми да објасним зашто је способност ВПН-а да деблокира Нетфлик УСА важна тачка поређења. Пре неколико година, готово сви ВПН провајдери могли су да деблокирају амерички Нетфлик. Након тога, Нетфлик је почео циљати дељене ВПН ИП адресе, полако блокирајући готово све ВПН провајдере.

Нетфликова ВПН забрана схваћена је озбиљно због тога што су неки провајдери престали да покушавају да понуде ову функцију у оквиру своје услуге. Због тога је наилажење на ВПН који може да деблокира амерички Нетфлик ретко и повод за славље.

ЕкпрессВПН, НордВПН и ВипрВПН на неки начин деблокирају УС Нетфлик. Ипак, ово је проблем, ЕкпрессВПН и НордВПН су много доследнији у својој способности да деблокирају америчку листу садржаја америчког стриминг-а. ВипрВПН откључава Нетфлик повремено, али чешће него не, бићете суочени са Нетфликовом поруком „Изгледа да користите деблокатор или проки“.

Додатне функције

За крај, погледајмо додатне функције које нуде ЕкпрессВПН, НордВПН и ВипрВПН. Сва три пружаоца услуга нуде стандардне карактеристике које би се очекивале од ВПН-а. Чини се да се неке од тих „додатних карактеристика“ налазе код више од једног ВПН провајдера, али оно што се истиче код сваког је:

 • ЕкпрессВПН омогућава вам да сачувате ИП вашег омиљеног сервера.
 • НордВПН нуди 2048-битну ССЛ енкрипцију.
 • ВипрВПН има Цхамелеон протокол, који је био протокол који је успео да се пробије кроз Велики кинески ватрозид..

ЕкпрессВПН ВС НордВПН ВС ВипрВПН – Пресуда

Након што упоредите ЕкпрессВПН са НордВПН и ВипрВПН, можете видети да ЕкпрессВПН слети на прво место. Иако овај провајдер кошта мало више од остала два, у сваком одељењу му и даље стоји ексер на глави. Не изненађује ЕкпрессВПН који се данас сматра најбољим провајдером на тржишту.

НордВПН долази убрзо, нудећи изванредне функције које понекад надмашују ЕкпрессВПН (на пример брзина). Ипак, разлог зашто је НордВПН други, зато што је ЕкпрессВПН непрестано пружао висококвалитетну услугу по којој је познат. Коначно, ВипрВПН повезује листу на последњем месту, посебно јер је једини ВПН од 3 који води евиденцију корисника..

Упркос овом поређењу, ЕкпрессВПН, НордВПН и ВипрВПН су сви пружаоци ВПН услуга које је вредно тестирати. Сви имају политику поврата од 30 дана, тако да предлажем да се сваком пружаоцу услуга пружи вртлог пре него што донесе одлуку. Као и увек, молим вас да ми кажете шта мислите у одељку за коментаре. У ствари бих волео да знам како је ваше ВПН искуство досад.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map