11 начина да осигурате своје налоге на друштвеним медијима

Паметни телефони и ручни уређаји постали су норма данас. Са овим уређајима и брзом интернетском везом људима је постало лакше него икад до сада да деле драгоцене тренутке свог живота са својим пријатељима и породицом, Фацебоок, Твиттер, Иоутубе, Инстаграм, Снапцхат, или друго друштвене мреже. То је моћ друштвених медија. Само неколико кликова је довољно за постављање и ширење ваших порука. Трумп све о томе зна и већ ствара послове за које се Америка годинама није виђала, али то је друга тема. Та иста лакоћа је такође олакшала хакерима и сајбер криминалцима приступ вашим рачунима на друштвеним медијима. Не употребљавај реч Лозинка као своју лозинку, тачно!?


11 начина да осигурате своје налоге на друштвеним медијима

11 начина да осигурате своје налоге на друштвеним медијима

11 корака за заштиту налога на друштвеним медијима

Ако о томе раније нисте размишљали, ево их 11 начина да осигурате своје налоге на друштвеним медијима и заштитите и своју приватност и сигурност.

Редовно мењајте лозинку за свој налог на друштвеним медијима

Уђите у навику да сваког месеца мењате лозинку налога за друштвене мреже. Креирајте алфанумеричку лозинку и обавезно користите другу за сваки налог. Избегавајте коришћење лозинки као што су имена, датуми рођења и друге такве информације којима ће хакери добити приступ да лако приступе и компромитују ваше налоге на друштвеним медијима..

Пошто је тешко запамтити лозинку, користите лозинку за генерисање и чување лозинки.

Притисните типку за двофакторску провјеру аутентичности

Иако је двофакторска аутентификација присутна већ неколико година, у посљедње вријеме је постала изузетно популарна. Да бисте приступили свом налогу на друштвеним мрежама, двофакторска аутентификација ће учинити да унесете још један податак. Каже се да је 2ФА, или мултифакторна аутентификација сигурнија од лозинки, па вам стога даје мир, чак и ако хакери краду лозинке налога на друштвеним мрежама. У ствари, професионалци за сајбер безбедност то тврде двофакторска аутентификација такође може да заштити ваше рачуне ако у систему имате злонамерни софтвер.

Проверите своје е-поруке за сумњиве пријаве

Већина платформи друштвених медија блокира сваки покушај пријаве који сматрају сумњивим и одмах пошаље е-пошту власнику рачуна који их обавештава о овом покушају и захтева да промене лозинку. Тако, припазите на своју е-пошту и ако добијете поруку е-поште да је хакер покушао да приступи вашем налогу на друштвеним мрежама, одмах промените лозинку.

Не кликајте скраћене УРЛ адресе

Двапут размислите о клику на скраћене везе, чак и ако га примате од поузданог извора. Понекад то можете завршити, али ако се антене поправе, затворите веб страницу без да кликнете на страницу. Овај потез ће вас заштитити од кликова који хакери користе за приступ профилима друштвених медија и другим осетљивим информацијама.

Следеће веб локације можете да користите за проверу кратких УРЛ адреса пре него што их кликнете.

 • ЦхецкСхортУРЛ
 • Унфурлр
 • ГетЛинкИнфо

Будите свесни своје приватности

Сетите се информације које објављујете на друштвеним мрежама остају заувијек. Зато немојте постављати ништа што бибернетским криминалцима могло омогућити приступ вашем животу. Они га могу користити за превару социјалног инжењера. Поставке приватности можете да промените на својим налозима на друштвеним мрежама и тако обезбедите да само пријатељи и породица погледају информације које објавите. Можете зауставити постове доступних и разних.

Одјава са налога друштвених медија

Ако сте склони да користите свој мобилни телефон или било који други ручни уређај за приступ рачунима друштвених медија, то је оправдано одјавите се пре него што било шта урадите. Апликације које сте преузели или засноване на РФИД технологији могу угрозити ваше налоге на друштвеним мрежама.

Кућа очистите апликације

Ваши налози на друштвеним мрежама могу имати апликације којима бисте могли да приступите током прегледавања. Погледајте своје апликације и избришите све што више не користите или се не сећам преузимања. Апликације су један од начина на који хакери усвајају нападе на социјални инжењеринг на рачуне друштвених медија.

Прихватите захтеве пријатеља селективно

Добићете много захтева на друштвеним мрежама од људи који вас желе „пријатељити“. Пазите чији захтев прихватате. Хакери и сајбер криминалци често користе ову тактику да би стекли поверење и затим добили приступ својим рачунима.

Помоћу ХТТПС-а пријавите се на своје налоге на друштвеним медијима

Не користите ниједан други УРЛ за пријављивање на свој налог на друштвеним мрежама. Обавезно користите УРЛ адресе ХТТПС за приступ својим налозима. То ће спречити приступ информацијама док се преносе у сајбер простору. Користите ВПН као додатну меру заштите и приликом прегледавања веба.

Затворите старе налоге на друштвеним медијима

Ако имате налог на друштвеним мрежама који више не користите, затворите га. Не ризикујте да оставите личне податке на налогу јер хакери могу да приступе овим подацима како би добили приступ другим налозима на друштвеним мрежама.

Не користите функцију аутоматског пријављивања

Не чувајте своје лозинке и податке за пријаву на прегледачу рачунара. Ако неко провали у ваш рачунар или ручни уређај, омогућит ће му несметан приступ вашим рачунима на друштвеним мрежама. Уместо тога, направите тачку да се увек пријављујете и одјављујете након сваке сесије.

11 корака за заштиту налога на друштвеним медијима

Веб странице на друштвеним мрежама су дивна платформа за умрежавање и комуникацију. Међутим, рачуни на друштвеним медијима могу се хаковати ако не предузмете праве мере безбедности. Поред тога што имате одговарајући софтвер против злонамерног софтвера, слиједите ове начине да осигурате своје налоге на друштвеним мрежама.

Постоје неки лоши људи. Не морате гледати фантастични и закивајући филм Блацкхат да бисте то знали!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map