8 савета за исправљање спорих брзина ВПН везе

Вани постоји заблуда због које мислите да коришћење ВПН-а може довести до споријег искуства прегледавања веба. Интернет је постао толико саставни дио нашег живота да је сада немогуће замислити како смо икада успјели живјети без њега. Како технологија напредује, побољшаће се и наша доступност Интернету. За примере, размотрите случај паметних телефона и бежичних рутера. Држе нас повезане 24 × 7.


7 савета за исправљање успорених брзина ВПН везе

8 савета за исправљање спорих брзина ВПН везе

Contents

Брза ВПН или празна обећања

Посетите веб локацију било ког провајдера и они ће вам обећати супер велике брзине. Али јесу ли та обећања стварна? Не нуде све ВПН компаније исте брзине. Неки ВПН-ови су одлични за стреаминг видео записа, а други нису тако добри. Како знате ВПН провајдера за који мислите да је најбољи нуди праве брзине?

Обавестићемо вас како да тестирате ВПН брзине. Пре него што започнете, обавезно одаберите ВПН који нуди гаранцију поврата новца. Ово је важно јер ако вам се не свиђају брзине одређене компаније, требали бисте имати могућност поврата новца. Врхунске ВПН компаније нуде поврат новца у року од 30 дана, тако да би требали бити спремни да испробате без икаквог ризика.

Како тестирати брзину ВПН-а?

Ево шта треба да урадите како бисте утврдили колико је заправо ВПН веза.

Први корак

За почетак, требали бисте знати како тестирати брзину своје мреже. Овдје вам може помоћи Спеедтест.нет. Само посетите веб локацију Спеедтест.нет и започните тест. Он ће започети пинг по вашој мрежи и обавестиће вас о брзини преузимања и преноса ваше мреже у трену.

Обавезно не користите Ви-Фи везу. Бежичне везе повећавају могућност сукоба и на тај начин смањују вашу највећу брзину. Ако је могуће, проверите брзину Етхернет каблом на радној површини или мобилним подацима на вашем телефону.

Припрема

Пре него што започнете тест, проверите да се покрећу само критичне апликације, попут вашег антивируса. Изађите из свих осталих апликација јер могу сакупити ресурсе вашег уређаја.

Можете проверити све позадинске апликације које се покрећу у систему и изаћи из њих.

Како се тестира

Проверите брзину свог уређаја без покретања ВПН-а. То можете учинити тако што ћете посетити Спеедтест.нет или сличне веб странице. ЕкпрессВПН има и тест брзине који је интегрисан у њихову ВПН апликацију. Забиљежите брзину. Сада покрените ВПН и поново тестирајте брзину. 

 1. Радите ово више пута на дан како бисте сазнали да ли брзина опада у одређене сате.
 2. Покрените ВПН на неколико сервера. Већина ВПН-а дају добре брзине на својим америчким и британским серверима.
 3. Такође имајте на уму да ће употреба различитих ВПН протокола такође узроковати промену у брзинским тестовима.

Опазите пад брзине пре и након повезивања ВПН-а. Такође, повежите се са сервером у вашој близини. На пример, ако сте у Шведској, повежите се са шведским сервером да бисте видели брзине које постижете. Локални сервери нуде боље брзине уопште. У случају да убрзавате преузимање и слање брзина, погледајте овај водич о томе како побољшати ВПН брзине.

Различити сервери за различите сврхе

Неки ВПН провајдери имају посебне сервере за одређене сврхе. На пример, ваш ВПН провајдер може понудити сервере за стриминг за гледање видео записа на мрежи и сервере за играње за онлајн играње.

Према вашим захтевима, они ће снизити ниво шифровања како би повећали брзину. Уместо да се повежете са одређеном државом, можете покушати да се повежете на њихове посебне сервере. Ово ће вам понудити повећане брзине.

Потреба за додатном сигурношћу приликом приступа Интернету

Иако сталан приступ интернету сигурно пружа много предности, он представља и низ потенцијалних опасности. Срећом, људи су сада свесни ове претње и предузимају одговарајуће мере да би остали безбедни.

Циберкриминација је постала стварна пријетња нашој сигурности и приватности. Свако ко користи интернет може постати плен у томе. Да би заштитили своје податке од сајбер криминала, многи корисници интернета сада користе виртуалне приватне мреже или ВПН-ове.

ВПН-ови чувају наше податке на Интернету употребом шифрирања

ВПН-ови штите ваше податке и приватност од цибер криминала. Када обављате трансакцију путем интернетског банкарства или шаљете приватни е-маил преко бежичне мреже, цибер-криминалци с неким техничким знањем лако могу пресрести ваше податке. ВПН-ови спречавају да се то дешава криптирањем вашег промета. Чак и ако хакер успе да пресреће ваш проток података, он га неће моћи дешифровати. Додавањем додатног слоја заштите ВПН ће осигурати да ваше осетљиве информације не дођу у погрешне руке.

Да ли ће ВПН успорити вашу интернетску везу?

То се не догађа увек, али постоји могућност. ВПН може успорити брзину ваше везе из неколико разлога.

ВПН сервери могу бити заузети

Бесплатни ВПН-ови су готово увек пренасељени. То значи да их превише људи користи, али немају довољно опсега. Ако сте на бесплатном серверу, сигурно ћете се суочити са проблемима брзине. Међутим, плаћени ВПН-ови попут ЕкпрессВПН и НордВПН нуде велике брзине које су одличне чак и за онлајн играње и видео стреаминг..

ВПН протоколи

ВПН-ови користе различите протоколе за шифрирање ваших података. У зависности од нивоа сигурности који одаберете, брзина ваше везе може се смањити. Ако одаберете виши ниво шифрирања, као што је 256-битна енкрипција, брзина ваше везе дефинитивно ће пасти. Међутим, 256-битна енкрипција значи шифрирање на високом нивоу и сигурност. 128-битна енкрипција је нешто мање сигурна; међутим, то неће имати стварног утицаја на брзину ваше везе.

Морате пронаћи прави ниво шифрирања за своју сврху. Ако отварате осетљиве веб локације, добра је идеја да користите ОпенВПН са 256-битном енкрипцијом, али ако планирате да преносите видео записе, шифровање на нижем нивоу биће бољи избор.

Ваш хардвер не може подржати шифрирање

Ако користите стари уређај, шифровање може да потроши превише вашег ЦПУ-а. Ово ће успорити не само интернетску везу, већ и целокупно функционисање ваше машине. Ако имате стару машину, обавезно надоградите хардвер.

Ви бирате сервер који је превише удаљен

Удаљеност између ваше стварне локације и физичке локације ВПН сервера на који се повезујете такође може успорити ваше брзине интернета. Познато је да удаљени сервери нуде ниже брзине од локалних сервера.

Како поступати са спорим брзинама ВПН везе

Ако све време имате проблема са брзином, ево неколико корака за решавање проблема који би могли бити од помоћи.

Изаберите Премиум ВПН провајдера

У многим случајевима, брзе брзине преузимања које имате током прегледавања веба помоћу ВПН В-а резултат су преоптерећених ВПН сервера. Ако користите бесплатан ВПН, вероватно ћете патити од споре брзине ВПН везе. Да бисте постигли веће брзине, пријавите се на ВПН услугу која корисницима нуди врхунске ВПН сервере.

Промените ВПН порт или протокол

Када користите ВПН, софтвер се повезује на ВПН сервере на одређеном броју порта користећи одређени протокол. Неке мреже ограничавају брзину везе одређених протокола или портова. Наставите да мењате порт / протокол док не нађете најбржу комбинацију.

Изаберите други сервер

Изаберите сервер који није превише удаљен. Ово ће аутоматски повећати ваше брзине. Одабир другог сервера такође вам може помоћи да превазиђете било какве проблеме са загушењем.

Изаберите жичну везу

Ако користите Ви-Фи везу, брзина вам може бити ограничена. То је зато што бежичне везе преносе податке преко заједничког канала. То би могло резултирати мањим брзинама. Жичане везе, с друге стране, подржавају веће брзине. Жичане везе су такође сигурније од Ви-Фи веза.

Поново покрените рутер / модем или преклопне уређаје

Пропуштање меморије може да проузрокује успоравање рутера или модема током времена. Питање брзине моћи ћете ријешити једноставним поновним покретањем усмјеривача / модема. Неки уређаји не могу да нуде велике брзине, јер су оптерећени тешком енкрипцијом ВПН тунела. У ову категорију спадају уређаји старе генерације Андроид и иОС, НАС и рутери. У таквим је случајевима најбоље пребацити се на уређај са бржим процесором.

Покушајте привремено онемогућити локални сигурносни софтвер

Ваш антивирусни или заштитни зид могу да смање брзину вашег ВПН саобраћаја. Привремено онемогућите сигурносни софтвер да бисте видели да ли то помаже.

Покушајте да се повежете са друге локације

Могуће је да постоји проблем са вашом везом на вашег Интернет провајдера. То је лако одредити. Покушајте да се повежете на Интернет са другог места, попут куће вашег комшије или кафетерије.

Поново покрените уређај

Уређају је могло понестати меморије или ресурса и то би могао бити разлог „умора“. Поновно покретање може побољшати вашу брзину везе.

Како поступати са спорим брзинама ВПН везе

Мало је вероватно да ћете приметити било какву стварну промену у брзини ваше везе када користите ВПН. Ако је ваша интернетска веза брза, и ваша ВПН веза ће бити брза. Све док имате брзу и стабилну везу, свако успоравање ће бити занемарљиво. А ако се суочите са проблемима с спором брзином, слиједите савјете споменуте у овом посту.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map