Аваст Инвасион Приваци: откривено и доказано

Уз толико онлајн претњи у данашње време, тешко је веровати својим рачунарским програмима. Међутим, никада нисмо мислили да ће се та линија размишљања односити и на антивирусни софтвер, а камоли једног од најбољих тамо, Аваст. Овај бесплатни антивирусни софтвер користи милиони људи широм света на својим рачунарима и мобилним телефонима. Али шта ако је најбоље лечење вашег лична информација на најгори начин икад? Да ли је шпијунски софтвер тренутно популарни светски антивирус? Хајде да сазнамо.


Аваст продаје информације о корисницима трећим странама

Аваст – Антивирус за софтвер против приватности

Није изненађујуће како сви мисле. Сви знамо да бесплатни производи заправо нису бесплатни, поготово када су софтвер. Иако је савршен штит за претње на мрежи, то је постао претња приватности корисника.

Очигледно, један од омиљених светских антивирусних програма продаје веома осетљиве податке веб претраживања многим највећим светским компанијама. Све ове податке анализира Скок шут, компанија која је 65% – посједује Аваст. 

Јумпсхот се односи на аналитику и ако користите Аваст, будите сигурни да компанија зна све што волите, купујете или показујете интересовање.

Као што смо споменули, Аваст и Јумпсхот су продаја ваших података великим компанијама као такав Гоогле, Мицрософт, Иелп, МцКинсеи, Пепси, Цонде Наст, Хоме Депот, Интуит и многи други.

У ствари, ево примера онога што Јумпсхот зна када су у питању потрошачи који посећују велике пијаце са зидовима:Прикупљање података из збирке података

Сада је све на отвореном. Аваст каже да има више од 435 милиона активних корисника месечно, а Јумпсхот признаје да је прикупио податке од више 100 милиона уређаја.

Веб локација Јумпсхот нуди седмична ажурирања и надзорне табле на којима се приказују подаци о потрошачима који се односе на велике компаније. На пример, пружа графиконе о Амазонов укупан промет и конверзије, првих 20 куповина производа, водеће категорије отпорне на Амазон, па чак и куповина врхунских производа направљено на мрежи.

Ако не прикупљају ваше податке, како другачије добијају информације потребне за такву анализу?

Они су транспарентни

Не кажемо да је прикупљање корисничких података добра ствар, али у Авастовој одбрани, већ су нам рекли да ће учинити такво нешто. Прво, усредсредимо се на то правила о приватности. Следе неки од података за које Аваст располаже ако користите њихов производ:

Апликација нас упозорава

Они стално подсећају своје кориснике, било да су стари или нови, да ће њихов производ прикупљати податке ако са њима раде. Аваст ЦОО Ондреј Влчек објашњава:

„Свесни смо да неки корисници не желе да се било какви подаци – ма колико генерички и деперсонализовали – користе у анализи тржишта. Због тога током инсталације наших производа јасно кажемо које податке прикупљамо и шта са њима радимо и нудимо нашим корисницима могућност да се одустану од прикупљања тих података. “

Технички је то тачно оног тренутка када их инсталирате ПЦ верзија антивируса, појави се порука упозорења пре него што наставите са поступком инсталације.Размена података Аваст-а

Дакле, у основи је на вама да одлучите да ли им дозвољавате приступ вашим подацима или не. Потпуно су транспарентни. Сад кад се Јумпсхот спомиње у “Објава” горе, да видимо који су подаци де-идентификован и обједињен.

Шта тврди Аваст – поступак де-идентификације

У почетку смо користили речи можда и могли док смо просуђивали Авастове поступке. Али сада је све напољу. Антивирусна компанија се на ово питање обратила својим корисницима, оправдавајући праксу као потпуно безопасан за идентитет корисника.

Према Авасту:

„Подаци су у потпуности де-идентификовани и обједињени и не могу се користити за личну идентификацију или циљање.“

Тврде да уклањају веб личне податке купаца са Интернета пре него што их предају. Као резултат тога, чува се приватност корисника, компанија се плаћа, а мрежни трговци добијају комади података о потрошачима да би им помогли да продају више производа.

Портпарол куће Депот изјавио је да:

„Понекад користимо информације трећих добављача да бисмо побољшали наше пословање, производе и услуге. Од ових провајдера тражимо да имају одговарајућа права да деле ове информације са нама. У овом случају добијамо анонимне податке публике који се не могу користити за идентификацију појединачних купаца. “

Иако се ово може чинити као вин-вин ситуација, лични подаци се и даље деле, и то увек изазива забринутост међу корисницима интернета. Чак је и директор компаније, Ондреј Влчек, узео је на себе решење проблема и бацио мало светла на то:

Де-идентификација – дубина

Први поступак се назива скидање, где су сви Вриједности ПИИ параметара (личне информације) уклањају се из необрађених података. Јумпсхот примењује алгоритам за одређивање који параметри имају ПИИ вредности, а који не.

Параметри којима недостају вредности ПИИ су бела листа, и њихове вредности се чувају. Међутим, они који немају белу листу скидају се у процесу и добијају пребрисана речју „УКЉУЧЕНО“.

Са сајтом за куповину попут Амазона, УРЛ пре скидања садржи ПИИ:

Шифра:

хттпс://ввв.амазон.цом/гп/буи/аддрессселецт/хандлерс/едит-аддресс.хтмл?ие=УТФ8&аддрессИД = јирптвмснлп&аддрессИдТоБеДелетед =&енаблеДеливериПреференцес = 1&фром =&исБиллингАддресс =&нумберОфДистинцтИтемс = 1&сховБацкБар = 0&скипФоотер = 0&скипХеадер = 0&хасВоркингЈавасцрипт = 1

Алгоритам аутоматски замјењује ПИИ ријечи РЕМОВЕД ради заштите приватности наших корисника, попут ове:

Шифра:

хттпс://ввв.амазон.цом/гп/буи/аддрессселецт/хандлерс/едит-аддресс.хтмл?ие=УТФ8&аддрессИД = РЕМОВЕД&аддрессИдТоБеДелетед =&енаблеДеливериПреференцес = 1&фром =&исБиллингАддресс =&нумберОфДистинцтИтемс = 1&сховБацкБар = 0&скипФоотер = 0&скипХеадер = 0&хасВоркингЈавасцрипт = 1

Затим, ту је агрегација. Ово осигурава да није могућ повратни инжењеринг на агрегираним подацима – не постоји ништа што може довести до одређеног корисника. Ондреј Влчек даље је објаснио:

„Да бисмо додатно заштитили приватност наших корисника, прихватамо само веб локације на којима можемо да посматрамо најмање 20 корисника. Ово осигурава да није могућ повратни инжењеринг на агрегираним подацима – не постоји ништа што може довести до одређеног корисника. Сви збирни подаци се затим чувају у РДБМС (тренутно ПостгреСКЛ) бази података на основи домена и кључних речи. “

Де-идентификација – де-анонимизирана

Као што смо већ покривали, Јумпсхот продаје податке које прикупља од Аваста велики брендови и провајдери е-трговине да би им помогли да науче шта потрошачи и где потрошачи купују производе.

Било да је од Гоогле, Амазон, а ад из вести, или а објава на Инстаграму, будите сигурни, знају. Иако тврде да ниједан податак није повезан са особом особе име, адреса е-поште или ИП адреса, постоји једна ствар коју треба узети у обзир.

Сама де-идентификација је безазлена, али са мало посла свако може де анонимизу података. Свакој историји корисника додељена је идентификатор; то је оно што ми зовемо ИД уређаја.

То је збирка бројева и слова која помажу у идентификацији сваког појединца мобилни, таблет или ПЦ у свету. У случају да нисте упознати са термином, погледајте испод:

 • на иОС, ИД уређаја иде по имену „Идентитет за оглашаваче“ (ИДФА или скраћено ИФА).
 • на Андроид, можете пронаћи ИД уређаја у вашем Подешавања – Гоогле – Огласи – ИД огласа.

Генерално, информације о временским жигима корисника, ИД-ови уређаја, заједно са прикупљеним УРЛ-овима могу се лако анализирати да би се утврдио његов / њен прави идентитет.

Можете се идентификовати

Даћемо вам случајни пример шта једним кликом желе на слици испод:

Сада то уопште не може изгледати превише или штетно, али ИД уређаја има велику улогу у томе праћење вашег истинског идентитета. Теоретски, нико не може да прикачи ИД уређаја одређеном кориснику, већ компанија / веб локација они дефинитивно купују предмет.

Узимамо Амазон као пример (као што горе приказује слика). Амазон може тачно да одреди који је корисник компаније Амазон купио иПад Про у тачно време и датум.

Као резултат тога, анонимни ИД уређаја који видите је особа (познати корисник). Сада, без обзира што Јумпсхот има на овом уређају активности других куповина е-трговине није више анонимна.

То је једноставно унакрсно упућивање. Неки подаци овде и тамо су видљиви, комбинујте их заједно и добит ћете ан идентификовани корисник. Гунес Ацар, истраживач приватности који проучава праћење на мрежи, рекао је следеће:

„Већина претњи које представља де анонимизација – где идентификујете људе – долази од способности спајања информација са другим подацима. Можда сами (Јумпсхот) подаци не идентификују људе. Можда је то само листа сахваћених корисничких ИД-ова и неких УРЛ-ова. Али увек се може комбиновати са другим подацима других трговаца, других оглашивача, који у основи могу да достигну прави идентитет. “

Види, де-идентификација можда неће радити и ако било који мрежни ентитет усмери поглед на податке корисника. Ово може бити проблем касније ако наставите са коришћењем Аваст производи.

“Феед свих кликова”

Јумпсхот нуди разне производе који сакупљају податке претраживача на толико различитих начина. На пример, има производ који је фокусиран на претраге које људи врше. Ако, на пример, користите Гоогле, производ прикупља кључне речи ти користиш и резултата на које сте кликнули.

Морамо напоменути још један производ који прати све видео кориснике који гледају Иоутубе, Фацебоок и друге платформе за друштвене мреже.  Штавише, постоје и други који анализирају одабране домене е-трговине како би маркетингу помогли да стекну представу о томе како их корисници досежу.

Што се тиче Сви Феед Феед, то се десило давне 2018. године Омницом Медиа Гроуп. Компанија је потписала уговор са Јумпсхот-ом како би добила сваки клик од кога је Јумпсхот прикупљен Аваст корисници

Ако Јумпсхот тврди да анонимно анализира податке својих купаца, то је тачно место на коме ће их ухватити рукама у теглици са колачићима. Компанија треба да продаје податке без ИД-ова уређаја. То је заштита од триангулације Личне информације

Међутим, у склопу договора са Омницомом, нажалост, Јумпсхот је, испоруку информација заједно са ИД-овима уређаја који припадају сваком клику.

Омницом нема велику интернет платформу, али је прибавите Јумпсхот податке преко подружнице која носи име Анналецт.

Па, Јумпсхот поштује приватност корисника, као што је већ споменуто. Али поштовање на страну, новац говори у таквим ситуацијама. Омницом сада има приступ дневним подацима о кликовима 14 тржишта, укључујући Велику Британију, САД, Индију, и још. Заузврат, Јумпсхот добија 6,5 милиона долара.

Пут је већи него што мислимо

Спознавање корисничких информација за циљане огласе великих компанија добро је познато, али чињеница да су ове циљани огласи имају много већу сврху, тамо почињу да се дижу знаци питања.

Огласи су претворили интернет у надзор ноћна мора. Било која платформа друштвених медија прикупља ваше податке и циља вас огласима везано за оно за шта показујете интересовање.

Остали циљани огласи укључују политику. То може бити врло деструктивно јер нико не зна одакле долазе огласи или колико су легални. Зато су, пре око два месеца током избора у Великој Британији, Гоогле и Фацебоок позвани на обустави политичке огласе до њихове платформе све док се не обави гласање.

Твиттер се такође супротставио циљаним огласима. Видите, као и Аваст, и друге платформе продају ваше податке ради прихода. Али током таквих избора неки од њих морају да се појачају.

Добро, Јацк Дорсеи учинио и објавио Твеет којим најављује забрана политичких огласа:

„Донијели смо одлуку да глобално зауставимо свако политичко оглашавање на Твиттеру. Вјерујемо да би политички досег требало зарадити, а не куповати. “.Јацк Дорсеи Твеет

Гоогле такође забрањено политичко оглашавање две недеље пре дана бирања. На израелским и канадским изборима, политички огласи су потпуно блокирани током трајања изборног периода. То је оно што ми зовемо Изборна тишина.

То је само половина. Те безопасне анкете у којима желите да учествујете су такође део већег плана. Када је у питању интернет, статистика је битна. Ове анкете могу бити веома велике ефикасно на изборима. Они могу помоћи у потпуности да преокрену плиму у нечију корист циљати оне у средини који још нису донели одлуку. 

Можете ли спречити прикупљање података?

Па, да, то је могуће ако знате свој пут око тога. За почетак ћемо покрити то апликација. Након тога прећи ћемо на то како можете зауставити праћење података док користите Проширење Аваст прегледача. Ево шта треба да урадите:

 1. Прво активирајте Апликација Аваст Анти-Вирус и крени ка Подешавања.Почетни екран Аваст
 2. У Страница подешавања, Иди на Генерал затим Приватност.Приватност Аваст Сеттингс
 3. Затим ћете на крају странице пронаћи све што је повезано прикупљање података.Подешавања приватности Аваст (1)
 4. Поништи све тако да Аваст не прикупља ваше податке и не чува их.Искључите колекцију Аваст
 5. Коначно, сада можете користити Аваст да бисте заштитили себе угрожавајући вашу приватност.

Сада знате како деактивирати прикупљање података док користите Аваст апликација. Затим ћемо објаснити како да га искључите ако радите са продужетак. Ево како то радите:

 1. На вашем претраживачу, што је највероватније Хром, кликните на Аваст икона у горњем десном углу екрана.Активирајте Аваст Ектенсион
 2. Додирните Икона зупчаника за навигацију до Одељак подешавања.Унесите поставке Аваст
 3. Помичите се према доле све док не видите Одељак о приватности.Приватност Аваст Бровсер Ектенсион
 4. Сада, било унтицк све их или омогућити „Аутоматски блокирај све пратиоце.“Приватност Аваст Унтицк
 5. Аваст више неће чувати ваше податке јер сте ту могућност у потпуности искључили.

Врло је лако пратити горње кораке и деактивирати Опција праћења. Међутим, ако желите да гарантујете своју приватност и избегнете прикупљање података компаније Аваст, једноставно деинсталирајте цео софтвер.

Компаније у власништву Аваста да прате будан поглед

Сада када знате да вам је приватност угрожена, требали бисмо мало осветлити Подузећа компаније Аваст. Ако Аваст прикупља ваше податке, будите сигурни да ће то урадити и следеће:

 • АВГ Тецхнологиес
 • Пириформ
 • Скок шут
 • ХидеМиАсс!

Један од најбољих начина да осигурате своје податке и сакријете свој идентитет на мрежи је коришћење виртуелне приватне мреже. Упркос томе што нуди такву услугу самостално, Аваст такође поседује ХидеМиАсс, један од популарних ВПН-ова у индустрији.

Већ смо прегледали ХидеМиАсс. Али ми ћемо вам дати кратко објашњење о томе док разговарамо о приватности. Ако мислите да је ХидеМиАсс бољи од Авастове технологије, добро, размислите поново.

Пружалац услуга има неке главне питања приватности, где је прикупљање и дељење података постало навика за ову услугу. Прије неког времена, по имену хакер Цодија Кретсингера ухапсио је ФБИ због хаковања у Веб локација Сони Пицтурес.

То показује да ХидеМиАсс води евиденцију активности прегледавања својих корисника упркос тврдњи другачије. Ако прочитате рецензију коју смо направили о ХидеМиАсс, наћи ћете све што вам је потребно када је у питању инвазија на приватност.

Па, како кажу, “Јабука не пада далеко од дрвета.”

Да ли Аваст затвара подружницу?

Сада када људи знају да Аваст сакупља податке о претраживању и продаје их оглашивачима, компанија је изјавила да би то било гашење подружнице одговоран за све.

Директор Аваста Ондреј Влцек каже да компанија прекида прикупљање података и операције своје компаније “Јумпсхот” “са тренутним учинком.” Ево његове пуне изјаве:

„Заштита људи је Авастов главни приоритет и она мора бити уграђена у све што радимо у нашем послу и нашим производима. Било шта супротно је неприхватљиво ”, написао је Влчек. „Из тих разлога, ја сам – заједно са нашим управним одбором – одлучио да обуставим прикупљање података о Јумпсхот-у и прекинем рад Јумпсхот-а, са тренутним учинком.“

Још увек не знамо да ли се то одмах дешава или не, али бар је то почетак. С друге стране, морамо размислити о свим подацима које је већ прикупио. Шта се дешава сада? Да ли они избришите или чувајте за будућу употребу?

Компанија такође не помиње било какве планове за пренос компаније „Стотине“ погођених запослених. Другим речима, стотине људи могу врло брзо изгубити посао. 

Аваст Приватност Инвазија – завршне мисли

Аваст заиста је један од популарнији и широко коришћени антивируси у свету. Међутим, иако бесплатно обезбеђује сигурност вашег уређаја, то јесте шифровање свих ваших личних података.

Питања приватности и циљани огласи на мрежи мењају свет. Сада имате све што требате знати о томе Аваст прикупља ваше податке. Такође сте научили како то можете избећи. Поштујте оно што сте научили данас и више никада не угрожавајте своју приватност, чак и ако је то због ваше сигурности.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map