Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН – у чему је разлика

Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН. Која је разлика? Колико год да добијање ствари бесплатно може бити једнако узбудљиво, сви бисмо се вероватно сложили да ће ишта од добре вредности вероватно доћи по добром трошку. Исти случај се примењује када упоређујете бесплатне ВПН услуге са онима које плаћате. Највећи недостатак који се јавља приликом регистровања бесплатне ВПН услуге је тај што ваша сигурност никада у ствари није 100% загарантована дугорочно. Размисли о томе; да би мрежна услуга функционирала, рачуне је потребно платити, а ако се не растајете ни са једним од својих долара, ваше навике прегледавања су драгоцено средство које се може трансформисати у извор прихода. Такви пружаоци услуга тргују вашим подацима трећим лицима уз накнаду и тиме се угрожава приватност података. То је потпуно у супротности с логиком која стоји иза ВПН услуге, али стварност се догађа.


Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН - у чему је разлика

Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН – у чему је разлика

Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН – слом

Приликом разматрања врсте ВПН провајдера на које се можете претплатити за своје приватности, требало би имати на уму следеће:

 1. Понуђени протоколи
 2. Брига о потрошачима
 3. Брзина везе
 4. Правила о приватности
 5. Избор сервера
 6. Капацитет пропусне ширине

Понуђени протоколи

Са бесплатним ВПН-ом вероватно ћете добити протокол тунелирања од тачке до тачке (ППТП); ону која је у стању барем да маскира вашу ИП адресу, али је сигурна да ће бити прожета сигурносним ризицима. То би требао бити довољно разлог да корисници избјегавају ППТП протокол.

Са друге стране, поуздан и плаћен ВПН провајдер нудиће низ протокола попут ИПСец, Л2ТП, ИКЕв2 и наравно, ОпенВПН. Ови протоколи омогућавају корисницима да прилагоде своју ВПН везу и најбоље искористе доступне опције.

Брига о потрошачима

Квалификован и добро обучен тим за бригу о купцима који је доступан 24 сата дневно и 7 дана кошта скупу новац. Такве могућности можете очекивати само од плаћеног ВПН провајдера, а њихови купци ће једини то омогућити.

Добро етаблирани провајдер попут ЕкпрессВПН на пример, има спреман тим на позив да помогне својим купцима кад год се појави проблем. Сигурно ћете добити помоћ чак и на државном празнику, где бисте очекивали да нико неће радити.

Брзина везе

Слободне ствари ће привући велику пажњу и привући велику гомилу. Ако је бесплатна ВПН услуга довољно популарна да би довољан број људи могао да је испроба, њихови сервери ће се можда предати под свим тим притиском.

Ако не, корисници би се требали повремено залагати за неблаговремена прекида везе; нешто што не желите да доживите када емитујете нешто попут емисије уживо.

Плаћени ВПН провајдери представљају њихов приоритет да обезбеде ма колико велики саобраћај имали, инфраструктура коју имају је добро погодна да је подрже. Ако не, купци који плаћају омогућују им да додају више и повећају квалитет услуге.

Правила о приватности

Као што је споменуто на почетку, већина бесплатних ВПН добављача продаје ваше податке како би остали у води. Такође избегавају да дају јасне изјаве о томе како намеравају да ваше податке оставе „приватним“. Због тога им је поверење са вашим детаљима врло ризична ствар.

Међутим, плаћени ВПН провајдери јасно дају до знања да ли ће водити евиденцију о вашој историји прегледавања или не. Они који то вероватно чине као слој заштите свог пословања. Они који то нису, као на пример ИПВанисх, остају верни обећању да ћете ваше личне податке користити само вама.

Избор сервера

Што више броја локација сервера које има ВПН услуга, мање гужве ће бити у погледу промета. Плаћени ВПН-ови имају много више локација у односу на бесплатне.

С искуством ћете установити да постоје неки ПОП-ови који су доступни само за претплатнике са плаћеним ВПН-ом. Ова чињеница постаје највидљивија када струјате садржај путем медија као што је Нетфлик, али преко ВПН-а. Корисници који се надају да ће обезбедити само амерички садржај лако би то могли учинити јер у САД-у постоји добар број бесплатних ВПН сервера. Они који живе у другим областима попут Велике Британије или Аустралије, где је постављање сервера мало скупље, можда би се нашли у малој проблемици.

Капацитет пропусне ширине

Истина је да већина ако не и све бесплатне ВПН услуге имају ограничење пропусне ширине. То значи да можете преузети само одређену, обично минималну количину података, осим ако не надоградите претплату. Отуда и термин фреемиум ВПН. Неке бесплатне ВПН услуге такође намећу ограничења у томе колико пута вам је дозвољено пребацивање локација ВПН сервера дневно. Нећете се суочити ни са једним од ових проблема са премиум ВПН провајдерима.

Најбољи провајдери ВПН услуга

ВПН претплату можете добити за само 5 УСД месечно. Пакет укључује приступ врхунским ВПН серверима, неограничену пропусност, поуздане ВПН апликације, подршку 24/7 и гаранцију поврата новца која обично траје до 30 дана. Користи које добијете на крају вриједе сваке пени. Ево наших најбољих ВПН услуга од 2017. године.

Бесплатно ВПН вс плаћени ВПН – Ваша приватност на мрежи се исплати платити

Чести корисници Интернета који се ослањају на Интернет да би извршили осетљиве задатке требало би да буду свесни да бесплатни ВПН-ови једноставно нису у стању да буду у току са нивоом поузданости, сигурности или брзине коју плаћене услуге могу да понуде. Чувајте своје податке тако што ћете се укључити у ВПН услугу која ће ваше потребе за приватношћу ставити испред њих у средиште и пружити помоћ која вам је потребна да бисте максимално искористили њихову услугу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map