Чување рачуна са друштвеним медијима безбедним путем ВПН-а

Хакери воле друштвене медије и не можете их кривити за то. Друштвени медији су златно рудник свих врста личних података. Од свог оснивања, платформе за друштвене мреже одувек су биле хакерово задовољство. У ствари, они чак ни не морају да буду хакери да би добили ваше податке – све је у реду на отвореном. Мало стајања може све то открити.


Ово није био велики проблем у раним данима друштвених медија, јер их није много људи користило. Али сада скоро сви имају налоге на више друштвених мрежа и хакери жељни да искористе потенцијал Фацебоока, Твиттера, Инстаграма и других платформи друштвених мрежа.

Чување рачуна са друштвеним медијима безбедним путем ВПН-а

Чување рачуна са друштвеним медијима безбедним путем ВПН-а

Проблеми који постоје

Студија из 2016. године коју је спровео Универзитет у Фениксу показала је да је 84% одраслих у САД активно на бар једној платформи друштвених медија. И како се популарност друштвених медија током година повећавала, тако се повећао и број сајбер-криминалаца који предирају на друштвене кориснике.

Према истом истраживању, готово две трећине „друштвено активних“ одраслих у САД-у рекло је да су њихови друштвени профили хаковани. Скоро 86% њих такође је рекло да на друштвеним мрежама не објављују превише личних података због страха да ће хакери добити приступ њима.

Већина људи користи друштвене медије да би била у контакту са породицом и пријатељима, делила фотографије и подржала узроке до којих је важно. Не разумеју колико су њихови подаци вредни за аутсајдере. Можда ћете помислити да немате шта да сакријете и да вас није брига што ће се хакери покрасти на вашем профилу. Али истина је да је сваки део ваших података вредан.

Већина корисника такође није свесна колике штете може нанијети технологија њиховој приватности. На пример, када преузмете бесплатну апликацију за игре или софтвер, игра или софтвер ће вас вероватно тражити дозволу за повезивање са пријатељима. Да бисте је додатно поједноставили, игра ће вас можда питати да ли може да има приступ вашим Фацебоок пријатељима или контактима. Ако дозволите приступ, направили сте нову мрежу која барем неки од ваших пријатеља могу делити са другима. Помоћу ове једноставне технике хакер може добити приступ вашим контактима. Такође могу сазнати више информација о вашим мрежним активностима, информацијама о куповини или прегледавању.

Како можете сачувати своје друштвене профиле?

Решење је коришћење виртуелне приватне мреже. ВПН може учинити много више од пружања неограниченог приступа Интернету. Такође може да заштити вашу приватност на мрежи и анонимност.

Цибер криминалци истражују све могуће начине крађе ваших података. Они не посећују само ваше друштвене профиле да би открили ваше свиђање и склоности. Они такође харају ваше налоге на друштвеним мрежама како би стекли приступ вашем личном животу. Не претпостављајте да сте превише обични да би вас неко могао хакирати. Свако са чак мало података има вредност у сајбер простору. И сваки хакер може добити приступ вашим подацима уз само мало знања о хаковању и правих алата.

Прочитајте овде како Фацебоок користи ваше податке како би зарађивао новац.

Када користите ВПН, можете веб претраживати анонимно. ВПН провајдер ће сакрити вашу праву ИП адресу и усмеравати ваш саобраћај кроз њихове сигурне, шифроване тунеле. На овај начин ВПН спречава хакере да прате ваше мрежне активности или добију приступ вашим налозима.

Друштвени медији изазивају овисност. Људи се пријављују на своје рачуне сваки пут када имају приступ Ви-Фи вези без схватања опасности које су присутне. Кориштење ВПН-а осигураће да ваше мрежне сесије буду сигурне и приватне стално. Популарни ВПН-ови раде на скоро свим уређајима и платформама тако да не морате бринути о било каквим проблемима компатибилности.

Хакери нису једина брига

Ако живите у репресивној земљи и желите да објавите своје ставове на мрежи, обавезно отворите рачун са другим именом и користите ВПН да бисте остали скривени. Земље попут Саудијске власти имају строге законе и можете бити ухапшени због објављивања својих погледа на мрежи. Обавезно користите поуздан ВПН, а не бесплатан.

Ево још неколико савета за безбедност и безбедност на Интернету.

 • Користите јаке лозинке које садрже слова, бројеве и посебне знакове
 • Не пружајте апликацијама трећих страна приступ вашим налозима на друштвеним мрежама.
 • Пазите на употребу географских ознака.
 • Прегледајте подешавања приватности својих налога на друштвеним мрежама.
 • Не излажите у јавности превише информација које могу наштетити вашој безбедности
 • Користите двофакторску аутентификацију.
 • Пазите на преваре са крађом идентитета.

Како сачувати рачуне друштвених медија безбедним путем ВПН – дна линије

Ако имате навику да приступате својим друштвеним рачунима на незаштићеним јавним Ви-Фи мрежама, ризикујете своје приватне податке. Заштитите своје податке и приватност ВПН услугом. ВПН ће шифровати ваш саобраћај и задржати ваше сесије на мрежи приватним. Заштитит ћете вас од хакера и других власти које вам могу наштетити.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map