Да ли ВПН може повећати брзину преузимања?

То је сан сваког корисника интернета – већа брзина. Без обзира да ли једноставно прегледавате веб или преузимате неке датотеке, мала брзина свима смета. То је разлог зашто сваки корисник интернета тражи начине да убрза везу. Неке методе делују, док неке уопште не делују. Брзина у којој уживате у потпуности зависи од вашег даватеља интернетских услуга. Ако не купите скупљи план, није вероватно да ће било шта друго убрзати вашу везу. Много је речено о виртуелним приватним мрежама као решењу. Неки кажу да ВПН може повући брзину преузимања доље, док други тврде да је, у ствари, може побољшати. Дакле, шта је стварна истина?


Да ли ВПН може повећати брзину преузимања?

Може ли ВПН повећати брзину преузимања?

Може ли ВПН побољшати моју брзину преузимања?

Многи корисници су почели да верују да коришћење виртуелне приватне мреже повећава брзину интернета. У нормалним околностима, то се не догађа јер је брзина у потпуности у рукама провајдера сервиса. Међутим, ако ваш провајдер смањује вашу пропусност, ВПН може да помогне у побољшању брзине.

Заустављање пропусне ширине обично се обавља како би корисник купио скупљи план претплате. Ако је то случај, употреба ВПН-а ће дефинитивно побољшати вашу брзину на мрежи, било за редовно прегледавање или за преузимање.

Једноставно речено, ВПН може побољшати вашу брзину интернета само у случају пропуштања пропусне ширине.

Шта је ширина пропусног опсега?

Веома често провајдери интернетских услуга намјерно ограничавају пропусност како би корисници купили што скупље планове. Многи корисници то не схватају и на крају купују скупе планове у нади да ће то бити већа брзина. Наравно, не ради сваки провајдер сервиса, али то се догађа довољно често да кориснике забрине.

Тешко је утврдити случајеве угушавања пропусне ширине. Постоје случајеви када пропусност опада сама од себе због снаге мреже, климатских услова итд. Али постоје и случајеви када провајдер услуге намерно ограничава брзину..

Иако није лако одредити заглављеност пропусне ширине, постоје начини како то можете препознати. На примјер, ако примијетите неки оштар пад брзине, највјероватније се ради о пропуштању пропусне ширине. Ако се пад брзине догоди код исте врсте садржаја или када обављате исту врсту мрежних активности, тада ваш провајдер вероватније задржава вашу брзину.

На примјер, ако све друго ради нормалном брзином, али се знатно успорава када покушате да струји нешто путем интернета, вјероватно је случај убацивања пропусне ширине. Неки корисници Нетфлика жале се да њихови добављачи услуга смањују пропусност и приказују видео записе под ХД ХД квалитетом.

Како вам помаже ВПН?

Интернет провајдери користе селективно искључивање да ограниче пропусност. То се обично догађа када покушате да стримујете или преузмете нешто квалитетно. Да бисте смањили пропусност, ваш провајдер мора бити у могућности да види ваше мрежне активности. Када користите ВПН, ваша активност остаје приватна и нема пропуштања пропусне ширине.

ВПН прослеђује податке између рачунара и сервера преко сигурног тунела. Нико изван овог тунела не може да чита шифроване податке. То спречава хакере, провајдере интернетских услуга и друге криминалце на мрежи да читају ваше осетљиве информације. Као резултат тога, ваш провајдер Интернет услуга не може да види шта радите на мрежи, јер се ваш саобраћај појављује у облику нечитљивих фрка. То значи да није могуће пребацивање пропусне ширине.

Примере где ВПН не помаже да се побољша брзина преузимања

Овде се мора напоменути да ако је ваша брзина мала и без пропуштања пропусне ширине, ВПН неће учинити ништа да побољша ствари. Уместо да користите ВПН на ионако спорој вези, приметићете значајан пад брзине када сте повезани на ВПН..

Три су главна фактора која могу успорити ВПН:

 • Преоптерећени сервери: То се обично дешава са бесплатним ВПН-има који имају пуно корисника, али немају довољно сервера или пропусног опсега.
 • Удаљеност сервера: Ако се налазите у Индији и покушавате да се повежете на сервер у САД-у, то може утицати на вашу брзину због удаљености. То се такође дешава када нема довољно сервера.
 • Шифрирање изнад: Што је боље шифрирање, спорија је брзина везе. То се дешава зато што шифроване датотеке заузимају више простора од некодираних датотека.

Најбољи ВПН за побољшање брзине преузимања

Ако тражите провајдера ВПН-а који треба користити да би се избегло убацивање ИСП-а, избегавајте бесплатне ВПН-ове одмах. Бесплатни ВПН сервери су готово увек преоптерећени. То доводи до спорих брзина. Врхунски ВПН својим корисницима нуди приступ стотинама сервера у мрежама података тиер-1. Што више ВПН сервера можете да се повежете, мања је шанса да буду преоптерећени. Такође је неопходна и 30-дневна гаранција поврата новца. То ће вам омогућити да вратите новац само у случају да не приметите драстична побољшања приликом коришћења ВПН-а. Ево најбржих ВПН-а које можете користити да повећате брзину за преузимање:

Да ли ВПН може да побољша брзину за преузимање? – Резиме

Основна ствар која се мора напоменути је да ВПН побољшава брзину када намерно угашање пропусне мреже пружају Интернет провајдери. Ако је ваша брзина Интернета нормално мала, без икаквог застоја пропусне ширине, ВПН не може ништа учинити. Ово је проблем који морате да решите са својим провајдером Интернет услуга.

Не тражите брзину сами. ВПН је потпуно решење о приватности и безбедности, чак и ако немате шта да сакријете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map