Гоогле-ов Сенсорваулт: Ноћна мора приватности

Да ли се сећате где сте били пре скоро пет година? Јесте ли користили Андроид или иПхоне до тог времена? Па, памћење би вам могло бити нејасно и све, али шансе су, Гоогле памти све по вашем прошлих локација. Очигледно, гигант претраживача је био вођење табулатора на ваше координате и можда их делите са државним агенцијама. Сервери на којима Гоогле складишти тачно место становања названи су Сенсорваулт. Када је у питању приватност, то је велика инвазија Углавном због тога смо створили следећи информативни водич који баца више светлости Гоогле-ов Сенсорваулт.


Гоогле-ов Сенсорваулт - Ноћна мора приватности

Гоогле-ова инвазија на приватност – унутар трезора

Гоогле-ов Сенсорваулт - Гоогле мапеГоогле је то поново урадио када је у питању нарушава приватност корисника. Још од 2009. године, Гооглеов Сенсорваулт прикупља податке о корисницима који их користе Андроид паметни телефони добро као иПхоне и иПад.

Ко користи Гоогле мапе и друге Гоогле апликације подложно је и прикупљању података.

Али колико дуго подаци остају у Гоогле-овим схваћањима? Па, према нашој експертизи, Гоогле ове податке чува у недоглед.

Па, олакшамо нашим читаоцима. База података Сенсорваулт сакупља податке са било којег уређаја на основу кула мобитела у близини Ви-Фи уређаји, ГПС сигнали и, наравно, Блуетоотх маяћи.

Између осталог, Гоогле не чува све ваше приватне информације без пристанка; вероватно сте себи то дозволили. Већина корисника интернета не одваја време за читање мрежних услуга о правилима о приватности, присиљавају их да прихвате Неке апликације захтевају приступ фотографијама и видео записима, док друге захтевају да омогућите своју локацију.

Гоогле вас је можда затражио да омогућите свој историја локација, дајући му бесплатан пролаз за складиштење детаљна временска линија ваших покрета. На крају ће вам бити доступан као део вашег Гоогле налог на мрежи.

То је оно што ми зовемо Веб & Активност у апликацији, која се прикупља чак и ако сте искључени Историја локација.

Шта је овде у ризику и за шта се користи?

Гоогле-ов Сенсорваулт логотипУ реду, па је прихватљиво да Гоогле може користити локације и информације корисника да их боље послужи. Да ли ће им дати близу резултати претраге или препоруке, то је оно што компанија наводи.

Гоогле тврди да не дели ниједан од података прикупљених са треће оглашаваче и компаније. Али можете ли да гарантујете да је то истина? Па, можемо рећи да то можда и није.

Очигледно, Гоогле пружа спровођење закона са подацима о подацима везаним за налоге одређеног корисника. Видите, полицијски детективи сада могу Гооглеу издати налог, назван као „Геофенце“ или „реверсе лоцатион“ захтева.

Ови потјернице траже од Гооглеа да одреди подручје у близини злочина. Након тога, Гоогле завири у то Сензорне вредности садржај и копа сваки појединачни уређај који је у њему био присутан локацију у то време и даје полицији.

Гоогле испрва анонимно анализира ИД бројеви уређаја док детективи прате све локације и обрасце кретања како би проверили да ли се ишта чини релевантним за злочин.

Чим се званичници сузе на неколико појединаца, Гоогле одустаје од свих потребних информација како би их закључио, укључујући имена и адресе е-поште.

Према Гоогле-у, ова техника никада није створена како би се помогло спровођење закона, али сигурно јесу заплијењен на њему у своју корист. Поред тога, Гоогле наводи да су само подаци о локацији из „Историја локација“ функција се може наћи унутар Сенсорваулт-а.

У њему се чувају сви други прикупљени подаци о локацији другачија база података. Међутим, ово се такође може искористити потјерницом, али бар је много мање корисно од онога Сенсорваулт може да обезбеди.

Инцидент?

Прије неког времена, постојао је један Еден Праирие кућна инвазија маскираних лопова у црном. Потрудили су се да прикрију своје записе, а према извештајима, ништа нису оставили за собом. Међутим, прави докази нису били на месту злочина, већ ни са ким другим Гоогле.

Истражитељи су добили средство да ухвате лопове Хеннепин судија да потпишем “Обрнута локација” налог за претрес. Они су тражили од Гоогле-а да им објасни тачне локације мобилних телефона у близини инцидента, укључујући оне у просторијама тржишта жртава.

Техника је постала веома популарна и у различитим градовима, укључујући Аризона, Северна Каролина, Калифорнија, Флорида, Минесота, Мејн и Вашингтон. Али најистакнутији је Миннесота, као и око њега Пријављена су 22 случаја у кратком временском периоду.Обрнути мапу локације

Како то утиче на вас?

Све зависи од перспективе корисника овде. Сви поштујемо закон и придржавамо се њега. Међутим, можда ћете завршити невоље за нешто што нисте урадили или нисте ни знали.

Као што смо поменули, Сенсорваулт ће полицајцима пружити све детаље о полицији уређаји у одређеном подручју где се догодио одређени злочин. Можда сте један од тих уређаја.

Да, слажемо се да ова техника може идентификовати осумњичене у близини злочина и помоћ у истрази. Међутим, не треба изоставити опцију да то такође представља ризик помести невине пролазнике у процесу.

Можда сте тамо присутни не радећи ништа или само шетајући поред места злочина, и одједном сте осумњичени за активно кривично дело. Према Тереса Нелсон, правни директор АЦЛУ из Минесоте:

„Оно што је толико проблематично је да може побити потпуно невине људе који се налазе у неком подручју из оправданих разлога и који не би требало да буду третирани као осумњичени.“

Пример тога је случај где детективи у предграђу Пхеника ухапсио складиштара, Јорге Молина, пошто је била у току истрага о убиству. Користили су Гоогле-ов Сенсорваулт за праћење свих уређаја који су се тада налазили у околини.

Јорге је провео око седмице у затвору али пуштен је након што су истражитељи добили нове информације о случају. Ово је савршен пример за демонстрирање обећања и опасности од коришћења Гоогле-ов Сенсорваулт у истрагама.

Укратко, сваки корисник интернета мора бити свестан како лична информација користи се у више сврха; нико од нас никада није очекивао.

Пресуда: Гоогле-ов Сернсорваулт могао би помоћи у рјешавању злочина, али може и привести невине људе.

Конгрес одговара

23. априла, Амерички законодавци послали су писмо Сундар Пицхаи-у (извршни директор Гоогле-а) тражећи од њега да баци мало светла на Сенсорваулт. Чланови Комитет за енергију и трговину Америчког дома желео је Гоогле да открије шта тачно прикупља о корисницима компаније, шта чува у својој бази података и ко добија приступ информацијама.

Формални упит упућен је одмах након што је Нев Иорк Тимес објавио свој извештај, наводећи да америчке агенције за заштиту закона користе Гоогле-ове податке корисника Сенсорваулт-а на дранет начин прикупља информације о локацији стотина или хиљада корисника истовремено да идентификују осумњичене за злочин.

Разлог за то није био само у погрешном препознавању осумњичених за злочин на основу Гооглеових података. Не, они су такође били забринути због чињенице да је Гоогле био праћење локације скоро свих Андроид / иПхоне власник откад је угледала светлост функција Историја локација.

Одбор Дома поставио је низ питања која су доступна на линку изнад. Међутим, неколико њих ћемо испустити како бисте добили малу представу о томе шта писмо садржи:

Ако Амерички законодавци желим знати ко је још имао приступ овој бази података Гооглеови запослени и амерички органи за спровођење закона, зар нисте ни мало радознали?

Гоогле Реацтс

У писму које су послали амерички законодавци тражи се брифинг и одговор на начин на који се информације прикупљају од стране Гооглеа користи и дели. Па, није требало Гооглеу дуго времена да одговори.

Гласноговорник Гоогле-а пружио је изјаву Медиа Сецурити Медиа Гроуп наводећи да је све овисно о томе да ли је корисник омогућио функцију или не. Подразумевано је искључено. Ево шта је имао да каже:

„Дотични подаци користе се за историју локација, која је подразумевано искључена. Ако корисник одлучи да га укључи, можемо пружити корисне информације, попут података у стварном времену како бисмо им помогли да победе саобраћај на путу од куће с посла “, каже портпарол. „Они могу избрисати податке из своје историје локација или у потпуности искључити производ у било које време.“

Оно што је заиста чудно је да је овај портпарол само детаљније објаснио Сенсорваулт. Ништа о питањима о питању „које је поставио Нев Иорк Тимес“ у вези са коришћењем ове функције одговор на помоћ полицији.

Пар ствари које можете учинити

До сад, знаш шта је Сернсорваулт и како то може утицати на вас, директно и индиректно. Можда се питате, шта можете учинити са тим? Постоји ли начин да се то заобиђе?

Па, нећемо те оставити да висиш Ево неколико ствари које можете да учините заштитите своју приватност од Гоогле-овог Сенсорваулт-а:

Проверите историју

Да бисте решили одређено питање, морате научити све о њему и у складу са тим решити. Гоогле можда чува историју ваших локација скоро деценију. Али сада, следећи кораке у наставку, можете проверите шта је сакупљао:

 1. Прво се пријавите на свој Гмаил налог.
 2. Након тога, крените Такеоут.Гоогле.цом.
 3. Померајте се док се не нађете Историја локација.
 4. Можете да проверите све што желите да преузмете, али данас нам је главни фокус Историја локација.
 5. Поништите потврду за све остало и наставите да се укључује Историја локација. Имајте на уму да ће подаци Историја локација бити у рачунарски код. Ако не читате код, изаберите „ЈСОН“ формат и отворите датотеку у а текст едитор да видите како то изгледа. Да бисте одабрали формат, кликните на Више формата.Вишеструки формати
 6. Затим одаберите кроз који начин желите да добијете информације. Можете да волите Е-пошта, Дриве, ОнеДриве, Бок или Дропбок.Начин доставе
 7. Следите кораке на веб локацији и изаберите опције које вам највише одговарају.
 8. На крају кликните на Креирајте извоз, а подаци су сви ваши.Креирајте извоз

Деактивирајте Гоогле-ову историју локација

Добра ствар је што можете да онемогућите ову функцију. Међутим, оно што је учињено је урађено, што значи и све податке Гоогле на вама ће остати у трезору за сада.

Тако, деактивирање функције је само предострожност да се спречи будуће чување података. Касније ћемо говорити о томе да се ослободимо те историје, али за сада, ево како ви онемогућите или „Паузирајте“ функцију Историја локација (Користили смо Андроид као пример):

 1. На Андроид уређају идите на Подешавања, померите се према доле и кликните на Гоогле.Подешавања Андроид-а
 2. На следећој страници изаберите Управљајте својим Гоогле налогом.Управља налог
 3. Након тога, испод Подаци & Персонализација, одаберите Историја локација.Историја локација Андроид
 4. Сада, онемогућите Историја локација функцијом кликом на тачку поред ње. Добићете метод потврде јер вас упозорава да ће паузирање ове функције ограничити или онемогућити прилагођена искуства широм Гоогле услуге. До тебе је. Ако желите да наставите, кликните на Паусе.Паузирајте историју локација
 5. Коначно, када притиснете Паузирај, твој Историја локација биће онемогућено док је не ручно поново активирате.Онемогућите поставке локације

Морамо поново да прођемо кроз ово да бисмо били сигурни да знате шта радите. Функцију сте успешно онемогућили, али друге Гоогле апликације могу пратити вашу локацију чак и ако је искључена.

Према Рајану Накашими из Ассоциатед Пресс:

„Чак и ако је паузирана Историја локација, неке Гоогле апликације аутоматски спремају временски обележене податке о локацији без постављања питања. На пример, Гоогле чува снимак места где се налазите када само отворите апликацију Мапс. Аутоматска дневна ажурирања времена на Андроид телефонима тачно прецизирају где се налазите. А нека претраживања која немају никакве везе са локацијом, попут „колачића од чоколадног чипса“ или „дечјих научних сетова“, прецизирају вашу прецизну ширину и дужину – тачну у квадратном стопалу – и сачувајте је на свом Гоогле налогу. “

Избришите своје дигиталне отиске

У реду, тако да до сада знате како да проверите вашу садашњу историју локација и забраните даље снимање. А сада, хајде да разговарамо о томе како се можете ослободити прошлости пре него што дође у прогон у будућности.

Срећом, можете избришите историју локација. То је врло лак задатак за обављање, а ево како то радите:

 1. Пријавите се са својим Гмаил налог.
 2. Иди до Гоогле-ова страница временске линије.
 3. На десном тастеру екрана наћи ћете Икона зупчаника (подешавања), кликните на то.Гоогле-ов Сенсорваулт - Подешавања временске линије
 4. Унутар Одељак подешавања, притисните на Избришите сву историју локација.Гоогле-ов Сенсорваулт - Брисање историје локација
 5. Сада ће се појавити скочни прозор. Све што требате учинити је потврдите поље поред „Разумем и желим да избришем сву историју локација“ и тапните на Избриши историју локација.Гоогле-ов Сенсорваулт - Потврдите брисање

Ако желите да предузмете додатне мере предострожности, искључите „Веб & Активност у апликацији “ такође. Према Гоогле-у, ова функција штеди вашу активност на било чему Гоогле апликација или веб локација коју користите, укључујући оне повезане са вашом локацијом.Вен и Апп активност

Не мислимо да је ова карактеристика толико добра, али да будемо сигурни, деактивирај. Боље је него да се све време бринете о својим приватним подацима.

Користите виртуелну приватну мрежу

Упоредо са горе поменутим методама, требало би размотрити сакривање ваше ИП адресе јер је то један од кључних фактора који свака служба / веб локација / влада може одредите своју локацију кроз.

ВПН је најлакши и најефикаснији начин да се то постигне. Виртуалне приватне мреже шифрирајте своје податке и заштитите се од цибер претњи које би могле циљати ваш уређај. Они такође прикријте своју ИП адресу и замените га новим привременим док сте повезани са сервером.

Ово повећава вашу анонимност на мрежи и забрањује било који онлајн ентитет праћење ваших активности прегледавања или прецизно одређивање локације. Ево како можете успоставити ВПН везу:

 1. Први, пријавите се са премиум ВПН услугом. Бесплатни ће вам учинити више штете него користи јер могу продати ваше податке трећим лицима.
 2. Затим преузмите апликацију на свој уређај, покрените је и пријавите се са својим налогом.
 3. Изаберите све сервере представљене на листи и хит цоннецт.
 4. Сачекајте неколико секунди да се веза успостави.
 5. Провери ово ИП верификатор да видите да ли сте добили свој нови ИП или не.
 6. Сада сте потпуно анонимни.

Шта год да радите, држите се премиум ВПН провајдера. То вас може коштати неколико новчића, али на крају ћете добити оно што сте платили у погледу сигурности, брзине и анонимности.

Ако не знате свој пут, ми смо прегледали неколико најбољих ВПН-ова да вам помогнем.

Гоогле-ов Сенсорваулт – Финалне мисли

Упркос томе што је Гоогле позивао своје кориснике да то омогуће Историја локација када постављају одређене услуге, сада могу нешто учинити по том питању. Када сте на мрежи, Ваша приватност је све.

Не желите да вас одвлаче у полицијску станицу само зато што сте се нашли у полицији погрешно место у погрешно време. Сада имате идеју о томе шта Гооглеов Сенсорваулт ради, како то ради, и шта можете да урадите заштитите своју приватност. Ако имате још питања, оставите их у одељку за коментаре испод.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map