Хакери не воле када користите ВПН

Цибер криминалци свакодневно нападају компаније и појединце. Било да се ради о пхисхинг нападу или откупнинском софтверу – или то може бити вирус који само ствара пустош – постоји неколико начина на који цибер-криминалци могу пореметити ваш живот на мрежи. И док хакери могу напасти готово било кога, њихови мете су углавном рањиви појединци с мало или никаквих информација о безбедности на мрежи.


Хакери то не воле када користите ВПН

Хакери то не воле када користите ВПН

Како хакери угрожавају вашу сигурност на мрежи

Људи који се баве безбедношћу углавном користе лук мреже за прегледавање и ВПН за свеобухватну сигурност. А хакери желе да избјегну такве појединце, јер је добро информисана особа мање вјероватно да ће пасти због своје преваре. Ево неких превара које хакери могу да повуку да би добили ваше податке.

Хаковање преко Ви-Фи-ја

Бесплатни Ви-Фи у близини аеродрома или ресторана могу да поставе хакери. Лако је поставити врућу тачку, а затим је надгледати како бисте очитали долазни и одлазни саобраћај. Када се повежете на јавну мрежу, сва ваша корисничка имена и лозинке могу да виде људи који су је поставили. Ако сте на аеродрому и видите његово Ви-Фи повезивање са „аеродромом“ у његовом имену, вероватно ћете претпоставити да је то званични Ви-Фи аеродром и да се повежете с њим.

Хакери мрзе ВПН-ове. Ако се повежете на Ви-Фи саћа са медом, ваши подаци ће бити украдени, осим ако нисте повезани на ВПН. ВПН ће шифрирати све ваше податке, па кад год се повежете, прво покрените ВПН, а затим прегледајте друге веб локације.

Када сте повезани са ВПН-ом и приступате Ви-Фи-у за замку, користите хакерски интернет, али не дозвољавате им да имају приступ вашим приватним подацима. Дакле, уместо да хакер има користи од вас, ви имате користи од хакера. Због тога хакери не воле паметне телефоне и друге уређаје са ВПН-ом на њима и избегавају их по сваку цену.

Човек у средњим нападима

Ако хакер прескаче вашу мрежу кроз МИТМ напад, он ће моћи да прочита сав долазни и одлазни саобраћај. Они ће такође моћи да модификују пакете података. Хакер са умереним познавањем паметних телефона може лако да нападне ништа сумњиву жртву. Међутим, ако користите ВПН, бићете сигурни од таквих напада. ВПН шифрира ваше податке, тако да без обзира на пакет који је хакер примио бит ће шифриран и нечитљив.

Будући да хакери не могу читати пакете података, мрзе их када њихове жртве користе ВПН. Ако хакер сазна да њихова намеравана жртва користи ВПН, желели би да пронађу другу жртву. Готово је немогуће провалити пакет података који користи 256-битну енкрипцију.

Рансомваре

Иако су многи људи свесни преваре са прислушкивањем, они углавном још увек нису свесни рансомвареа. Рансомваре функционише тако што закључава ваше датотеке и апликације и тражи да извршите плаћање (у крипто валути тако да им се не може вратити у систем). То је откупнина коју плаћате за враћање датотека. Ово је лак начин да хакери зарађују новац.

Цибер-криминалци добијају приступ вашем уређају када приступате интернету на јавној мрежи. На овај начин, хакери су у могућности да инсталирају своје датотеке на ваш систем. Након одређеног времена, ове датотеке делују и закључавају цео ваш систем. Иако се не саветује плаћање откупнине, многи желе да врате своје драгоцене досијее и на крају плате оно што хакери захтевају. А проблем је што чак и ако отплатите откупнину, нема гаранције да ћете добити датотеке назад.

Како осигурати свој уређај против хакера

Постоје два главна програма или апликације које можете користити да бисте повећали сигурност свог уређаја и отежали хакерима приступ вашим осетљивим подацима.

  1. Користите антивирусни софтвер: Подесите антивирусни софтвер на рачунару или паметном телефону. Анти-вирус програми попут Аваст и АВГ су прва линија одбране од различитих онлајн претњи попут вируса, малвареа и рансомвареа.
  2. Користите ВПН:  Увек се саветује повезивање са ВПН сервером кад год идете на интернет. То ће вам омогућити да шифрирате сав свој интернет саобраћај. На тај начин, спречите да потенцијални напади прислушкују оно што радите док прегледавате веб.

Хакери то не воле када користите ВПН

Да бисте били сигурни од таквих напада, следите најбоље праксе за безбедност на мрежи и увек користите ВПН. Хакери их мрзе кад су њихове жртве паметне и штите се од злонамјерних ентитета. То само отежава ствари криминалцима.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map