Како безбедно ћаскати на мрежи са ВПН-ом

Интернет пружа толико авенија путем којих људи могу разговарати и упознати се путем интернета. Доступни алати вам омогућавају да комуницирате са људима који се налазе било где у свету, а ви можете да бирате између видео позива, слања порука или гласовног позива. До сада је најпопуларнија платформа за размену порука Вхатсапп, а с порастом потребе за приватношћу међу корисницима уведен је низ метода које помажу у заштити података корисника. Корисници Вхатсаппа сада могу уздахнути с олакшањем након што је услуга увела да се шифрирање прекине као безбедносна мера да се спречи било који облик пресретања трећих лица. То значи да ће ваши разговори на Вхатсаппу сада бити заштићени од било којег облика пресретања, а ваша историја порука биће доступна само вама и особи с којом разговарате. Ипак, постоји много додатних корака које можете предузети како бисте четовање учинили сигурнијим, приватнијим и анонимнијим.


Како безбедно ћаскати на мрежи са ВПН-ом

Како безбедно ћаскати на мрежи са ВПН-ом

Потенцијалне претње приликом ћаскања на мрежи

Да бисте вам помогли да избегнете било какву повреду сигурности чак и када користите друге клијенте за размену порука, ево неколико потенцијалних претњи о којима треба да знате:

 • Веб малвер: Можда сте наишли на злонамерне везе које су вам послате путем нежељених контаката или профила. Ако кликнете на њих, они ће вас можда преусмерити на место заражено вирусом, што пружа пролаз кроз који се ваш уређај зарази вирусом. Крените даље од клика преко оваквих веза.
 • Подешавања приватности Заобилазећи: Иако свој статус Вхатсапп поставите на приватне, злонамерни корисници и даље могу да погледају ваш статус, слику профила или чак поруке преко апликације познате као ВхатсСпи Публиц.
 • Поруке о паду: Постоји врста поруке која се може послати клијентима која након директног отварања може резултирати падом ваше апликације. Ова врста порука је обично у распону од 2 КБ до 7 МБ и често ће вас присилити да поново покренете уређај. Такође имају исти ефекат и на групе, јер ако се таква порука пошаље групи, онда се сви чланови групе суочавају са истом судбином.

Као што видите, постоје разне претње којима су изложени корисници који нису предузели било какве мере да се заштите, а штете које настају реализацијом ових претњи могу понекад бити неповратне..

ВПН ради заштите вашег мрежног ћаскања

Ако желите да у потпуности избегнете било какве шансе да вас било који од ових напада пресретне вашег клијента за размену порука, употреба ВПН услуге могла би бити једина ствар која би вас могла само заштитити. Заштита ваше интернетске везе путем ВПН услуге омогућава вам да спречите било какве сметње од треће стране.

Имати ВПН такође значи маскирање ваше стварне ИП адресе и коришћење виртуелне коју вам је доделио ваш провајдер. То ће вам омогућити да одаберете било коју земљу са којом желите да се повезује и, као резултат, моћи ћете сигурно да приступате клијенту за размену порука чак и у земљама које забрањују његову употребу..

Најбољи ВПН-ови за безбедно ћаскање на мрежи

У овом прегледу погледаћемо 4 ВПН услуге на које бисте се могли ослонити ако се желите заштитити своју везу и избећи све претње и нападе којима би обични корисници били подложни:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН стоји на врху пакета ако тражите најбољег пружатеља услуга на тржишту. Ниво сигурности који нуди ова услуга је врхунски, а корисници такође имају користи од неограничене пропусности као и од неограниченог пребацивања сервера. Брзине које пружа услуга такође немају за чиме да се ругају, са серверима са седиштем у више од 87 земаља, и тимом за кориснике који је увек спреман да вам помогне око било ког проблема или проблема са којима се суочавате. Помоћу ЕкпрессВПН-а корисници ће моћи да пријаве највише три уређаја, а са функцијама попут аутоматског прекидача за искључивање никада ништа неће довести услугу у компромитујућу ситуацију. Ако мислите да би вам ово могло одговарати, добродошли бисте испробати 30-дневну гаранцију поврата новца.

2. ИПВанисх

ИПВанисх на другом је месту по љубазности својих 850 брзих сервера, који су присутни у више од 60 земаља. То омогућава приступ разним гео-блокираним веб локацијама и каналима, с било којег места на свету. Претплатници добијају корист од његове СХА-256 битне услуге провере идентитета, као и његове 256-битне АЕС енкрипције. Услуга такође обезбеђује да ниједан од података њихових корисника не може бити хакован укључивањем строге политике забране евиденције, а потенцијални купци се подстичу да се пријаве на 7-дневну гаранцију враћања новца за услугу како би узорковали квалитет своје услуге.

3. НордВПН

Такође прилично омиљен међу корисницима је НордВПН. Ова услуга нуди много више од онога што добијате од обичних провајдера, а одличан пример би била опција за повезивање до 6 уређаја истовремено за своје претплатнике. НордВПН нуди и повећану разину сигурности кроз услугу двоструке енкрипције гдје се промет корисника дистрибуира између два одређена послужитеља што чини још тежим пресретање њихове везе. У погледу брзине, НордВПН не разочара, с више од 2000 сервера постављених у преко 60 земаља спремних да надопуне вашу везу. Можете да прођете кроз њихову тродневну пробну понуду. Немате разлога да то не учините.

4. ЦиберГхостВПН

Једна посебна ствар због које се овај провајдер издваја је чињеница да ЦиберГхост ВПН има један од најповољнијих пакета са ценама на тржишту упркос великој мрежној покривености од преко 1045 сервера који су равномерно распоређени широм света. Ваша интернетска веза је зато брза и сигурна на основу система двоструке енкрипције који су такође успоставили. Корисници не морају да брину о томе да ли ће се чувати њихова историја прегледа јер ЦиберГхост ВПН има поуздану политику забране евиденције, заједно са чињеницом да њихова румунска база не подлеже закону о чувању података..

Најбољи ВПН-ови за безбедно ћаскање на мрежи – Завршите верзију

Четири понуђача које смо горе навели урадиће сјајан посао заштите вашег уређаја од било каквих облика претњи који би вам могли нанети штету. Једно од главних правила које бисмо вам саветовали да се придржавате јесте да се увек пазите бесплатних пробних периода или гаранција поврата новца како не бисте потрошили свој новац на услугу која вам се не свиђа. Узмите у обзир било којег добављача услуга на уму пре него што се одлучите за дугорочну претплату код њих.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map