Како флексирати рутер помоћу ДД-ВРТ – Потпуни водич за инсталацију

Инсталација ДД-ВРТ-а на рутер није лаган подвиг. Ако нисте баш технички паметни и немате позадину у рачунарској науци, ресурси које можете наћи на интернету могу вас збунити више него помоћи. Истина је да трептање рутера није лако. Ни ово није изузетно тешко, само треба пуно фокусирања, истраживања и водича за инсталацију.


Како флексирати рутер помоћу ДД-ВРТ - Пуни водич

Ево овог водича. Ако сте неко ко нема много позадине у софтверу, али и даље желите да флеш усмерите помоћу ДД-ВРТ, ово је водич за вас.

Запамтите, ипак. Ово је компликован процес и пуно истраживања која су вам потребна пре него што започнете поступак инсталације треба да урадите ви и сами. Овај водич би вам требао помоћи у току поступка, али то није крај свих ДД-ВРТ водича за инсталацију. Молимо прочитајте водич пажљиво и у потпуности прије него што започнете инсталирање ДД-ВРТ-а на рутер.

Шта је ДД-ВРТ?

ДД-ВРТ је фирмвер, који је врста сталног софтвера, а користи рутер. ДД-ВРТ је базиран на Линуку, бесплатан и са отвореним изворима, што га чини високо конфигуришљивим. То значи да имате рутер са ДД-ВРТ-ом као његовим оперативним системом, што ће вам пружити већу контролу над усмјеривачем. Такође ће вашем рутеру пружити већу функционалност с обзиром да је некомерцијални аспект значи да може имати мноштво функција.

Другим речима, ДД-ВРТ је оперативни систем рутера који побољшава и надограђује ваш бежични интернет рутер.

Зашто бисте флеширали свој рутер?

Као што сам већ рекао, ДД-ВРТ вам даје већу контролу над вашом везом. Напредни корисници могу да користе ДД-ВРТ за контролу многих различитих аспеката своје везе, али најчешћа употреба ДД-ВРТ рутера је:

 • Инсталирајте ВПН на свој усмјеривач: Једном када имате усмјеривач који ради на ДД-ВРТ-у, можете конфигурирати ВПН на усмјеривач и заштитити све повезане уређаје. Овде можете погледати нашу листу најбољих ВПН-ова са ДД-ВРТ рутерима.
 • Појачајте свој ВиФи сигнал: ДД-ВРТ вам омогућава да промените свој бежични канал у оквиру његових поставки. Можете одабрати канал на коме нема пуно рутера и уживати бржу интернетску везу.
 • Приступите својој матичној мрежи на даљину: Ако сте одлучили да рутер претворите у свој лични ВПН сервер, тада можете даљински приступити свим уређајима на вашој кућној мрежи. Ово је веома корисно ако имате важне датотеке које су вам потребне у покрету, али не желите да их копирате са рачунара.

УПОЗОРЕЊЕ: Ствари на које бисте требали обратити пажњу

Пре него што започнете процес бљескања вашег рутера, постоји неколико ствари које требате поново да проверите. Не желите да циглирате (покварите) рутер инсталирањем погрешне верзије ДД-ВРТ. Иако овај водич детаљно говори о усмеравању вашег рутера, ипак морате урадити неки домаћи задатак.

Опет, врло је важно да направите сопствено истраживање пре него што покушате да флеш усмерите.

Прво што требате двоструко проверити је марка и модел вашег рутера. Није сваки рутер компатибилан са ДД-ВРТ, а ДД-ВРТ није компатибилан са свим рутерима. Ово не би требао бити тежак корак за финализацију, све што требате учинити је скинути марку и модел са стражње стране рутера, а затим проверити да ли је компатибилан. Можете да проверите да ли имате подржани уређај тако што ћете прегледати овај списак на вики страници ДД-ВРТ. Након што то учините, погледајте овај списак познатих неспојивих уређаја само да бисте били сигурни. Ако откријете да ваш рутер исправно функционише са ДД-ВРТ, можете кренути даље.

Након што сте проверили компатибилност, морате бити сигурни да се фирмвер који преузмете за инсталацију подудара са вашим усмјеривачем. Ако инсталирате погрешан фирмвер, циглићете ваш рутер. На страници подржаних уређаја наћи ћете све потребне информације о фирмверу који бисте требали преузети и верзији коју треба да одаберете за свој рутер. Страница је мало неуредна и користи пуно напредног техничког жаргона, али то вас не би требало плашити. Појединости о фирмверу који бисте требали преузети можете пронаћи тако да се помакнете према доље до листе уређаја. Обавезно пратите страницу до Т. Такође бисте требали погледати овај форум, јер постоји пуно информација које вам могу помоћи у проналажењу исправног софтвера за преузимање.

Како преузети ДД-ВРТ фирмвер

Када одете на вики-ДДР-ВРТ, можда ћете се мало преплавити. Као просечан корисник који жели да флешује свој рутер, не морате да улазите у све техничке детаље. Запамтите, ДД-ВРТ је софтвер са отвореним изворима. То значи да сваки програмер који жели да креира сопствену верзију може преузети примарни код и подешавати га онако како жели. Зато постоји толико различитих верзија и верзија за ДД-ВРТ. По правилу, преузимајте само фирмвер који је направио Конг или БраинСлаиер (који је оригинални програмер).

Да бисмо остали на сигурној страни, држимо се градње БраинСлаиера. БраинСлаиер редовно ажурира своје верзије, али то не морате. Овде можете преузети фирмвер. Све што требате учинити је да одете на најновију надоградњу, кликните на датотеку која садржи име и производ вашег рутера и преузмите датотеку која у реч носи назив „фирмваре“..

Подесите хардвер

Сада када имате потребну датотеку, морате да подесите хардвер који ћете користити. За ово ће вам требати:

 • Твој усмјеривач
 • ПЦ или лаптоп
 • Етхернет кабл
 • Стабилно напајање

Након што све то учините, једноставно следите ове кораке за подешавање хардвера:

 1. Укључите рутер и укључите га.
 2. Узмите етхернет кабл и повежите рутер са рачунаром или лаптопом. На рутеру прикључите етхернет кабл у један од ЛАН прикључака. Немој прикључите га у порт који каже „ВАН“.
 3. Прикључите други крај етхернет кабла у ЛАН порт свог рачунара или лаптопа.
 4. Искључите интернетску везу рачунара. У ствари, само потпуно искључите ВиФи. Ако је рачунар повезан Интернетом док флешујете рутер, веома је велика могућност да ћете рутер грешком блокирати рутер..

Након што све ово подесите, можете прећи на инсталацију фирмвера који сте преузели раније.

Како инсталирати ДД-ВРТ

Од овог тренутка надаље, све је ствар да пратите корак по корак. Неки рутери могу имати мале варијације, а ја топло предлажем (не, кажем вам да то урадите) да проверите водиче за инсталацију вашег појединачног рутера ако су доступни. Водиче требате наћи на истом месту на којем сте пронашли верзије рутера на страници подржаних уређаја. Ако нема посебног водича за инсталацију, следите ове кораке:

 1. Пријавите се у свој рутер Администратор страница. То можете учинити тако да упишете ИП рутер у адресну траку прегледача. ИП адресу ћете пронаћи на полеђини рутера или у упутству за усмјеривач. Највјероватније ће почети са „192.168.к.к“ или „10.0.к.к.“.
 2. Пријавите се на свој налог и идите на Админ секција.
 3. Изаберите Надоградња фирмвера.
 4. Кликните на “изаберите фајл” и отпремите ДД-ВРТ фирмваре (датотеку коју сте преузели раније).
 5. Сада причекајте да се рутер ажурира. Немојте радити ништа са рутером или лаптопом / рачунаром док се то дешава. Заправо, идите у цијелости нешто друго и вратите се за неколико минута.

Сада када сте инсталирали фирмвер, можете поново да се повежете на Интернет. Вратите се рутеру админ паге. Од вас ће се можда тражити да унесете корисничко име / лозинку. Подразумевано за ово је роот / админ.

Након што се пријавите, можете видети подразумевану страницу на вашем новом флеш ДД-ВРТ рутера. Одатле можете да се позабавите свим функцијама које сада имате. Ако желите да ваш ДД-ВРТ буде безбедан, размислите о конфигурисању ВПН-а на ваш ДД-ВРТ рутер.

Како тврдо ресетирати усмјеривач

Сада се препоручује да урадите Хард Ресет за свој рутер како бисте били сигурни да је нестала сва меморија са вашег старог фирмвера. Не брините, ако се тешко ресетујете нећете уклонити ваш нови фирмвер. Да бисте исправно ресетовали, требате:

 1. Држите тастер за ресетовање. Дугме за ресетовање би требало бити притиснуто током целог поступка ресетовања
 2. Бројите до 30 секунди
 3. Искључите рутер из извора напајања 30 секунди
 4. На крају, поново укључите рутер и причекајте још 30 секунди

На овај начин можете бити сигурни да ништа из вашег старог софтвера неће утицати на ДД-ВРТ.

Блистање рутера ДД-ВРТ – Финалне мисли

ДД-ВРТ рутер вам омогућава невиђен ниво контроле над вашом интернетском везом. Због тога је важно знати како усмеравати рутер ДД-ВРТ без да га кочите. Када следите овај водич или се уопште бавите фирмвером, обавезно прочитајте све информације и обавите истраживање пре него што започнете поступак инсталације. И запамтите, ово је процес учења. У реду је да одвојите време пре него што спустите ово и потпуно је прихватљиво купити рутер са унапред инсталираним ДД-ВРТ.

Срећно!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map