Одабир добре ВПН: 10 фактора које треба размотрити!

С недавним порастом извештаја о сајбер-злочинима и државном надзору, важност ВПН-а непрестано расте. Не постоји недостатак претњи на мрежи које само чекају прилику. Велик број начина на који ваши лични подаци могу бити угрожени натерао је многе да се одлуче за поуздане ВПН услуге. Међутим, број опција на овом тржишту такође је довео до велике расправе о томе који су ВПН-ови најбољи. Свака компанија жели да мислите да је њихов ВПН једини који би требало да изаберете. Опште је сагласно да су плаћени ВПН-ови много бољи од бесплатних. Али још увек је мало консензуса о томе шта је добар ВПН. Очигледно је да желите да се пријавите помоћу ВПН-а који је јефтинији од других, али можда ћете одустати од неких суштинских карактеристика без знања. Стога, цена претплате за ВПН није једини фактор који треба узети у обзир при избору провајдера ВПН услуге.


Одабир добре ВПН: 10 фактора које треба размотрити!

Одабир добре ВПН: 10 фактора које треба размотрити!

Одабир добре ВПН: 10 фактора које треба размотрити!

Овде смо процијенили најчешће потребе корисника и саставили листу најважнијих фактора које треба узети у обзир. Ова листа ће вам помоћи да схватите шта можете очекивати од свог ВПН-а и од чега бисте се требали заштитити. Почнимо:

1. Брзина

Уобичајена притужба коју многи корисници ВПН-а дају приметном успоравању брзине интернета. Овде игра много фактора као што су удаљеност између вас и сервера, сопствени уређај и оригинална брзина сервера. Избор добре ВПН заправо значи знати колико сервера имају.

Такође, на вашу укупну брзину ће утицати близина сервера који одаберете. Што је ближа, то вам је већа брзина.

2. Максимални број веза

Раније су људи користили ВПН-ове само на својим рачунарима. Како све више људи приступа интернету путем својих мобилних уређаја и таблета, потребан им је ВПН који истовремено покрива све њихове уређаје.

Ако ВПН дозвољава само један уређај по лиценци, то значи да ћете морати да купите неколико лиценци да бисте заштитили све своје уређаје. Али рецимо да сте добили ВПН који штити 5 уређаја на једној лиценци, можете да заштитите све уређаје тако што ћете их платити само једном.

ЕкпрессВПН тренутно омогућава корисницима да успоставе 5 истовремених веза док ИПВанисх омогућава до 10.

3. Подршка за уређаје

Нису све ВПН услуге у могућности да подржавају све врсте уређаја. Дакле, ваш ВПН можда добро функционише на вашем Мац рачунару, али не успева да се испоручи на вашем Виндовс Пхоне-у. Ова функционалност више платформи је веома важна за оне који имају уређаје из различитих компанија. Најбољи пружаоци ВПН услуга доступни су на свим платформама.

Када размишљате који ВПН да одаберете, обавезно погледајте платформе које подржавају. Не желите претплату која само ради на вашем Мац-у.

ЕкпрессВПН, БуллетВПН и ИПВанисх су једини ВПН-ови који имају ВПН апликацију која је компатибилна са Амазон ФиреСтицк-ом, на пример.

4. Сервери доступни

Ово је прилично компликовано размишљање углавном због тога што је тешка верификација. Много ВПН корисника кроз досадно искуство схвата да њихови пружаоци ВПН услуга нуде само неколико сервера.

Штавише, овде је врло важан активни статус сервера. Није важно да ли ВПН услуга има више сервера ако нису активни. Дакле, проверите број сервера који сте добили уз услугу и колико су доступни пре него што купите претплату.

5. Политике и праксе

Многи ВПН корисници који први пут раде грешку у избору услуге без провјере својих правила. Ово може бити опасно јер поверујете ВПН са својим личним подацима. Ваша ВПН услуга мора имати кристално јасну изјаву о политици и треба је копирати са стварним евиденцијама.

Премиум ВПН провајдери услуга попут БуллетВПН и НордВПН нуде претплатницима 30-дневну гаранцију поврата новца. То значи да можете испробати ВПН цео месец, сигурни у знање да свој новац можете увек добити у случају да нисте у потпуности задовољни. Неки ВПН-ови имају чак и бесплатна испитивања. Међутим, ова испитивања су обично само 3 дана. С друге стране, ИПВанисх има строгу 7-дневну политику поврата новца.

Зато проверите историју перформанси своје услуге пре него што се претплатите. Потражите ствари као што су власништво у сенци, слаба политика приватности, нереалне понуде, прегресивни спонзори, случајеви кршења података итд..

6. Повезаност

Повезивање је лако једно од главних разлога при избору добре ВПН. Сама повезаност зависи од снаге сигнала и приступачности. Само ако су оба ова фактора сортирана, моћи ћете да имате искуство несметаног прегледавања.

Иако се снага заснива на локацији сервера и броју веза, приступачност се односи на одређени број повезаних уређаја. Оба фактора морате имати на уму када одаберете ВПН како бисте осигурали да добијете вредност за свој новац.

7. Пријатељска бујица

Велики број људи користи ВПН услуге једноставно за приступ торрент веб локацијама које су иначе забрањене. Цела сврха добијања ВПН-а је да будете у могућности да приступите стварима које иначе не можете. Торренти су на врху ове листе за многе људе.

Такође су важне и П2П везе. За оне који желе слободно делити податке, ово је веома важно. Пре него што кренете и изаберете ВПН, проверите да ли могу дискретно да подрже ваше акције мучења и дељења датотека.

Док већина добављача ВПН услуга подржава П2П протокол, неки не. У случају да се желите пријавити путем ВПН-а за анонимно преузимање торрента, држите се подаље од ликова ВипрВПН и ХидеМиАсс ВПН.

8. Географска разноликост

Није тајна да оно што у Великој Британији можете радити са интернетом, вероватно не можете учинити у Турској. Да би се заобишли национални закони наметнути за Интернет садржаје, ВПН је важна технологија. Међутим, њихова ефикасност заснива се на доступности сервера у различитим земљама.

Најбољи ВПН сервиси имају више сервера у различитим земљама. Ово омогућава њиховим корисницима да приступе свим врстама података без кршења закона своје државе. Изаберите ВПН с обзиром на овај фактор.

9. Корисничка подршка

Свака интернетска услуга захтијева снажну корисничку подршку која вам може помоћи у рјешавању проблема. Без тога не можете очекивати да решите своје проблеме. Најбољи ВПН сервиси имају сјајну корисничку подршку која је доступна свакодневно. Већина ВПН-а има релативно лаган систем подршке који се може категорисати као лош. А неки имају буквално непостојећу подршку. Имајте на уму какву ћете подршку добити са својим ВПН-ом јер би то у будућности могло бити велики проблем.

10. Безбедност

За последњи смо сачували најважнији фактор јер га сви знају. Без обзира на то, ово је витална пажња. По правилу, никад не идите на бесплатне ВПН-ове. С њима ћете изгубити више него што добијете. Међу плаћеним ВПН-има такође постоји низ опција. Међутим, требало би да изаберете оне који нуде најснажније протоколе за тунелирање.

Најбољи ВПН на основу ових фактора

Када се сви горе наведени фактори узму у обзир, постаје релативно лако разликовати између добрих и лоших добављача ВПН услуга. Ево наше листе најбољих ВПН добављача услуга.

Како одабрати добру ВПН – закључак

Одабир праве ВПН услуге врло је важан за вашу сигурност на мрежи, па чак и за физичку и финансијску добробит. Обавезно добро размотрите све горе наведене факторе и истражите пре него што се одлучите за један. На тај начин ћете обезбедити максималну вредност за новац и потпуну безбедност на мрежи коју заиста заслужујете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map