Сеедбок вс. ВПН – који је прави за вас

Вести које се ових дана врте по свету често имају везе са компромисима у сајбер безбедности. Чини се да нико није имун на ове. Право од великих корпорација попут Фацебоока до берзи, па чак и самих владиних агенција. Заиста, злогласни хакоти у биткоину од 70 милиона долара доказ су колико рањиви могу бити и најбројније дигиталне компаније.


Сеедбок вс. ВПН - који је прави за вас

Сеедбок вс. ВПН – који је прави за вас

Иако је крађа података и финансијска превара засигурно најочитији облик кршења сигурности на мрежи, она није једина. Дакле, поставља се питање како заштитити себе и породицу од било каквих таквих компромиса? Опћенито говорећи, постоје двије могућности. Погледајмо шта свако може да вам понуди и / или ваше предузеће.

Сеедбок – проки за све што је сиво

Сеедбокес су специјализоване услуге које нуде наменске проки путеве до торрента на мрежи. Као такви, они су сигурно најбољи начин да се дочепате свих врста бујица које можете добити. Ни сам потенцијал за преузимање и учитавање који можете добити из сјеменске кутије не може да успореди са било којим другим механизмом.

Брзи сјаји

Најбоља разноликост кутија за семе нуди пропусни опсег од око 1гбпс и може да похрани до 3 ТБ података. Дакле, за људе који су велики на бујицама, кутије за семе су несумњиво први избор. Будући да су кутије за семе такође дизајниране да заобиђу гео-ограничења од стране ИСП-а и владиних агенција, могу се користити и за деблокирање другог садржаја.

Заобилажење Гео Блока

Врста садржаја коју ћете моћи да деблокирате зависиће у великој мери од локације наменског сервера. Такође можете бити сигурни да ћете увек уживати стандардне протоколе шифрирања са претинацима. Поред тога, одређени број претинаца нуди и ВПН услуге као и функцију удаљене радне површине.

Мала шанса да вас неко угаси

Сада, пошто су толико уско специјализовани и нуде детаљну заштиту за специфичне нише које служе, кутије за семе је тешко бацати. Дакле, ако добијете сетбок, ваш ИСП неће моћи да ограничи употребу података. Ово је корисно за оне кориснике који желе добити неограничен приступ торренту.

Висока вредност, али и високи трошкови

Са свим тим предностима у линији, можда бисте помислили да су кутије за сејање најбоља опција тамо. Али постоји велики број фактора који се требају узети у обзир у погледу високе функционалности коју нуде. Прво разматрање је да кутије за семе могу бити прилично скупе. Дакле, боље су за оне који ће свој потенцијал у потпуности искористити.

Сада, када имамо добру идеју о томе шта кутије за семе доносе на сто, размотримо шта и ВПН-ови нуде.

ВПН-ови – јефтинија вишенаменска опција

Виртуалне приватне мреже су услуге енкрипције на мрежи које клијентима нуде различите погодности. Већина људи који су свесни чак и основа тржишта цибер-сигурности имају неку идеју за шта су ВПН. Али због јасноће, брзо ћемо поново проћи кроз оно што нуде.

Тотална анонимност на мрежи

ВПН-ови су познати по томе што нуде различите могућности шифровања помоћу којих купци могу сакрити своју стварну ИП адресу. Не само ово, енкрипције за крајње тунеле такође крију оно што корисник ради на мрежи. Само компанија која пружа ВПН услугу може видети њихове активности.

Заобилазница Гео-блока

Геоблокирање се практикује широм света, а ВПН се често користи против њих. То је најистакнутије у земљама са гео-блокираним садржајем попут Нетфлика или диктаторских режима попут Русије, Кине и Саудијске Арабије. Заобилажење блокова омогућава корисницима да искажу своје ставове и чак приступе медијима који протестују против владиних акција.

Заштита података

Нудећи енд-то-енд енкрипцију, ВПН услуге могу заштитити све врсте података од крађе. Цибер-криминалци не могу прекршити шифрирани тунел за везу створен када клијент покрене ВПН. Дакле, без обзира да ли вршите крипто трговање или преносите осетљиви истраживачки материјал на приватне сервере, ВПН може да гледа леђа.

Примена за вишеструку употребу

Већина ВПН-а намењена је за општу употребу и може се ефикасно распоредити за различите задатке. Међутим, постоје неки ВПН који су намењени за одређену врсту услуга као што су заштита за прегледавање или финансијске трансакције на мрежи. Дакле, постоји низ опција за употребу ВПН-а и свако може добити услугу са функцијама које воли.

Дакле, као што видите, и сетбок и ВПН-ови имају своје место на тржишту. И сваки корисник има своју склоност ономе што одабере. Поред тога, такође је могуће комбиновати поља са семеном и ВПН за оптимизовану анонимност и шифровање. Следе разматрања која би требало узети у обзир при одабиру најбољег за вас.

Ствари које треба узети у обзир при избору сеедбок-а или ВПН-а или комбинације

Буџет

ВПН-ови су знатно јефтинији за улагање у Сеедбоке. Али они неће понудити невероватне брзине потоњег. Дакле, морате размотрити колико брзине желите и за шта вам треба.

Сигурност

Неки ВПН-ови би могли бити бољи од сетбок-ова који вам помажу да приступите блокираном садржају. Дакле, морате узети у обзир степен шифровања који нуде пре него што одаберете избор.

Корисност

На крају, морате размотрити како ћете користити свој ВПН или сетбок. Опћенито, ВПН-ови ће нудити вишеструке вишеструке могућности док ће сексери бити најбољи за бујице. Као што смо рекли, раније је такође могуће да комбинујете ВПН са сетбок-ом. Конфигурисане кутије за семе са ВПН долазе по посебно високој цени. Међутим, они ће понудити неуспоредиву сигурност и перформансе. Ако желите да уштедите нешто новца, али и даље добијете оба, пронађите ВПН који можете да конфигуришете на вашем сетбок-у.

Закључак

И ВПН и услужне кутије имају јединствену вредност коју нуде предузећима и појединцима. Избор који ћете направити требао би бити правичан баланс између фактора које смо горе споменули. Важно је такође пажљиво прочитати политику приватности свих услуга које узимате. Ово ће вас спречити да се не заварате или на неки други начин изгубите. Будите информисани о вијестима о шифрирању и сигурности података и требали бисте моћи најбоље искористити своје интернетско повезивање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map