Шта је Гоогле-ов Пројецт Фи? Да ли је безбедно за употребу?

Ових дана људима је потребна интернетска веза без обзира на то камо иду. Тачно је да је повезивање са Интернетом витални захтев. Без њега, многи људи не могу приступити многим основним услугама.


Шта је Гоогле-ов Пројецт Фи? Да ли је безбедно за употребу?

Шта је Гоогле-ов Пројецт Фи? Да ли је безбедно за употребу?

Од резервације кабине до проналажења упута до одржавања контакта; постоји пуно тога што Интернет повезивање омогућава чак и у покрету.

Али лоша мрежа често отежава остати у покрету, посебно када путујете из једне земље у другу.

То је разлог зашто су Ви-Фи жаришне локације постале толико популарне међу путницима. Будући да се мобилним подацима не може веровати током путовања у земљи или ван ње, Ви-Фи је најпоузданији начин да останете повезани са Интернетом током путовања. Надамо се да немате искуства са путовањима попут оних у смешном филму Погрешан потез или у смешном филму о одмору!

Питања приступа

Међутим, често је тешко добити Ви-Фи приступ на многим местима. То људе ставља у уску тачку. Да би помогао у таквим проблемима, технолошки гигант Гоогле пронашао је решење које људима омогућује приступ различитим превозницима и провајдерима Интернет услуга у покрету..

Гоогле је именовао услугу Пројецт Фи. Дјелује попут мобилног оператера који се повезује на различите преноснике на основу јачине сигнала. Пројецт Фи нуди услуге телефона, слања порука и података. Гоогле је сада увео и ВПН услугу ради заштите везе без обзира на оператера.

Шта је пројекат Фи?

Пројецт Фи покренут је 2015. године као оператор виртуалне мобилне мреже. Иако је услуга углавном намењена онима који често путују по свету, такође је сјајна за све који желе бешавне мреже и покривеност у сваком тренутку.

Када сте претплаћени на само једног мобилног оператера, нема начина да користите Ви-Фи или мобилну мрежу другог оператора ако је ваша веза спора или проблематична. Чак и када користите Ви-Фи жаришну точку за време путовања, не постоји гаранција покривености или снаге мреже.

За све ове проблеме брине Пројецт Фи, који је мобилна апликација доступна само на Андроид Оне уређајима.

Како функционише Пројецт Фи

Пројецт Фи је виртуелни мобилни оператер јер нема своје лиценце за торањ или спектар. Користи Ви-Фи и мобилне мреже мобилних оператера као што су Т-Мобиле, Спринт, Тхрее и УС Целлулар. Све ове компаније раде добро због процвата америчке економије, али то је друга тема.

Када се повежете с Пројецт Фи-ом, веза вашег телефона и података прескочиће ове мреже у зависности од снаге сигнала и покривености.

Телефонски позиви се такође пребацују између Ви-Фи и мобилне мреже без обзира да ли путујете или користите услугу од куће. У осталим земљама Пројецт Фи користи мреже доступне локално и сада служи у преко 70 земаља широм света.

На којим је уређајима доступан пројект Фи?

Пројецт Фи је доступан само за напредне Гоогле телефоне, као што су Пикел, Некус и други Андроид Оне уређаји. Иако је сервис и даље прилично нов у поређењу с Гооглеовим осталим сервисима, популаран је и широко кориштен међу многим Гооглеовим корисницима.

Али постоји један значајан проблем приликом пребацивања између различитих мрежа. Када користите различите мобилне операторе за приступ мобилним и Ви-Фи услугама, такође се подвргавају различитим политикама приватности.

Услови Спринт-а ће се разликовати од Т-Мобиле-а. Гоогле не поседује ниједну од ових мрежа и не може да контролише услове, услове или политике приватности.

Такође не може да контролише како ове мреже обрађују корисничке податке. Стога је Гоогле одлучио да појача своју безбедност и уведе уграђени ВПН да заштити кориснике који приступају Пројецт Фи-ју. 

Да ли је Гоогле Фи Фи ВПН безбедан?

Фи ВПН је аутоматски, што значи да ће се активирати сваки пут када приступите Пројецт Фи. Подразумева се да када користите ВПН морате да му верујете више него што верујете свом провајдеру Интернет услуге јер ће видети све ваше мрежне активности.

Али с обзиром на репутацију Гооглеа у вези са прикупљањем података, може ли им се веровати ВПН?

Гоогле пружа сигурност да не води евиденције корисничких података, али може користити метаподатке за побољшање њихове услуге. Гоогле такође има ову аутоматску ВПН функцију на свим Пикел телефонима, доступним путем пакета Гоогле Цоннецтивити Сервицес.

У овом сервису телефон се повезује на било који отворени Ви-Фи жаришни тачку кад год је унутар подручја покривања, док ВПН аутоматски чува податке. Фи ВПН ће највероватније радити на исти начин.

Међутим, за већину људи Гоогле ВПН је попут оксиморона. Гоогле о људима зна више него било ко. Стога Гоогле-ово коришћење ВПН-а значи само предавање више информација компанији у име заштите.

Шта је ВПН и како функционише

Виртуелна приватна мрежа једно је од најпопуларнијих решења за Интернет безбедност ових дана јер пружа такву заштиту какву не користи ниједна друга апликација.

ВПН је софтверска апликација коју можете да инсталирате на свој уређај да бисте сакрили оригиналну ИП адресу и заштитили податке. Дјелује као баријера између вас и веб странице којој приступате, чинећи вас анонимнима вас и ваше податке.

Обично се повезујете са веб локацију или апликацијом преко сервера провајдера Интернета. Али када користите ВПН, прво се повезујете на ВПН сервер, који вас потом повезује на веб локацију или апликацију којој желите да приступите.

То се ради поступком званим шифрирање, који подразумева пролазак вашег Интернет саобраћаја преко сигурног канала коме имате приступ само ви и ВПН сервер. То значи да нико други осим ВПН сервера и вашег уређаја није у могућности да прегледа ваше мрежне активности.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map