Шта је отмица СИМ-а – Објасњена СИМ замјена напада

Растућа претња је за нас и свако ко поседује драгоцене рачуне подложан је хаковању. Најгори део, ваши подаци ће пасти у погрешне руке због најосновније ствари коју поседујете, а то је ваш број телефона. Лако можете постати жртва хакера који варају мобилне мреже дајући им свој телефонски број како би украли информације попут корисничких имена и продали их за Битцоин. Група криминалаца користи технику познату као замена СИМ-а или отмицу СИМ-а како би украла битцоин, друге крипто валуте и налоге на друштвеним мрежама. Ова „превара на порт“ се проширила попут ватре за лако извршавање и малу могућност да буду ухваћени. Показало се да је то била профитабилна активност коју практицирају криминалци који се радују великом добитку путем битцоин и цриптоцурренци рачуна.


Шта је отмица СИМ картице

Шта је отмица СИМ картице

Шта је отмица СИМ картице?

Да бисте украли корисничко име, рачун или акредитиве путем СИМ-а. Морате знати телефонски број повезан са овим рачунима. Хакери контактирају пружатеље мобилних телефона жртава како би затражили нове СИМ картице. Затим би пренели телефонски број циља на нову СИМ картицу и ресетовали лозинке криптовалута, банке, улагања, друштвених медија, е-поште и оне повезане са Амазоном, Нетфликом и Хулуом. Тиме би преваранти блокирали власника ових рачуна. Као резултат, власник би изгубио контролу над својим подацима. За то су криви и мобилне мреже. Не само за лако предавање бројева, већ и за не баш сарадњу, када је матична плоча тражила податке о учесталости замене СИМ-ова. Ови главни мобилни провајдери упознати су са заменом СИМ-а. Међутим, они то једноставно не желе признати или пружити информације о томе.

Замјена СИМ-а – права пријетња

Замјена СИМ картице односи се на превару мобилних мрежа у преношење „циљаног“ телефонског броја на СИМ картицу коју контролише криминалац. Полиција је ухапсила Јоела Ортиза, 20-годишњег студента на факултету под оптужбом да се СИМ размењивао или отимао. Прикупио је пет милиона долара од хакирања 40 телефонских бројева. Чим добију телефонске бројеве жртава, криминалци ресетују своје лозинке и хакују њихове рачуне, посебно рачуне за крипто валуте..

Ерин Вест, замјеник окружног тужиоца округа Санта Цлара објавио је изјаву која каже: „То се дешава у нашој заједници и нажалост нема пуно жалби од стране полиције због тога. Поздрављамо прилику да размотримо и друге притужбе на ово што се догађа. Мислимо да је то нешто што је веома опасно. “

Како се заштитити од замене СИМ-а

На питање о било каквом осећају кајања због отмице рачуна људи, злочинац је рекао: „Уопште не, тужно је рећи. Узимам њихов новац и живим свој живот. Њихова је кривица што не остају сигурни. Људи не могу да се изборе са мишљу да је потребно да високо квалификовани људи са алаткама за социјални инжењеринг и техничком позадином повуку ову отмицу. Морају предузети све мере безбедности неопходне да би се заштитили од потенцијалних претњи у сваком тренутку. Ево како могу да избегну претње замене СИМ-а:

Отврдни рачун

Мобилне мреже морају развити нове сигурносне функције које хакерима отежавају преузимање рачуна и телефонских бројева.

Не повезујте свој телефонски број са интернетским налозима

Требали бисте уклонити свој телефонски број са било којег налога који би могао да привуче пажњу хакера. Ако хакери задрже ваш телефонски број, могу добити приступ свим вашим мрежним налозима.

Промените безбедносна подешавања

Аутентификација заснована на СМС-у није ни приближно тако сигурна као што бисте мислили. Уместо тога, користите 2ФА засновану на токену.

СИМ отмица – резиме

Хакер који врши замјену СИМ картица каже „уз телефонски број, можете ући у сваки налог у року од неколико минута и нико не може учинити ништа по том питању“. Ако вас неко хакује путем отмице СИМ-а, значи да имате нешто што хакери траже. А шта одлуче да ураде са вашим налогима / корисничким именима, зависе од тога шта желе. Без обзира на то да ли уцењују жртве или продају Инстаграм корисничка имена за битцоин у крипто валути, СИМ свапери су погодили Јацкпот. Шта су мобилни телефони учинили до сада да би ублажили кризу? Апсолутно није довољно. Иако смо сагласни да је то одговорност мобилних оператора, то нас не ослобађа од наше одговорности према заштити себе на мрежи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map