Шта је ВПН политика без евиденције – зашто је пресудна?

Људи који се баве приватношћу често траже ВПН-ове који их могу заштитити од хакера и интернетских провајдера. Међутим, коришћење било ког ВПН-а није довољно. Важно је размотрити и политику евидентирања компаније ВПН. Прије неколико година само су пословни купци користили ВПН-ове и углавном су били забринути за сигурност својих података. Сада велики број појединаца који се баве приватношћу такође користи ВПН-ове. Њихов први приоритет је анонимно сурфовање Интернетом. Најбољи добављачи ВПН услуга на тржишту су већ свесни овог сегмента корисника и почели су да им се баве.


Шта је ВПН политика без евиденције - зашто је пресудна?

Шта је ВПН политика бележења – зашто је пресудна?

Купци постају свесни потребе заштите анонимности. Не желе да их прате или надгледају државне или приватне агенције за надзор. Непотребно је рећи да многи од њих желе да одаберу ВПН услугу која уопште не води евиденцију.

Шта су ВПН дневници?

Дневници се састоје од података о клијентима које похрањују ВПН компаније. Садрже информације у вези са активностима корисника на мрежи. Када користите ВПН везу, ваш цео саобраћај се преусмерава преко њихових сигурних сервера. То значи да је ваша ВПН компанија тајна за све оно што радите на мрежи. Из овог разлога је важно одабрати ВПН којем можете веровати.

Врсте дневника ВПН-а

ВПН дневници обично спадају у три широке категорије.

1. Дневници везе

Дневници везе су једноставни записи који приказују долазне и одлазне везе на ВПН сервер. Обично се састоје од:

 • Ваша ИП адреса (позната и као долазна ИП адреса) – Ово је ИП адреса коју ваш ИСП додељује вашем рачунару.
 • Одлазна ИП адреса – Ово је ИП адреса коју вам додељује ВПН компанија.
 • Пренос података – Количина података која се преносе и преузимају током одређене сесије.
 • Временска ознака – Датум почетка и завршетка ВПН везе

Постоје неки ВПН провајдери који неко време одржавају евиденцију веза. А има и других провајдера који не одржавају ове записе.

2. Опште информације о купцима

ВПН компаније обично чувају неке опште информације о својим купцима. Ово укључује:

 • Ваше корисничко име и лозинка
 • Ваша адреса е-поште и подаци о плаћању (кредитна картица или детаљи Паипала)
 • Историја куповине – информације о било којој услузи или претплати коју сте купили
 • Период претплате – преостало време претплате
 • Ваше пуно име, адресу и земљу

3. ВПН дневници употребе

ВПН компанија има приступ истим подацима које има и ваш ИСП. У већини земаља потребан је ИСП да би регистровао ваше коришћење интернета. Ако и ваш ВПН провајдер то уради, обично ће имати дневник следећег:

 • Списак свих веб локација / УРЛ адреса које сте посетили
 • Информације о имену и величини свих датотека које сте преузели са њиховим хасх вредностима.
 • Коришћени протоколи и софтвер – на пример, Нетфлик, Скипе, БитТоррент итд.

Помоћу ових информација ваш ИСП или ВПН компанија могу сазнати пуно детаља о вама. На примјер, ако посјетите пуно веб страница са здравственим информацијама, то може бити знак да имате здравствених проблема. Они такође могу добити информације о вашим сексуалним склоностима или политичким припадностима. Затим могу продати ове информације трговцима. Имајте на уму да ако користите бесплатну ВПН компанију, они највероватније финансирају свој посао продајом ваших приватних података заинтересованим странама.

Колико дуго ВПН услуга води евиденцију?

Тако ВПН-и спремају неке податке о својим купцима. Али колико дуго они одржавају те записе? Ово трајање је од пресудног значаја за утврђивање приватности и анонимности које ћете добити од свог ВПН-а. Обично то варира од једне ВПН до друге ВПН. Док неки не воде евиденције, други могу да чувају ове податке током 24 сата, шест месеци или чак више.

Шта значи рециклирање дневника?

ВПН компаније повремено рециклирају или прочишћавају евиденције корисничких података. Имајте на уму да то не раде све одједном. Размотрите ову ситуацију. ВПН компанија одржава корисничке евиденције 30 дана. Они ће увек имати ваше податке у својој датотеци током последњих 30 дана. То значи да на крају периода од 30 дана неће избрисати све ваше податке. Уместо тога, 31. дана, они ће избрисати ваше податке првог дана. На овај начин, они ће увек имати ваше податке 30 дана.

Да ли је важно одабрати ВПН који се не пријави?

Људи се често питају да ли је важно одабрати ВПН без дневника, посебно јер има доста ВПН провајдера који се не пријављују. Ако тражите приватност и сигурност, онда је, изузетно је важно да одаберете добављача који не ђуска на вас.

Да бисте остали анонимни на Интернету, одаберите ВПН који користи дељене ИП адресе и одржава евиденцију веза само 30 дана или мање..

Подељени ИП користи више корисника истовремено. Као резултат тога, ВПН не може идентификовати појединог корисника. Рекавши то, ВПН који не води евиденције сигурно нуди већу анонимност и заштиту.  

Зашто ВПН политика бележења није пресудна – завршне мисли

Да бисте сазнали о политици евиденције ВПН компаније, посетите њихову веб локацију и прочитајте њихову политику и одредбе о приватности. Такође провјерите њихове мрежне рецензије да бисте видјели шта други кажу о ВПН-у. На пример, било је случајева да ПуреВПН и Сакриј моју гузу деле детаље о својим купцима са савезним властима.

Ако се желите сакрити иза ВПН-а да бисте одржали анонимност, обавезно набавите ВПН који вам нуди анонимност. Погледајте наш преглед добављача ВПН услуга за најбољу евиденцију без евиденције.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map