Већина сигурних добављача е-поште

Проваљивање е-поште сада је постало глобални проблем са све више и више цибер-криминалаца који се придружују препаду баш као што све више америчких градова банкротира и постају гигантски гети због политичке коректности и високих пореза, али то је друга тема. Штавише, ово захтева сигурне услуге е-поште које би све ваше поруке е-поште држале на одговарајући начин поверљивим и заштитиле их од илегалног неовлашћеног варања. Сигурна пошта не значи само шифровану пошту, већ и оне који одржавају велику анонимност као и самоуништавајуће системе е-поште. У наставку ћемо погледати најсигурније добављаче е-поште на свету.


Већина сигурних добављача услуга е-поште

Већина сигурних добављача е-поште

Све најсигурније услуге е-поште на свету су сажете

Тестирали смо разне добављаче е-поште. Ево најбезбеднијих:

 1. ПротонМаил
 2. МаилФенце
 3. Тутанота
 4. ЦоунтерМаил
 5. Хусхмаил

Већина сигурних добављача е-поште

Следеће се сматрају неким од најсигурнијих добављача услуга е-поште:

ПротонМаил Ревиев

ПротонМаил осигурава да ће се целокупно шифровање и дешифровање дешавати у апликацији која је доступна и за Андроид и иОС или за прегледач користећи ЈаваСцрипт. Већина ПротонМаил сервера чува само шифроване поруке е-поште које долазе без кључева и / или лозинки које се могу користити за њихово дешифровање. ПротонМаил је препознат и прихваћен као један од најсигурнијих сервиса е-поште, јер има снажан филтер нежељене поште као и једноставан интерфејс који укључује пречице на тастатури и уређивање богатих текста..

Да би аутоматски организовао пошту, ПротонМаил користи налепнице, прилагођене фасцикле и правила за долазне поруке е-поште са плаћеним рачунима. Штавише, не дозвољава претраживање унутар шифрованог текста поруке. Ово захтева да се у прегледачу у стварном времену дешифрују све поруке е-поште.

Чак и корисници који не користе ПротонМаил могу да одговоре у шифрованом облику користећи лозинку за дешифровање поште. Уз то, свака пошта послата путем ПротонМаил-а аутоматски истиче након четири недеље. Користи ОпенПГП стандард и недоступан је путем ИМАП-а и СМТП-а. Штавише, додаци за Оутлоок као и додаци за друге адресе е-поште не постоје. Можете чак да имате своје име домена.

Маилфенце Ревиев

Шифровање е-поште није једина одлика Маилфенце-а. Ово је календар и услуга е-поште која јако наглашава сигурност поште. Овде веб услуга и налог е-поште садрже шифрирање јавног кључа ОпенПГП. Могуће је креирати парове кључева за ваше налоге док истовремено управљате продавницом више кључева за оне којима желите сигурно да пошаљете е-пошту.

Маилфенце је доступан помоћу СМТП и ИМАП путем заштићених ТЛС / ССЛ веза с било којим програмом за е-пошту који одаберете. Штавише, Маилфенце се не може користити за пренос шифрованих порука онима који не користе ОпенПГП и нису без јавног кључа. Такође, софтвер за Маилфенце није доступан за инспекцију отвореног кода. То, наравно, мало умањује приватност и сигурност система. Маилфенце је базиран на Белгији и подлеже белгијским и ЕУ прописима и прописима. Његова интернетска меморија од 200 МБ је нешто ограничена.

Тутанота Ревиев

Тутанота је слична дизајну ПротонМаил-а, а познато је и да је сигурна. Сви пошаљу маилове са енкрипцијама и дешифрирањем на вашем уређају и користе високо приватни кључ за шифровање коме чак ни Тутанота не може приступити. Овај изузетно приватни кључ за шифровање је све што је потребно за размену заштићених маилова са другим корисницима Тутанота. За пошту с шифрирањем изван система потребна је лозинка за поруку.

Прималац може то да преузме е-поштом преко веб интерфејса који им омогућава и сигуран одговор. Тутанота користи РСА и АЕС за шифрирање поште и не може примити пошту од екстерних извора који користе одређени стандард. Сервери Тутанота налазе се у Немачкој и другим земљама ЕУ у којима се претежно примењују немачки прописи.

Апликације и веб интерфејс за Андроид и иОС су темељно употребљиви и укључују филтер за нежељену пошту и прилагођене фасцикле. Концепт претраге не постоји и не може се послати ништа осим обичног текста, као и прилози датотеке из Тутанота. Нити су доступни СМТП и ИМАП приступи нити додаци за друге популарне услуге е-поште.

ЦоунтерМаил Ревиев

Ова услуга е-поште је за оне који своју приватност е-поште схватају веома озбиљно. ЦоунтерМаил имплементира високо сигурну ОпенПГП шифрирану пошту у прегледач са Јава апликацијом која врши сву потребну криптографију на рачунару. На оне ЦоунтерМаил сервере чувају се само они кодови шифрирани. Шведски сервери ЦоунтерМаил-а немају тврде дискове и сви се подаци чувају само у њиховој меморији. Ако неко покуша директно да обрачуна са сервером, сви подаци могу се неопозиво изгубити. Сада је ту о чему треба писати кући у погледу сигурности.

Штавише, кључеви за дешифровање е-поште доступни су путем УСБ стицк-а. Тај штап ће бити потребан за пријаву у ЦоунтерМаил. Без њега не можете да дешифрујете е-пошту, чак и ако тихи хакер добије вашу лозинку помоћу софтвера за блогове у кључевима или друштвеним триковима..

Наравно, ова додатна сигурност, као и присила за Јава, чини ЦоунтерМаил нешто мање практичним и једноставним за употребу од његових колега. Можете добити СМТП и ИМАП приступ, који се користи са било којим програмом за е-пошту који има ОпенПГП и укључује К-9 Маил за Андроид.

Хусхмаил Ревиев

Кључеви за шифрирање е-поште се генеришу и након тога чувају на Хусхмаил серверу. Једном када се лозинка користи, Хусхмаил ће дешифровати све похрањене поруке е-поште. Међутим, ако се кључеви чувају само у шифрираном облику, то неће бити могуће. Хусхмаил користи иОС апликацију или веб интерфејс да лако размењује шифроване и сигурне поруке е-поште. Ради са другим корисницима Хусхмаил-а, али слање је и свима с другима могуће.

У стању су да читају све кодиране маилове користећи заједничку лозинку и веб интерфејс. Пошто Хусхмаил користи ОпенПГП, такође је могуће да примате шифроване поруке е-поште од спољних извора. 

Потребан вам је додатни слој сигурности? Користите ВПН

Све своје интернет активности, укључујући слање е-поште, можете учинити сигурнијим користећи виртуелну приватну мрежу током прегледавања веба. Када се повежете на ВПН сервер, ваша интернетска веза је сигурно шифрована и ваша јавна ИП адреса је такође маскирана. Прочитајте наш детаљни преглед свих најбољих добављача ВПН услуга.

Најсигурнији провајдери е-поште – завршите

С обзиром да је цибер сигурност данас најважнија ставка широм света, развијају се све сигурније услуге е-поште. Горе наведени само указују на расположиве врсте и заштиту које нуде. Постоји много више од којих свака има своје карактеристике за заштиту приватности, осетљивости и поверљивости. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map