ВПН: Комплетно решење за Интернет безбедност

Свуда у свету слобода интернета је нападнута. Било је времена када је слобода штампе увек била под нападом владе. Али, ових дана, Интернет је популарније средство за слободу говора и изражавања, што је изазвало незадовољство влада широм света. У неким земљама попут Русије и Кине, Интернет уопште није бесплатан. Људи не могу приступити ономе што им се свиђа.


ВПН: Комплетно решење за Интернет безбедност

ВПН: Комплетно решење за Интернет безбедност

На пример, у Кини је сваки популарни сервис блокиран, од Фацебоока до Гмаил-а. Чак је и једина доступна услуга, ВеЦхат, увек под строгим надзором владе. Ако влада мисли да радите нешто што не бисте требали радити на Интернету, ваша ИП адреса биће блокирана. Можете чак бити и кажњени или затворени.

Склони се са мене, влада!

Будући да Интернет није толико безбедан или бесплатан као пре 20 година, људи су увек у потрази за средствима како да остану сигурни на мрежи. Технологија је напредна, а лака доступност смартфона свима је омогућила да буду повезани.

Употреба друштвених медија, складиштење и дељење дигиталних података и мрежне трансакције порасли су скоковима и границама, а истовремено су порасле и претње путем интернета.

Осјетљиви подаци и финансијске информације могу се лако украсти ако нисте пажљиви. Чини се да нико не може бити сигуран на Интернету без прибјегавања додатним алатима или апликацијама.

Тренутно је мало других апликација ефикасније од виртуалне приватне мреже. Без обзира где се налазите у свету, виртуелна приватна мрежа је оно што може заштитити ваше интернет активности у сваком тренутку. Нико не жели да их Јохн Бреннан шпијунира!

Толико да употреба ВПН-а расте сваке године за 30 посто. Због све веће свести о интернетским претњама и корисности ВПН-а, све већи број људи сада прибегава овој апликацији да би осигурао своје мрежне активности.

Шта је ВПН?

Виртуелна приватна мрежа апликација је једноставна за коришћење за осигурање свих мрежних активности. Обично се сав ваш интернет саобраћај усмерава преко вашег Интернет провајдера. То значи да све ваше интернет активности може да види и прати ваш ИСП, чак и без вашег знања.

Након што је у САД-у укинута неутралност мреже, даваоци интернетских услуга сада имају пуно право пратити ваше мрежне активности, чувати ваше податке без вашег пристанка, па чак и дијелити податке са трећим странама, укључујући владу. Стога се прво морате осигурати од свог даватеља интернетских услуга.

Када користите ВПН, ваш интернет саобраћај више не пролази кроз ИСП сервер. Шифрирани промет се преусмерава преко сигурног ВПН сервера.

Овај поступак се назива тунелирањем јер саобраћај пролази кроз приватни тунел између вашег уређаја и ВПН сервера. Пошто се саобраћај не усмерава преко ИСП сервера, ваш Интернет провајдер – или било ко други осим вас – не може да дешифрује садржај.

Ваш провајдер Интернет услуга не може ни да схвати шта радите на мрежи, ни куда се саобраћај усмери. Маскирањем ваше ИП адресе постаћете анонимни на мрежи.

Зашто користити ВПН?

ВПН је апликација која вам је потребна ако желите остати анонимни на Интернету и спријечити аутсајдере да прескачу своје активности.

Поред решења за заштиту од злонамерног софтвера, ВПН је једина апликација која ће вам требати за потпуну безбедност на мрежи. Имајте на уму да ВПН не спречава преузимање злонамјерног софтвера на ваш уређај, па је употреба антивируса такође важна поред ВПН-а..

Постоји неколико начина на које ВПН чува вас и ваше податке на мрежи. Прво и најважније, она скрива вашу оригиналну ИП адресу, тако да нико не може знати где се налазите, где сте на мрежи или ко сте.

Практично одскочите од себе!

Оно што ВПН ради јесте да замените вашу оригиналну ИП адресу случајним ИП-ом са било ког од ВПН сервера широм света. Дакле, чак и ако сте заправо у САД-у, ваша ИП адреса може бити адреса аустралијске регије.

Сакривање оригиналног ИП-а има неколико предности, поред тога што вас остаје анонимним. Гео блокове лако можете заобићи и приступити вашем омиљеном садржају на Нетфлику.

Интернет цензуру такође можете заобићи ако живите у земљи или путујете у земљу као што су Кина или Русија. Можете зауставити пропусност да вам украде комшија. Можете да бујите садржају свог срца без да вам је блокиран ИП.

Иако ВПН обавља све ове функције, не долази до техничких компликација. Као и било која друга апликација, треба је инсталирати и активирати. Ако се не користи, може се деактивирати. Можете да бирате између доступних сервера било где у свету, зависно од вашег плана. Већина планова креће се од само 3 долара месечно. 

Захваљујући толико значајки у једној, ВПН је заиста здраво решење за сигурност интернета данас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map