ВПН вс Тор за анонимно Торрентинг

Треба ли да користим? Тор или ВПН да би анонимно преузели торенте? То је питање које су нам доставили наши читаоци. И виртуалне приватне мреже и Тор претраживач омогућавају вам анонимни приступ вебу. Али који је бољи за анонимне бујице? У овом ВПН-у и Тор-овом поређењу, размотрићемо предности и недостатке коришћења сваке методе помоћу Битторрент-а, уТоррент-а или сличних П2П апликација за преузимање торрента.


ВПН вс Тор за анонимни торент

ВПН вс Тор за анонимно Торрентинг

Интернет се временом развија и исто важи и за веб технологије. Прошли су дани статичних веб страница и потреба да се сачека док се елементи веб странице стално учитавају. Можете да купите 4Г ЛТЕ уређаје који вам омогућавају приступ вебу са великом брзином док сте у покрету!

Данас је такође могуће преузимати медијске датотеке и садржаје великих величина путем веба, чак и ако немате баш брзу везу. Као и милиони других корисника на мрежи, и без проблема можете користити торрент софтвер и П2П услуге за преузимање ХД филмова и сличних датотека великих димензија. Торренти су постали популарни након укидања популарних сервиса за дељење датотека попут Лимевире и Напстер. Међутим, да бисте избегли кршење ауторских права или ДМЦА обавештења, морате анонимно да спроведете своје активности преузимања торрента.

Потреба за анонимношћу приликом преузимања торрента

Технологија долази са обрнутим странама, а применљива је и на торрент софтвер. Торрентинг се не сматра незаконитим чином, али понекад се можете залетјети у чорбу на основу фактора попут веб локација којима приступате и садржаја који преузмете. Понекад се торрент корисници нађу у правном проблему јер несвесно завршавају са преузимањем садржаја за који не знају да могу бити илегални.

У ствари можете бити оптужени за илегални приступ и преузимање материјала заштићених ауторским правима током коришћења Торрент софтвера, а последице понекад могу бити озбиљне.

Штуцање повезано са бујицом потакло је милионе корисника таквих услуга на коришћење одређених услуга и софтвера који им нуде одређену приватност на мрежи. Постоји неколико опција које можете бирати за бујице док останете невидљиви на мрежи. Неопходно је да размислите о предности и недостацима таквих мера пре него што одаберете једну. Већина торрент корисника са свешћу о приватности прибегава употреби било ВПН услуга, било Тор мреже.

Торрентинг путем ВПН-а

Виртуална приватна мрежа или ВПН, некада омиљена међу штреберима и корпоративним људима, сада је у широкој употреби милионима веб корисника широм света. То је технологија која вам омогућава приступ интернету и извршавање готово свих задатака на мрежи, истовремено ефикасно маскирање ИП адресе рачунара. Било који ентитет који надгледа интернет саобраћај не може утврдити ИП адресу и они завршавају с виртуалним ИП-ом који користи пружатељ ВПН услуга. Имајте на уму да неки ВПН сервиси подржавају П2П апликације, док други не.

ВПН такође долази са заштитним бројем криптирања, чиме се минимизира ризик од губитка података или крађе на мрежи. Можете да користите Торрентс преко ВПН услуга и да истовремено постигнете оба циља – анонимност и преузимање огромног садржаја по вашој погодности.

Бујица кроз Тор

Тор мрежа се такође појавила као популарна опција за веб кориснике, укључујући оне који преферирају бујице због анонимности. Оно што је изворно створено за потребе Ратне морнарице САД-а, постало је преферирана услуга за кориснике интернета који су вољни да избегну цензуру или праћење од стране различитих ентитета.

Ови корисници користе претраживач Тор, који користи мрежу Тор за анонимност претраживања веба. Међутим, није исто што и ВПН. Тор у основи преусмерава веб саобраћај својих корисника кроз разне чворове и на тај начин идентификује стварни ИП постаје тежак.

Међутим, Тор није био осмишљен за преузимање датотека анонимно. Тор можете користити само за повезивање са трагаром датотеке коју желите да преузмете. Пеер-то-пеер везе се преусмеравају изван Тор-а. У основи, ДХТ се ослања на УДП протокол превоза, а Тор не може да поднесе УДП везе.

ВПН вс Тор – Зашто је ВПН бољи за Торрентинг

Иако вам и ВПН и Тор нуде анонимност на мрежи, разборитије је кориштење првог над другим – ако је бујица оно што желите. Разлози су наведени у наставку:

 • И ВПН и Тор помажу у скривању стварне ИП адресе рачунара и чине вас невидљивима на мрежи, али ефикасност није иста. ВПН је ефикаснији када желите да избегнете знатижељне очи на мрежи и желите да ваш ИП не буде праћен у већини ситуација. Тор привлачи више пажње државних власти и других чувара интернета него ВПН. Осим тога, Тор повезује ИП који нуди ваш ИСП, а праћење Ториног корисника понекад може бити лакше. Ако апликације које користите на мрежи пропуштају ваш идентитет, Тор вас заиста не може покрити.
 • Већина корисника постаје нестрпљива приликом преузимања великог садржаја путем било које услуге. Тор ће бити спорији за бујице јер преусмерава саобраћај кроз неколико чворова. ВПН брзине могу варирати овисно о одређеним факторима, али обично су брже од Тор-а у већини ситуација. Дакле, можда бисте више вољели ВПН него Тор док мучите тешке медијске садржаје попут ХД филмова итд.
 • Када се повежете на ВПН сервер на Мац, ПЦ, Андроид или иОС уређају, сав ваш Интернет саобраћај ће бити шифрован. Све што радите на мрежи проћи ће кроз тај ВПН сервер. Што се тиче анонимности на мрежи, не могу постојати боље алтернативе.
 • Кад год преузмете датотеку помоћу П2П апликација као што је уТоррент, ваша се јавна ИП адреса додаје у торрент рој. Другим речима, ваша јавна ИП адреса је јавно видљива свима, укључујући парове са ауторским правима. Када се повежете на ВПН сервер, ИП адреса ВПН сервера додаје се у торрент рој, а не ваша. Нико не може да нађе који торент преузимате.

Корисни савети за анонимне бујице

Искористићете користи од доле наведених савета за бујицу током анонимног онлајн:

 • Употреба ВПН-а је дефинитивно опрезна за употребу торрента, али морат ћете одабрати и праву ВПН услугу или апликације. Има на десетине бесплатне ВПН услуге, али имају неколико својствених ограничења. Долазе са гасом на пропусном опсегу, подацима и другим ограничењима. Дакле, можете провјерити пробне понуде плаћених ВПН услуга и након тога одабрати ону која најбоље одговара вашим потребама. С тим у вези можете прочитати и ВПН рецензије на мрежи.
 • Онда су ту неке ВПН услуге које бележе активности корисника. Ово морате имати на уму током коришћења ВПН услуга. Међутим, тачно је и да сви ВПН провајдери не одржавају или чувају записе са злонамерном намером. Понекад бележење података клијента помаже им у решавању проблема повезаних са мрежом, а такође помаже у осмишљавању и примени нових мера за бољу брзину.
 • Као и ВПН услуге, такође морате пажљиво одабрати торрент софтвер и услугу. Ово је важно јер интернетске службе за надзор чувају на популарном торрент софтверу више од осталих. Међутим, било би погрешно само бирати нову торрент услугу насумично. Неки, такви сервиси, долазе уз претњу адваре-а и уграђеног софтвера за праћење.
 • Такође је пресудно како и када преузимате садржај користећи торент странице. На пример, можда имате жељу да преузмете и погледате најновији филм о Трансформерима или Истински детектив или јако објављени анимирани филм. Међутим, има смисла ако причекате неколико месеци, а затим то прођете кроз бујице. Ово ће вам помоћи да у великој мери избегнете цензуру на мрежи.

Најбољи ВПН-ови за торрентинг

Ако желите да детаљно погледате најбоље ВПН услуге које можете користити за мучење, погледајте овај преглед. Укратко, ВПН услуга коју користите за преузимање торрента треба да нуди следеће функције.

 • Сигурна шифрирање података
 • Килл-Свитцх функција
 • До 256-битне снаге АЕС енкрипције
 • Ажурирани ВПН протоколи
 • Апликације за све ваше уређаје
 • Строга политика Без записивања
 • Брзи ВПН сервери.

На основу горе наведених функција, ево најбољих ВПН услуга за бујице од 2017. године.

ВПН вс Тор за анонимни торент – сумирај све

У погледу анонимног преузимања торрента, упоређивање ВПН-а и Тор-а је непромишљено. ВПН је бржи, лакши за употребу и што је најважније нуди виши ниво приватности и сигурности у поређењу са Тором. Тако да ћете имати користи одабиром ВПН-а над Тором за торрент. Међутим, требали бисте бити опрезни у одабиру и торентног софтвера, као и ВПН пружатеља услуга у смислу покушаја да добијете максимум од било којег од.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map