Зашто је ризично користити ВиФи хотела и како остати безбедан

Да ли је ВиФи хотел безбедан? Да ли је ВиФи хотел безбедан за коришћење? Ако сте свесни приватности, знали бисте да се није сигурно повезати с јавном Ви-Фи мрежом као што су то могли поставити хакери. Иако познати хотел никада неће покушати да вам украде податке, могао би бити хакер који постави лажни Ви-Фи приступну тачку и именује га „Хотел ВиФи“. Ако се повежете на њега, они могу видети све податке које шаљете и примате на тој мрежи.


Зашто је ризично користити ВиФи хотела и како остати безбедан

Зашто је ризично користити ВиФи хотела и како остати безбедан

Хотел ВиФи је безбедан и заштићен?

Употреба ВПН-а може вас заштитити од ове врсте напада, али много гостију користи ВПН-ове, што овај ефекат чини ефикасним и хакер може добити приступ својим лозинкама за е-пошту, лозинкама на друштвеним мрежама, па чак и подацима о банци и кредитној картици.

Хакер такође може оставити вирус на рачунару преко те мреже. А ако је хакер заиста добар, помоћу ове методе могу се упасти у сигурносни систем хотела и украсти податке о госту. Ако сте путник, ово су застрашујуће информације.

Зашто користити Хотел ВиФи?

Повезивање помоћу 4Г мобилних података може бити веома скупо, посебно ако путујете. Путници углавном траже начине да уштеде неколико МБ-а где год могу, што хотелски Ви-Фи чини атрактивном понудом. Ако нисте опрезни, трошкови мобилних података могу се потрошити на стотине долара. Због тога употреба хотела Ви-Фи постаје обавезу већине путника.

Постоји неколико разлога због којих бисте можда желели да будете повезани на интернету чак и док одмарате. Ако сте на пословном путовању, апсолутно је потребно користити мрежу. Чак и ако сте на личном путовању, желели бисте да користите мапе да бисте пронашли упутства, друштвене медије за дељење слика, па чак и преводили ако сте у другој земљи. А све то се не може учинити с вашим мобилним подацима.

4 опасности од коришћења Хотел ВиФи

Када користите хотелски Ви-Фи, ово су могући напади са којима се можете суочити.

 • Поновни напад: Овим нападом хакер поново репродукује сесију аутентификације корисника. На тај начин они могу добити приступ мрежи и добити приватне податке своје жртве.
 • Напад прислушкивања: Као што је раније речено, у овом нападу хакер може створити мрежу да намами жртву. Ако се жртва придружи мрежи, њихови подаци биће угрожени.
 • Напад анализе саобраћаја: У овом нападу, хакер може да шпијунира хотелску мрежу и види податке који се на њој преносе.
 • Речник напад: У овом нападу хакер покушава да користи речи из речника да би погодио лозинку мреже. Укључује методу бруталне силе применом свих могућих лозинки.

Хотели су једноставне мете

Хакери сматрају хотеле лакшим метама зато што путници који се заустављају у хотелима углавном не желе да користе њихове мобилне податке, јер могу бити скупи. Већина путника ових дана тражи хотеле са Ви-Фис-ом. Најчешћи облик напада на хотспот точке је напад прислушкивања при чему хакер поставља лажну мрежу и намамљује жртву да је користи. А ако планирате да одседате у хотелу који није поуздан или јефтин, можда ће за почетак бити хакована његова мрежа.

Како бити безбедан када користите Хотел ВиФИ

Ако не можете да верујете Ви-Фи безбедности хотела, како остати на мрежи док путујете? Ево неколико савета.

 • Не придружите се ниједној Ви-Фи мрежи истог назива као и ваш хотел. Уместо тога, тражите од хотелских власти детаље о Ви-Фи-у.
 • Проверите детаље заштите. Сигуран Ви-Фи заштићен је ВПА2. Ово можете да проверите тако што ћете отићи до мрежних својстава и изабрати Ви-Фи.
 • Проверите да ли лозинка делује. Покушајте да се повежете погрешном лозинком. Ако се и даље спаја, онда је намештен.
 • Користите ВПН. Када се повежете помоћу ВПН-а, сав саобраћај је шифрован, па чак и ако мрежу контролише хакер, они неће моћи да прочитају све што пошаљете.

Најбољи ВПН за употребу током боравка у хотелу

Постоје бројни добављачи ВПН услуга, за које сви тврде да су најбољи. Када је у питању топ ВПН који се користи у хотелу, желите да будете сигурни да вам ВПН нуди апликације за уређаје које намеравате да користите док се налазите изван куће. Ови уређаји укључују ПЦ, Мац, Андроид, иПхоне и иПад. Такође желите да проверите да ли ваш ВПН има одговарајућу политику поврата новца. На тај начин свој новац увек можете добити само у случају да ВПН не ради како је рекламирано. Све у свему, овде су најбољи ВПН-ови за хотеле.

Остали начини за заштиту

Осим ВПН-а, ево неких других начина помоћу којих можете остати заштићени.

 • Ажурирајте свој оперативни систем. Будући да све велике софтверске компаније стално лансирају нова ажурирања са закрпама и исправкама грешака, ажурирање вашег оперативног система значи да је ваш уређај безбедан.
 • Увек користите веб странице ХТТПС јер то значи да су безбедни. ХТТПС би требало посебно користити када делите своје личне фотографије или видео записе.
 • Не провјеравајте своје банковне рачуне нити вршите куповину путем интернета док сте на јавном Ви-Фи-ју.
 • Ако се повежете на хотелски Ви-Фи, проверите да ли је опција за дељење датотека искључена. Ако је дељење датотека укључено, хакер може добити приступ датотекама на вашем уређају.

Зашто је ризично користити ВиФи хотела – завршне мисли

Све ове праксе помоћи ће вам да останете безбједни, али најбољи начин да останете заштићени на јавном Ви-Фи-ју је ВПН. Када користите ВПН, можете приступити својим банковним рачунима и вршити куповину путем интернета, јер су све ваше трансакције потпуно сигурне, па чак и ако хакер има контролу над мрежом на којој сте, и даље не може прочитати ваше податке.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map