Земље са јаким законима о приватности

Брзина, апликације, цене и подршка; Ово су неке од функција које људи узимају у обзир приликом претплате на ВПН провајдера. Ретко корисници ВПН-а заправо размишљају о томе где се заправо заснива ВПН услуга коју користе. Када је у питању приватност података, закони се разликују од земље до државе. Због тога морате одабрати додатни километар када одаберете прави ВПН. ВПН који се налази у земљи са јаким законима о приватности нуди бољу поузданост од оне која се налази у Пет очију.


Земље са јаким законима о приватности

Земље са јаким законима о приватности

Зашто је земља хостинг ВПН-а важна

Сједињене Државе су домаћин већине најбољих светских веб локација. Иако у САД-у постоји много услуга које имају веће предности, није баш најбоља локација за ВПН. САД су међу шпијунским земљама и покушавају да прате све ваше податке.

Ако приступате интернету путем ВПН-а који се налази у САД-у, вашим подацима може приступити било када. Све што требају учинити је послати налог на сервере са сједиштем у САД-у и преузети све што су похранили.

Иако многе ВПН услуге тврде да не воде евиденције корисничких активности, ово би нешто требало да преузмете по њеној номиналној вредности. Не можете сигурно знати да ли ВПН провајдер чува ваше податке или не. Најбољи начин је употреба ВПН-а са сједиштем у „сигурној земљи“.

Најбоље земље да угосте вашу ВПН услугу

Саставили смо списак таквих земаља у којима се ваша приватност података узима озбиљно. Било који сервер који се налази у овим земљама омогућиће вам приступ интернету без бриге о томе како ће подаци процурити у руке владе.

Швајцарска

Швајцарска је једна од најбољих земаља за ВПН услугу. Стекао поузданост након што је домаћин злогласног звиждука Едварда Сновдена, Швајцарска је постала одредиште за кориснике који траже снажне законе о приватности и заштити података..

С строгим савезним законима и прописима који се односе на приватност и заштиту података, Швајцарска је врхунски кандидат за ВПН услуге. Земља има историју заговарања закона о приватности и неодлучна је када је у питању дијељење корисничких података са властима.

Иако Швајцарска има [Б1] партнерство са Сједињеним Државама, омогућавајући им да позову швицарске корисничке податке, то ретко утиче на кориснике изван Сједињених Држава. Прочитајте нашу најбољу рецензију ВПН-а за Швајцарску за више информација о томе које услуге бисте требали размотрити када тражите швајцарски ВПН.

Малезија

Иако је тачно да многи ВПН пружаоци шупља обећања својим корисницима, то није случај са онима са седиштем у Малезији. Строги закони о приватности и заштити података у земљи подржавају обавезе које ови пружаоци пружају својим корисницима.

Кључни закони Закона о заштити личних података осигуравају приватност података корисника када су у рукама треће стране. Акт се такође бави законитим прикупљањем података, регулишући ко може да поседује податке о кориснику и колико дуго могу да их чувају.

Овим законом су имплементиране и друге обавезе према компанијама за осигурање заштите информација корисника. Да и не спомињемо, тешке казне за злоупотребу података. Ови врхунски добављачи ВПН услуга су најприкладнији за Малезију.

Румунија

Са неким од најбржих брзина интернета на свету, Румунија је све ново одредиште за гостовање ваше ВПН услуге. За разлику од многих других земаља, Румунија не крије мере које угрожава приватност владе под именом националне безбедности и патриотизма. Уместо тога, земља је поставила институције као што је Национални надзорни орган за личне податке за заштиту података корисника.

Географски положај Румуније такође помаже земљи да постане технолошко средиште и за Европу и за Азију. Закони о слободи говора и приватности података такође помажу да се ниво слободе штампе у земљи брзо приближи ономе у САД.

Низоземска

Холандија врло озбиљно схвата приватност и недавно су је Гооглеу замерили због кршења неких закона о приватности података. Иако неке западне земље охрабрују инвазивне мере, Холандија има ЕУ као и свој закон који штити информације корисника у својој земљи.

Никога не би изненадило да је Холандија на другом месту по Индексу слободе штампе, заостајући само за Финском. Постоје бројни примери холандске владе како одустаје од сукоба с подацима о корисницима.

Холандија је одличан избор за ВПН услугу. Својим законима о заштити података можете бити сигурни да влада и други органи неће моћи да се домогну ваших података.

Норвешка

Позната је чињеница да је шведска компанија за веб хостинг Бахнхоф домаћин Викилеакс-а. Када је у питању приватност, Норвешка врло добро надмашује Шведску. Такође је заузела вишу позицију на ранг листи Индекса штампе.

Иако је део европског економског простора, Норвешка није део Европске уније. То је омогућило држави да сама осмисли законе о приватности и заштити података. Норвешки ВПН-ови нуде далеко већу заштиту од било којег другог америчког колеге.

Узмимо за пример услугу складиштења у облаку Јоттацлоуд, која се хвали својим норвешким пореклом и хостингом, који своје корисничке податке штити од америчких закона. Страним владама би требало дозволу норвешког суда да приступе било каквим подацима клијента на цлоуд сервису. У случају да се желите претплатити на врхунски ВПН за Норвешку, погледајте ове кандидате. 

Исланд

Исланд није земља која пада на памет када говоримо о строгим законима о приватности и заштити. Међутим, то руши земљама попут Швајцарске и Норвешке које немају споразум или партнерство са било којом другом државом за дељење корисничких података.

Обратите пажњу на географски положај земље, ближе Северној Америци, земља је савршена погодност за кориснике са седиштем у Сједињеним Државама који желе угостити ВПН услуге. Земља има и строге законе о заштити приватности и омогућава бржу интернетску везу са земљама попут Сједињених Држава. Да и не спомињем, Исланд воли да ускраћује захтеве страних влада за приступ подацима корисника.

Закључак

С једне стране имате владе које забрањују ВПН све заједно, а са друге, постоје земље са строгим законима о приватности који их чине савршеним кандидатима за хостинг ВПН-ова. Као ВПН корисник, можда сте већ прочитали политику приватности ВПН-а. Иако већина њих тврди да не води никакве записнике, на крају ћете морати да преузмете њихову реч.

Очигледно је да добављач ВПН услуга може дати препуна обећања и сакрити истину под напорним условима и условима за које нико не мари да прочита. На корисницима је да сазнају истину о овим услугама. Ако влада може приступити корисничким информацијама по својој вољи, она поражава целу сврху коришћења ВПН-а. Изаберите праву земљу у којој се налазе ВПН услуге.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map