Амазон и Гоогле Унесите споразум о стримингу

Како је стреаминг сваким даном све популарнији и корисницима се нуди све више могућности, конкуренција постаје само све јача.


Амазон и Гоогле Рецонциле

Амазон и Гоогле Рецонциле

Тренд

У једном тренутку је постојала таква конкуренција међу оператерима кабловске телевизије око тога ко би могао да понуди већи број канала. Али данас, кабловска ТВ (истински детектив и кућа од карата је невероватна) бледи и услуге стриминга заузимају своје место.

А иста конкуренција постоји и у стреаминг ТВ индустрији, где се свака компанија такмичи са другом у погледу квалитета садржаја и оригиналних емисија и, наравно, ценама.

Будући да је ток новца данас новац, све велике компаније, укључујући операторе кабловске телевизије, покренуле су сопствене сервисе и уређаје за стриминг. Али ту се не завршава. Постоје раздвајања између неколико компанија и оне не подржавају међусобни садржај.

То је био случај са Амазоном (Јацк Риан је добар, али Беттер Цалл Саул је врхунски) и Гооглеом, који је имао велику застој више од две године, што је резултирало да две технолошке компаније не подржавају међусобне садржаје.

Међутим, проблем је недавно завршен и две компаније ће једни другима понудити садржај на сопственим платформама. 

Стандофф

Више од конкуренције, то је био раздор који је постојао између две велике компаније свих времена, Гооглеа и Амазона.

Као што су сви свесни, обе ове компаније имају велики утицај на технолошку индустрију, са производима и услугама који су увек популарни и револуционарни. Међутим, када је у питању стреаминг, њих двоје нису увек били у најбољим условима. 

Године 2017. Гоогле је повукао ИоуТубе са Амазон Фире ТВ; очигледно због недостатка реципроцитета.

Тада је портпарол ИоуТубе-а у изјави рекао да, пошто Амазон није преносио Гоогле производе за стриминг као што су Цхромецаст и Гоогле Хоме, или је имао Приме Видео доступан претплатницима на Гоогле Цаст стримингу или продавао Нест-ове производе, Гоогле је такође повлачио ИоуТубе из Ецхо Схов-а и ФиреТВ. Шта год!

Све док можемо да видимо 24, Тхе Вире и Труе Детецтиве!

Изјава је такође понудила решење за свађу како би свака компанија могла да подржи и понуди услуге и производе других.

За оне који не знају, Нест је асортиман кућних безбедносних система које покреће Гоогле. Ово укључује термостат, сигурносне камере и детектори дима и угљен моноксида.

Два Титанца Феудинг

Након што је Гоогле извукао апликацију ИоуТубе из емисије Ецхо Схов, корисници су преусмерени на веб верзију ИоуТубеа, што очигледно није иста забава као апликација. Гоогле се надао да ће страх од губитка ИоуТубеа нагнати Амазон да пристане на примирје.

Ако сте покушали да наручите било који Гоогле стриминг уређај или користите било коју Гоогле услугу стриминга преко паметног звучника Ецхо, Алека је понудила бројне алтернативе пре него што су понестале опције.

Труце

Пре неколико дана, две компаније су се сложиле да прекину застој и поново понуде своје услуге стриминга на уређајима других.

Без обзира шта је донијело ово примирје, то је заиста сјајна вест за стримујуће претплатнике који су одувек желели да их двоје буду заједно.

У заједничкој изјави две компаније су најавиле да ће ИоуТубе апликација ускоро бити доступна на Фире ТВ уређајима, док ће Амазон Приме Видео апликација бити доступна и на Гоогле Цхромецаст-у и другим уређајима који подржавају Цхромецаст, као на партнерима Андроид ТВ уређаја.

Гоогле и Амазон водећи су сервиси за стриминг попут Флориде и Тексаса водећи су ствараоци посла због ниских пореза, а имају и сопствене уређаје за стриминг. Наравно, имају и велику претплатничку базу широм света, а људи желе да њихове услуге буду доступне на платформама једних других.

Постоји подједнако велики број претплатника и за Гоогле и за Амазон, а њихове услуге које су доступне на другим платформама су за њих одлична вест.

Више садржаја за претплатнике

Сада када је застој завршен и две компаније су поново заједно, време је да претплатници уживају у невероватнијем садржају, било да су се претплатили на Гоогле-ове или Амазонове услуге.

На представљању, шеф пословног развоја компаније Амазон, Андрев Беннетт рекао је да претплатници сада имају више садржаја за гледање, с тим што Гоогле и Амазон склапају споразум.

Дакле, без обзира да ли желите да гледате Изврсну госпођу Маисел или свој омиљени спортски тим, снимите ново издање филма (Браћа сестре или Сицарио), претплатници сада имају више опција за стриминг, кад год, где год и на било ком уређају који желе.

Морамо напоменути да су и Гоогле и Амазон подједнако импресивни када су у питању њихови стреаминг сервиси. Имају широк спектар садржаја и уређаја.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map