Фацебоок затвори Онаво ВПН апликацију усред забринутости за приватност

Фацебоок повлачи утикач на своју неовлашћену апликацију Онаво ВПН и окончаће неплаћене програме истраживања тржишта. Међутим, плаћене студије истраживања наставит ће се под увјетом да су корисници свјесни својих импликација на приватност. Андроид верзија апликације Онаво уклоњена је из Плаи Сторе-а, али ће неко време остати функционална за постојеће кориснике.


Фацебоок искључује Онаво апликацију усред забринутости за приватност

Фацебоок искључује Онаво апликацију усред забринутости за приватност

Основне информације о Онаву

Фацебоок је купио Онаво ВПН, сервис треће стране, још 2013. године. Било је купио Фацебоок и постала је нова функција у мобилној апликацији. Корисници иОС-а могу преузети свој властити ВПН под називом Онаво Протецт који је додељен Фацебооку. Сви знамо да Фацебоок има способност шпијунирања корисника и продаје њихових података. Не можемо рећи да нисмо видели да то долази са апликацијом Онаво. Након што је Аппле присилио Фацебоок на уклоните Онаво из иОС Апп Сторе-а а како би престали користити Фацебоок Ресеарцх, чини се да се друштвена мрежа коначно помирила са својим шпијунским софтвером. Није нам било сасвим јасно шта Фацебоок планира да ради са онима до сада. 

Лого Схут Онаво Довн

Фацебоок је повукао апликацију Онаво Протецт ВПН из продавнице Гоогле Плаи и престаће да прикупља податке о корисницима од оних који је и даље поседују. Иако је Фејсбукова веб локација Онаво још увек ту, везе до Андроид и иОС апликација су прекинуте. Фацебоок је купио израелску компанију Онаво током 2013. године. Уклонила је апликацију убрзо након што је открила да Онаво крши своја правила прикупљања података у августу 2018. године..

Одговор Фацебоока

Портпарол Фацебоока тврдио је да преусмјеравају фокус на истраживање тржишта засновано на награђивању, што значи да ће прекинути програм Онаво. Према ТецхЦрунцх-у: „Фацебоок ће одмах престати да повлачи податке корисника компаније Онаво ради истраживања тржишта, иако ће у кратком року наставити да делује као виртуелна приватна мрежа и омогућава корисницима да пронађу замену.“

С сумњама у технолошке великане и надређеном регулацијом која води интензивнијем надзору приватности, Фацебоок је одлучио да пружање корисности попут ВПН-а у замену за тихо испитивање њихове употребе апликација и података о прегледавању путем мобилних уређаја није мудра стратегија. Уместо тога, фокусират ће се на плаћене програме у којима корисници изричито разумију какву приватност одричу ради директне финанцијске надокнаде.

О Онаву

Тхе Апликација Онаво гута податке корисника без њиховог пристанка. Онавова одговорност укључивала је прикупљање важних података и информација за Фацебоок. ВПН апликација се промовисала као средство ограничавања коришћења позадинских података. Али је понудио сигурну ВПН мрежу за ваше личне податке. Онаво прикупља информације попут апликација које се налазе на корисницима телефона, времена проведеног на коришћењу апликација, количине мобилних и Ви-Фи података по апликацији, посећених веб локација, локације корисника, уређаја и врсте мреже.

О апликацији Фацебоок Ресеарцх Апп

Фацебоок је такође престао да регрутује кориснике за „Фацебоок истраживање“. Иако Фацебоок не дистрибуира апликацију иОС корисницима, она је и даље доступна за Андроид уређаје. Према ТецхЦрунцх-у, иако Фацебоок неће регрутовати више корисника, наставит ће се истраживања за апликацију Фацебоок Ресеарцх. У ствари, апликација за истраживање и проналазак Фацебоока за иОС и Андроид нуди корисницима 20 долара месечно у поклон картицама у замену за личне податке од 2016. године.

Аппле је брзо извадио апликацију Фацебоок Ресеарцх из своје продавнице након што су се појавили детаљи о њој. Произвођач иПхонеа имао је проблем са начином на који је Фацебоок дистрибуирао апликацију. Компанија је користила цертификате за програмере за предузећа намењена интерним телефонима запослених. Сходно томе, Аппле је забранио да све Фацебоок интерне иОС апликације раде кратко време.

Онаво Искључи

Многи корисници Фацебоока нису свесни чињенице да их друштвена мрежа прати. Не можете гарантовати начин на који можете спречити Фацебоок да прати ваше мрежне активности на апликацији. Али, можете то искористити мере предострожности и савети који ће вам помоћи да останете сигурни и приватни када користите Фацебоок.

Надамо се да ће Фацебоок бити мање тајни са својим будућим програмима истраживања тржишта и више ће се упознати са својим корисницима у вези са њиховим политикама приватности. Да би вратио поверење корисника и Фејсбук мора да уради много мостова.

У случају да тражите угледну ВПН апликацију која не нарушава вашу приватност, погледајте нашу листу најбољих ВПН провајдера.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map