Поглед на нове безбедносне функције у Гмаилу

Можда сте приметили неке промене у Гмаилу у последње време. Гоогле је преправљао свој сервис е-поште. Гмаил је лако најчешће коришћена услуга е-поште широм света. Овај пакет решења за е-пошту стекао је потпуно нови изглед на мрежи, напредну заштиту података и безбедносне функције и нове АИ апликације од Гооглеа, између осталих функција. На пример, сада можете да поставите датум истека порукама које шаљете. Затим ће се порука е-поште аутоматски избрисати. Такође ћете моћи опозвати претходно послате поруке.


Поглед на нове безбедносне функције у Гмаилу

Поглед на нове безбедносне функције у Гмаилу

Мање је више за Гоогле

Према Гоогле-овом званичном блогу, редизајн укључује модификације које су основне и једноставне. Ово укључује могућност клика на прилоге без померања или отварања кроз проширене разговоре или претходне поруке е-поште. Гигант претраживача је такође саставио дугме за одлагање како би е-поруке које корисници не могу добити у одређеном тренутку, у тренутку. Приступ осталим најчешће коришћеним апликацијама попут задатака, чувања и Гоогле календара је такође поједностављен.

Интелигентни дизајн и паметне функције са АИ

Нова функција померања омогућава корисницима да прате и одговоре на поруке. Гмаил приказује брзе подсетнике за е-поруке како би се осигурало да не пропустите најважније.

Уз то долази и потпуно нова функција паметног одговора која вам омогућава да одмах одговорите порукама попут „Наравно, урадиће то“ или „Схватио сам“. Хвала!” која ће сада бити доступна и на вебу. Паметни одговори заснивају се на садржају поште и ова је функција до сада била доступна само на мобилним апликацијама. У ствари, преко 10% одговора на е-поруке на мобилним уређајима користи ову Гоогле-ову АИ функцију прилагођену паметним телефонима.

За мобилну верзију Гоогле је такође укључио нове функције као што су обавештења високог приоритета. Ови корисници омогућавају прилагођавање порука е-поште о којој жели бити обавијештен. Гмаил ће такође почети да пита кориснике када да се претплате на понуде или билтене које корисници једноставно не читају или не гледају.

Обезбеђивање осетљивих података

Гоогле је уврстио потпуно нови сет функција како би корисницима осигурао сигурност података. Постоји поверљиви режим Гмаил-а путем којег корисници могу да заштите поверљиве информације. Постоји читав низ опција за заштиту осјетљивог садржаја у порукама е-поште тако што долазе с датумима истека или чак опозивом претходно послатих порука.

Вођа претраживача је такође назначио да ће бити потребна додатна аутентификација за преглед е-поште путем текстуалне поруке. Тако је могуће заштитити податке чак и ако се особа која прима пошту суочила са отмицом налога док је порука била активна. Погледајте ове савете у случају да желите да заштитите ваш Гмаил налог од цибераттацка.

Гоогле оснажује кориснике

Постоји чак и уграђено управљање управљањем информационим правима / ИРМ контролама које корисницима омогућавају уклањање опција е-поште попут копирања, преузимања, прослеђивања или штампања поруке. Ово спречава да се осетљиве информације погрешно деле са ненамерним примаоцима. Поред тога, поверљиви режим ће се у наредним данима ограничити на потрошачке кориснике Гмаил-а и кориснике Г-Суите-а на ограничен начин.

Веће, смелије, потпуно ново

Гмаил упозорења су такође постала већа и смелија када дође до ризичне или потенцијално сумњиве поруке е-поште. Лака и уска интеграција Гмаил-а са Г-Суите апликацијама које се свакодневно користе је још један напредак. Водећи претраживач на свету увео је бочне плоче унутар пристигле поште да би их упутио, изменио или смислио позиве у Календар. Гоогле поред овога пружа и могућност додељивања задатака задацима и хватање идеја за Кееп. И све је са плоче у вашој кутији.

Грабите пословне апликације треће стране

Бочна плоча нуди брзи приступ Гмаил додацима попут пословних апликација других произвођача. Нова интеграција бочних плоча у друге Гооглеове апликације такође је на наковањ. Ово укључује унутрашњост календара, табела, презентација и Гоогле докумената.

Апликација и веб верзија апликације такође су део преиспитивања. Задаци се могу даље користити за стварање више задатака и под-задатака, а датуми рокова могу се додати обавештењима. Због чињенице да се Задаци уско интегришу са Г-Суите-ом, корисници могу да користе функцију „повуци и спусти“ да би Гмаил поруку послали у задатке и створили подсетник „за задатак“. Задаци са датумима доспећа могу се затим појавити у Календару.

Рођење новог Гоогле-а

Помоћу Г-Суите-а, Гоогле је одувек радио на трансформисању предузећа путем апликација за партнерство и продуктивност повезаних у облаку. С више од 4 милиона предузећа широм света који користе Г-Суите да раде паметније, сигурније и ефикасније, Гоогле озбиљно схвата своју одговорност. Потпуно нови Гмаил има напредне безбедносне функције, нове апликације за АИ и интеграцију са другим Г-Суите апликацијама.

Чување података

Нова заштита од крађе идентитета предвиђена је како би се лакше сусреле са компромисним пословним претњама и пословном шпијунажом. Гмаил је до сада блокирао више од 99,9% прислушкивања е-поште. Поверљиви режим Гмаил-а је даљи корак у том смеру. Већа сигурносна упозорења чине упозорења једноставним и ефикасним за кориснике.

Шта предузећа кажу

Лидер ЦРМ тржишта Салесфорце тестирао је нови Гмаил за глобалну сарадњу на пројектима и хвали нови Гмаил за брзу и сигурну комуникацију са међународним заинтересованим странама. Са уграђеном интелигенцијом и једноставним интерфејсом, запослени брже и лакше сарађују трошећи мање времена на управљање поштанским сандучићем и више за постизање успеха корисника и раста пословања.

Врхунска брзина, интеграција без напора

Гмаил-ова веб апликација је редизајнирана како би помогла предузећима да још брже предузму мере. Сада можете да кликнете на прилоге у инбоку и пре него што се нит отвори. Задржите показивач изнад порука да бисте управљали РСВП-овима за позиве на састанак, одгодили е-пошту или архивирали нит е-поште.

Нови изворни ванмрежни капацитети у Гмаил-у за веб помажу корисницима да раде без прекида, чак и када Ви-Фи није доступан. Можете да претражујете, одговарате, пишете, бришете или архивирате поруке старе до 90 дана док радите ван мреже. Тимови би такође могли почети да користе ове могућности у наредним недељама.

Завршна реч

Потпуно нови Гмаил доживљај доступан је за предузећа која могу да користе Г-Суите ЕАП / Еарли Адоптер програм, а може се укључити и на Админсовој конзоли. Персонализовани Гмаил корисници могу да се пријаве и за ову експерименталну функцију. Јасно је да када је у питању безбедносна функција Гоогле нуди многе предности којима ниједан други претраживач не може да одговара. Због тога је и даље водећи избор како за предузећа тако и за поједине кориснике иако води рачуна о корисничким подацима. Али ако сте корисник који води рачуна о приватности, можете да користите ове Гмаил алтернативе. У недавном извештају, објављеном на АБЦ Невс, наведено је да је извештај Министарства за унутрашњу безбедност упозорио кориснике на Гмаил нови дизајн „потенцијалне претње за лошу активност“. Нова функција која се зове „Поверљива е-пошта“ захтева да корисници кликну на линк како би приступили поверљивим порукама е-поште. Ово потенцијално може омогућити цибер-криминалцима да „искористе недавни редизајн Гмаил-а“.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map