Да ли је сигурно користити ДНС проки кодове које пронађем на мрежи?

Сигурност на мрежи угрожена је насумичним ДНС проки кодовима који се налазе на мрежи


Сигурност на мрежи угрожена је насумичним ДНС проки кодовима који се налазе на мрежи

Смарт ДНС проки-и, шта је то ?

Паметни ДНС проксији су алтернативни решење за ВПН користи се за деблокирање америчког садржаја попут Нетфлик, Хулу Плус, ВВЕ Нетворк и садржаја из других земаља. Примјери из других земаља би били ББЦ Иплаиер из Велике Британије или Цанаплус из Француске.

 • ВПН означава Виртуал Привате Туннел и једноставно креира шифровани тунел између ваших уређаја и ВПН сервера.
 • Паметни ДНС прокији примењују неку логику паметног усмјеравања како би слали само промет повезан са гео серверима путем сервера у САД, Великој Британији или негдје другдје.
 • Ако су вам потребне додатне информације, погледајте овај део упоређивања ВПН-а са Смарт ДНС проки-има.

Насумични ДНС проки кодови, ризици ?

Коришћење Смарт ДНС проки услуге није лоша идеја. Једини проблем је што НЕ знате који промет се преусмерава, тако да морате да верујете Смарт ДНС проки сервису. Ако насумично пронађете ДНС кодове на мрежи, а затим примените те кодове за деблокирање Нетфлик-а и сличних, ризикујете доле наведене опасности.

 1. Твој приватност је изложена, да ли уопште знате какве се информације о вама прикупљају, колико дуго се чувају и у које сврхе ?
 2. Проблеми са перформансама. Ако користите интернетски случајни код, вјероватно је да је преоптерећен, а ДНС упити спори, што заузврат успорава сав ваш Интернет.
 3. Твој лични подаци су у опасности ! С обзиром да не знате ко делује и који је власник тог ДНС кода. Ризикујете ваше личне податке као што су Фацебоок информације, банковни рачуни, рачуни е-поште који се преусмеравају и краду.
 4. Стабилност уз губитак.  Колико је забавно ако морате непрестано трчати око доношења ДНС кодова и ако вам је Интернет стално укључен и искључен.
 5. Без подршке ! Ако имате проблема са услугом, коме се обратити ?
 6. Бесплатно ? Зашто ? Дакле, на мрежи постоји ДНС проки код, који је слободан за употребу? Зашто ? Мислим шта је то са власником ДНС кода? Под којом јурисдикцијом он делује? И опет под којим правилима о приватности ?

Деблокирање америчког садржаја на САД, сигуран начин !

Смарт ДНС проки су сјајан, брз и једноставан начин деблокирајте амерички садржај и други гео блокирани садржај на СВИМ својим уређајима. Лично користим Смарт ДНС, користим услугу под називом Унлоцатор, Унлоцатор је радио у бета режиму бесплатно током 8 месеци, а сада је то услуга са плаћањем од 4,99 УСД по месецу уз бесплатно пробно време од 7 дана. Још важније, могу доказати да Унлоцатор покрива доње тачке.

Мој савет је да користите било који Смарт ДНС проки сервис на мрежи који одговара вашим потребама. Неизкључивач или на други начин, бесплатно или плаћено. Али будите сигурни да испуњава бар следеће минималне захтеве.

 1. Јасно видљива и написана политика приватности.
 2. Компанија која послује у угледној јурисдикцији. И.е. Нисам сигуран да бих желео да поверим свој саобраћај услузи која тече из земље Коокоо :).
 3. Велика подршка. Погледајте водиче за видео и слике за подешавање овде
 4. Стабилна инфраструктура. Другим речима, када употребите ДНС кодове вашег провајдера, ваш Интернет не би требао постати спор или нестабилан.
 5. Јасно наведени подаци о контактима за ДНС провајдера.

Имајте на уму да горњи ризици важе за редовне проки ИП адресе које случајно нађете и на мрежи.

Алтернатива за ДНС проки – ВПН

Ако тражите сигурну алтернативу анонимни проксији и Смарт ДНС можда желите да проверите ВПН. ВПН НЕЋЕ радити на вашем Смарт ТВ-у, Аппле ТВ-у и другим оквирима ако немате ВПН рутер. Али ВПН услуга као што је Екпресс ВПН има следеће предности:

 • Шифрира ваш промет тако да ваш ИСП не може пратити или прислушкивати
 • ЕкпрессВПН има апликације за Андроид, ИОС, МАЦ и рачунар, што олакшава подешавање
 • Сервери у већини земаља света
 • Може да преболи ДНС отмице и транспарентне прокије.
 • Деблокира СВЕ садржаје за земљу ВПН сервера, а не само подржане канале.
 • Одједном можете видети само садржај из једне земље.

Ево листе најбоље ВПН алтернативе за ДНС.

ДНС проки кодови, уживајте сигурно !

Ово су била моја два цента, молим вас будите сигурни када користите Интернет. Заштитите свој идентитет и своје личне податке, нико то неће учинити у ваше име. Употреба ВПН ако желите шифровање или веродостојан Смарт ДНС провајдер за брз приступ. Ако сте ИТ администратор или блогер молим да поделите овај пост.  Хвала вам за читање.

сачувати

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map