Најбољи ВПН протокол који се користи

Ако желите уживати у приватном, сигурном претраживању Интернета, свакако се морате претплатити на вјеродостојну ВПН услугу. Добра већина корисника Интернета, нажалост, не разуме како ВПН услуга функционише, а камоли који ВПН протокол да користе. У овом водичу ћемо погледати неколико најпопуларнијих, а такође ћемо вам покушати и помоћи у одабиру најбољег протокола који ће се користити према вашим потребама.


Најбољи ВПН протокол који се користи

Најбољи ВПН протокол који се користи

Шта је ВПН?

Пре него што смо се упознали са ВПН протоколима и све то, дозволимо да прво добро схватимо како функционише ВПН услуга. Иницијални ВПН означава виртуелну приватну мрежу и односи се на мрежу сервера који могу да шифрују ваш саобраћај. Претплата на ВПН мрежу значи да ће вам веза бити шифрована, што значи да нико неће моћи да шпијунира ваше мрежне активности. Ваша ИП адреса се мења и добијате виртуелну која упућује на било који од многих сервера које има ваша ВПН услуга. Једна велика предност коју сте добили од могућности да непрестано мењате своју ИП адресу је та што се може појавити одакле год желите. То вам, заузврат, омогућава приступ библиотеци гео-рестриктивних локација и канала, без обзира где се налазите. Претплата путем ВПН-а такође вам омогућава да не будете праћени и анонимни.

Одабир жељене ВПН услуге може се показати тешким, поготово због многих сервиса који су доступни на Интернету. Различити провајдери које можете добити преко Интернета нуде широк спектар функција и услуга, али нису сви у могућности да испуне оно што обећају. То значи да би требало да будете веома пажљиви и проматрачи када бирате на коју услугу се претплатите. Морате да разумете предности које нуди сваки провајдер.

ВПН Туннелинг је објаснио

Сигурност основног нивоа коју пружа ваш ИСП заиста није довољна да вас заштити од хаковања или шпијунирања. Исправљање ове ситуације значило би заштитити вашу везу са Интернетом применом тунела заснованог на шифровању. То се најбоље постиже претплатом на ВПН услугу.

Сада када смо покрили основе, сада можемо да размотримо сложеније детаље о томе како функционише ВПН услуга. У основи постоје две категорије протокола за тунелирање; то су добровољни и обавезни. Корисник рукује добровољним тунелирањем, док обавезним тунелирањем управља ИСП.

Под ове двије категорије имамо четири различите врсте тунелинг блокова који су сви јединствени на различите начине. Су:

1. Л2ТП / ИПСец

За почетак, Л2ТП стоји за Протокол тунелирања слоја 2 и један од најпопуларнијих протокола међу све четири. Често се комбинује са ИПСец-ом, што значи Безбедност Интернет протокола, и они заједно раде да би шифровали ваш саобраћај.

Створена је сигурна веза између две Л2ТП тачке за комуникацију тако да је сваки пут када је користите, хакери и било који други криминалци на мрежи заиста тешко добити приступ вашем уређају. Лоша страна је, међутим, чињеница да два слоја заштите прелазе у то да подаци пролазе кроз два круга шифрирања, успоравајући тако брзину ваше везе. Други недостатак је немогућност протокола да прођу кроз заштитне зидове. То отежава пролазак до веб локација или канала који имају конкретне заштитне зидове, попут људи који желе гледати амерички Нетфлик изван САД-а. Ако тражите решење које ће вас заштитити од лаганог прегледавања, то је прави протокол који треба користити.

2. ППТП

Поинт-то-поинт протокол (ППТП) побеђује све остале четири као најстарији и најчешће кориштен протокол тунелирања на Интернету. То је вјероватно зато што је најосновнији облик шифрирања, а захваљујући лаганом облику омогућава најбржу интернетску везу. Његова брза брзина, међутим, кошта; у погледу сигурности, најлакше је да се хакер или преварант пробије и стекне приступ свим вашим личним подацима.

3. ССТП

Корисници Виндовса имају среће што имају читав протокол посебно дизајниран за њих. Протокол сигурног тунелирања за сокете (ССТП) омогућава пренос података путем слојева сигурних утичница или ССЛ-ова. У погледу ефикасности, ово је заиста најбоља алтернатива на коју се обратите ако сте на Виндовс уређају. Прелазак на ССЛ путем веб прегледача буквално не захтева никакве акције, а као протокол који су у употреби велике организације и корпорације, заиста немате разлога да га не усвојите. Добар број организација које су усвојиле ССТП користе га заједно са заштитом транспортног слоја (ТЛС) како би лакше одржавали везу и заштитили податке.

4. ОпенВПН

Затварањем наше листе имамо ОпенВПН, најбољи ВПН протокол међу све четири. Подржава и везе између места и локације и тачке до тачке, а такође има и најтеже шифровање за пролазак. Напор који је потребан да бисте поставили ОпенВПН везу такође зависи од тога да ли користите неку од многих ВПН апликација које провајдери укључују са својим пакетом. Ако не, онда ћете морати бити прави професионалац да бисте га ручно поставили.

За разлику од ССТП-а, овај се протокол може изводити на уређајима који раде на различитим рачунарским платформама као што су Мац, Андроид, иОС и Виндовс. Услуга такође ужива у сталном унапређењу међународне безбедносне заједнице, што значи да ће корисници уживати у најновијим иновацијама у безбедности. То ће вам помоћи да заштитите све нежељене поште и хакере, а ваше приватне податке добро. ОпенВПН је сертификован и као најсигурнији протокол путем тестова водећих сигурносних аналитичара, тако да нема разлога да не будете сигурни у овај протокол.

Најбољи ВПН протокол који се користи – Резиме

У овом тренутку, заиста бисте требали добро схватити како функционише ВПН услуга и главне разлике између четири главна протокола. Надамо се да смо свима јасно ставили до знања поузданост, стабилност, брзину и сигурност из свог преферираног протокола. Ако тражите показиваче на коју услугу да се претплатите, препоручујемо ЕкпрессВПН, јер нуди све четири опције од којих можете да изаберете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map