Транспарент проки: Откривање, откривање и објашњење

Овај је чланак поједностављен за прилично нетехничку публику, што би резултирало тим да би безбедносни стручњаци могли установити да се неки појмови и појмови могу различито тумачити ако се гледају са становишта искусног стручњака за безбедност..


Транспарент Проки: Ризици

Откријте прозирни проки, заштитите свој промет помоћу ВПН-а

Откријте прозирни проки, заштитите свој промет помоћу ВПН-а

Погледајте горњу илустрацију, јер можете видети да шаљете ХТТП веб саобраћај на било коју веб локацију, ваш саобраћај пресреће ваш ИСП “а.к.а Интернет провајдер” и преусмерава на ИСП сервер који покреће проки “а.к.а посредник” ово ИСП Проки може и вероватно евидентира сав ваш саобраћај, оно што сте посетили када сте посетили и тако даље. Што је још важније, сав ваш нешифрирани јасни текст текста лако може бити читати од свакога ко има приступ том серверу, што укључује лозинке, е-пошту, приватне поруке и тако даље. У основи, ваш ИСП повлачи МИТМ “Човек у средини“Напада на вас користећи ИСП Проки. Вероватно је довољно лоше да владе то раде, али имати запосленика даватеља интернетских услуга који гледа ваш саобраћај у прилично неконтролираном окружењу је другачија прича.

Ово је чешће у ЕУ, САД и ЦА него што можда мислите, ја комуницирам са стотинама корисника недељно и Знам за цињеницу да је пуно корисника у поменутим регионима жртве од Прозирни пуномоћници и ДНС отмица. Помисао на разматрање

Прозирни проки – Како открити

Зависно од конфигурације прозирног прокија вашег даватеља интернетских услуга, може се налазити било гдје од лако доступних немогуће за откривање а транспарент проки. Ако доњи тестови показују да немате провидан проки, можда ћете и даље бити иза једног. Ако сте на параноичан са стране, погледајте механизме заштите у следећем одељку.

 • Посетите вхатисмиип.нетворк/проки-цхецк ако пише да сте иза проки-ја или вероватно иза проки-а, онда сте иза једног.
 • Ако вхатисмиип.нетворк/проки-цхецк каже „Но Декиес Детецтед“, идите на вхатисмиип.нетворк. Ако се два ИП-а о којима пријављују ове двије странице разликују, сигурно сте иза прозирног прокија.
 • Постоје напреднији начини који захтевају изнадпросечну техничку стручност и приступ алатима који могу дати потврђени резултат. Међутим, имајте на уму да прва два корака изнад нису 100% тачна.
 • Још један начин да те откријеш иза Следи прозирни проки: Ако покушате да користите Смарт ДНС проки као што је Унлоцатор да деблокирате Нетфлик, Хулу, Амазон Инстант Плаиер или ББЦ ИПлаиер из САД-а или ван њега, вероватно неће успети. Разлог је тај што прозиран проки крши логику Смарт ДНС-а.

Транспарент проки – заштитите своју приватност

Откријте прозирни проки, заштитите свој промет помоћу ВПН-а

Откријте прозирни проки, заштитите свој промет помоћу ВПН-а

Најбољи начин да заштитите свој саобраћај од пресретања, промена и шпијунирања је коришћење ВПН-а. ВПН или виртуелна приватна мрежа креирају шифровани виртуелни тунел између себе и ВПН сервера, овај шифровани тунел је попут непробојног штита за ваш саобраћај. А ВПН ће заштитити вашег промета и самим тим ваше приватности. Као резултат тога, ИСП не може пресрести или дешифровати ваш саобраћај и ваш саобраћај НИЈЕ прошао кроз ИСП Транспарент Проки. Погледајте горњу илустрацију, једном када поставите ВПН тунел, ваш саобраћај се шифрира на ВПН сервер, а одатле он иде нормално као на веб локацију, ИСП може да види да генеришете саобраћај, али то не знати шта је, или шта је крајње одредиште. Најбољи део тек треба да стигне, све што вам треба је претплата за ВПН и неколико минута вашег времена и можете да ВПН буде покренут на свим подржаним уређајима које поседујете „ПЦ, Ипад, иПод, иПхоне, Андроид, подржани рутери и многи други“. Ја лично користим ВПН услугу под називом ЕкпрессВПН, у тренутку писања они криптирају саобраћај користећи највише доступне комерцијалне стандарде, потребно је неколико минута од регистрације да би били заштићени од шпијунирања и неовлаштеног напада..ЕкпрессВПН пружа апликације за ИОС – Андроид – Виндовс и Мацс.

Можете користити било који од ВПН провајдери испод да заобиђу прозирне прокије.

Транспарент прокси – решења

Пре него што напустите овај пост, волео бих да додам још један бонус коришћења ВПН. ВПН сервер вам може омогућити да изгледате као да долазите са различитих локација, тако да можете добити садржај из САД-а, а нисте у САД-у “Нетфлик, Хулу Плус, Пандора, амерички попусти за куповину на мрежи“Или садржај изван САД-а док је у САД-у, попут”ББЦ Иплаиер, НХЛ замрачи заобилазећи “. Ако одлучите да испробате ВПН, пошаљите ажурирања о томе како је прошло.

сачувати

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map