И даље вас прате, чак и ако је Гоогле-ово праћење локације искључено

Ако мислите да ће искључивање ваше „Историје локација“ зауставити Гоогле да вас прати, стиже вам још једна ствар. Ассоциатед Пресс известио је да Гоогле, чак и када је покренуто праћење локације, и даље користи гомилу различитих апликација да би вашу локацију проверило. Иако Гоогле-ово подешавање Историја локација каже да ће га искључивањем спречити праћење ваше локације, постоје различити начини на које је Гоогле успео да то заобиђе..


И даље вас прате, чак и ако је Гоогле-ова историја локација искључена

И даље вас прате чак и ако је Гоогле-ова историја локација искључена

Гоогле-ова историја локација – шта се заиста ради?

Сви знају да на Гоогле-у можете „паузирати“ своју историју локација и да то треба спречити Гоогле да чува информације о местима на која одлазите. Заправо, Гоогле-ова страница за подршку чак наводи,

„Ако је Историја локација искључена, места која обилазите више се не чувају.“

Проблем с искључивањем историје локација не спречава Гоогле да користи друге апликације за праћење ваше локације. Све искључивање Гоогле-ове историје локација спречава Гоогле да дода ваша кретања својој „временској линији“. Како је речено, Гоогле ће и даље прикупљати и пратити ваше маркере локација. То значи да сваки пут када приступите Гоогле мапама, извршите претрагу на Гооглеу или чак добијете ажурирања времена на свом телефону, Гоогле снима слике. И корисници Андроид-а и иПхоне-а имају ове записе сачуване.

Зашто Гоогле прати вашу локацију?

Најчешћа теорија која стоји иза Гооглеове опсесије праћењем ваше локације су подаци. Што више података има Гоогле, то више може користити тим компанијама да би пружио боље могућности оглашавања. У ствари, Гоогле је посебно изјавио да се за циљање огласа користе записи о локацији смештени у подешавањима „Моја активност“. Купци огласа имају могућност циљања одређених локација, иако морају да плате Гоогле-у поприличан пени.

Како спречити Гоогле да прати вашу локацију

Истрага АП-а је показала да постоји начин да се блокира Гоогле да прати вашу локацију, али она укључује и неко копање у Гоогле-овим подешавањима. Ако онемогућите „Веб & Подешавањем активности активности “, Гоогле ће престати да чува ваше маркере путем других апликација. Такође можете ручно да избришете своје податке о локацији тако што ћете отићи на миацтивити.гоогле.цом и уклонити уносе са географским маркама. Ово би могло трајати много времена за вас, осим ако се истовремено не желите ријешити свих уноса. Ассоциатед Пресс има сјајан чланак о томе како избрисати своје податке из Гоогле-ових база података.

Како остати анониман на мрежи

Ако сте забринути за своје податке и анонимност на мрежи, најбољи начин да осигурате да заштитите своје податке коришћењем ВПН-а. ВПН треба користити као додатну безбедносну меру за онемогућавање „Веба & Апликација Активност “и подешавања„ Историја локација “.

Оно што ВПН ради је усмеравање вашег промета преко сигурног посредничког сервера. Ово осигурава да ниједна трећа страна не може прегледати ваше податке, јер сви ваши подаци се шифрирају путем ВПН-а. Овде можете сазнати више о томе како ВПН може да вас чува на мрежи.

За добављача ВПН услуга који је испробан и чува ваше податке приватним, предлажем вам да користите ЕкпрессВПН. ЕкпрессВПН користи војне енкрипције како би сакрио ваше податке од знатижељних очију. Такође поседује 5 ВПН протокола које можете користити за додатну сигурност док сте на мрежи. Са 30-дневном гаранцијом поврата новца, ЕкпрессВПН омогућава тестирање њихових услуга пре него што се обавежете на претплату.

Како искључити „Веб & Активност у апликацији “

Корисници иОС-а

  1. Пријавите се на свој Гоогле налог путем прегледача
  2. Приступите свом подешавања налога у прегледачу: Гоогле налог > Лични подаци & Приватност > Идите на моју активност > Контроле активности < Веб & Активност у апликацији.
  3. Укључите се Веб & Активност у апликацији.

Корисници Андроид-а

  1. Иди на Гоогле подешавања
  2. Приступ Гоогле налог > Подаци & Персонализација > Веб & Активност у апликацији
  3. Укључите се Веб & Активност у апликацији

Гоогле-ово праћење историја локација – завршне мисли

Као што видите, Гоогле је сакрио „Веб & „Активност у апликацији“ на месту где већина корисника неће размишљати да изгледа. У ствари, такође су били супер нејасни у вези са тим што поставља ова поставка, наводећи да „чува вашу активност на Гоогле веб локацијама и апликацијама за брже претраге, боље препоруке и персонализованије искуство“. Да бисте сазнали тачно које су активности похрањене, потребно је још више копања по вашем крају, а обично се може видјети након што прођете кроз неколико гумба „Леарн Море“. Застрашујући је свет у којем живимо већина добављача услуга у које свакодневно верујемо, како они прикупљају наше податке. Срећом, користећи ВПН, можете превазићи већину ових проблема и анонимно користити Интернет.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map