Како побољшати брзину и перформансе ВПН-а

Како побољшати брзину и перформансе своје ВПН? Временом се средства за приступ интернету и технологије повезане са њим драстично мењају. И софтверска и хардверска технологија везана за приступ интернету и употребу драстично су се променила у последњих неколико година.


Од жичане закупљене линијске везе до бежичне везе велике брзине, искуство употребе веба је постепено постајало глађе и боље. Због различитих фактора, многи корисници интернета прибегавају новијим средствима веб приступа. Одељак њих преферира коришћење ВПН услуга за приступ и коришћење веба. Иако вам ВПН пружа анонимност на мрежи и додатни слој приватности, у неким случајевима то може негативно утицати на вашу брзину интернета. Испод ћете пронаћи савјете и трикове који ће вам омогућити да повећате ВПН брзину и перформансе.

Како повећати брзину и перформансе ВПН-а

Како побољшати брзину ВПН-а & Перформансе

Како побољшати брзину ВПН-а & Перформансе

Људи користе ВПН из разлога као што су анонимност на мрежи, сигурност података и приступ гео-ограниченом садржају итд. Међутим, на основу одређених фактора перформансе ВПН-а могу драстично варирати. Помоћу доле наведених савета можете побољшати перформансе и брзину своје ВПН везе.

Протокол се користи

Не користе све ВПН исте протоколе да би се повезали на веб. Понекад ћете пронаћи ВПН услугу која подржава неколико протокола у ту сврху. Ако утврдите да је брзина Интернета спора када ВПН користи један протокол, можете га променити. Промјена протокола понекад резултира повећањем брзине. Много ВПН услуга подразумевано користи ОпенВПН, али понекад можете покушати са Л2ТП / ИПСец и видети резултате.

Поново покрените модем / рутер

Можда заправо не размишљате о томе да је узрок успоравања брзине веб приступа. Али, рутер или модем који користите можете бити разлог за то. Уређај може изазвати успоравање због фактора попут пропуштања меморије и сукоба софтверског хардвера. Поновно покретање може да реши проблем.

Промена локације сервера

Обично већина ВПН услуга нуди подршку за многе сервере који се налазе на многим местима широм света. Када одаберете такве сервере који су далеко од ваше локације, брзина ће вероватно бити мала. На пример, за приступ неком одређеном садржају помоћу немачког сервера, можда ћете доживети брзину различиту од оне коју добијате помоћу сервера смештеног у Шпанији. У одељку за подешавања, у вашем клијенту ВПН софтвера, можете пронаћи опцију за промену сервера и покушати да проверите који вам омогућава бољу брзину.

Жичана веза

На неким радним местима можете користити ВПН путем жичане или бежичне мреже. Иако се употреба бежичне мреже чини лакшим, пошто се ријешите жица које леже, може проузроковати успоравање. Бежичне мреже обично користи више корисника него корисника жичане мреже. То може довести до смањења брзине ВПН-а. Покушајте да пребаците на жичну интернетску везу која се не дели са било којом другом и која може да побољша брзину приступа вебу.

Искључивање заштитног зида

Ако користите заштитни зид искључивањем, он може побољшати ВПН брзину. То се дешава због чињенице да фиревалл филтрира сваки делић података који пролазе кроз њега и да узрокује успоравање брзине веб приступа. Међутим, онемогућавање вашег заштитног зида дугорочно би могло бити ризично.

Промена ВПН услуге

Не користе сви за исте потребе. Они који се држе е-поште, коришћење профила друштвених медија и повремено гледање ИоуТубеа можда нису превише избирљиви око ВПН-ова. Међутим, ако се бавите задацима који захтевају велике ресурсе, попут П2П стриминга и великих преузимања, морате бити мало селективни. Нису сви ВПН-ови сјајни у руковању П2П софтвером и играњем на мрежи. Можете покушати да промените ВПН који користите и такође прочитајте рецензије популарних ВПН-а да бисте сазнали који одговара вашим потребама најбоље.

Промена уређаја

Понекад промена уређаја који користите за приступ заснованом на ВПН-у може побољшати брзину. Неки старији Андроид и Аппле уређаји, као и рутери, нису погодни за суочавање са дубоким шифровањем ВПН услуга. Преласком на нови уређај могу се добити бољи резултати. Као кад бисте гледали невероватне филмове попут Цхаппиеја, Блацкхата и Сицариоа, може вам понудити врхунску забаву.

Промена локације

Када користите Ви-Фи мрежу, промена локације може бити корисна за побољшање перформанси и брзине ВПН-а. Као што знате, снага бежичног сигнала варира, а препреке попут зидова, велики објекти могу успорити јачину сигнала. Покушајте да се приближите рутеру када код куће или у канцеларији користите Ви-Фи мрежу тако да ваш уређај или рачунар могу да приме јак сигнал за приступ интернету.

Најбржи ВПН провајдери у 2019. години

Спровели смо темељна истраживања и испитивања како бисмо видели који су ВПН сервиси најбржи. Генерално гледано, што више ВПН локација има неки сервис, мање ће бити оптерећења на његовим серверима. Ево наше листе најбржих ВПН услуга од 2019. године.

Како измерити брзину ВПН-а?

Следите доле наведене кораке да бисте мерили брзину ВПН сервера.

 1. Пре него што се повежете на ВПН сервер, пријеђите на Спеедтест.нет и тестирајте своје брзине пинга, преузимања и отпреме.
 2. Забележите резултате доле.
 3. Сада се повежите на ВПН сервер и поново проведите тест брзине.
 4. Упоредите два резултата.
 5. Генерално гледано, ако пад брзине Интернета износи око 10%, то значи да је ВПН сервер на који сте повезани брзи.
 6. Ако приметите да повезивање са ВПН сервером повлачи вашу Интернет брзину, покушајте да се повежете на ВПН сервер ближе вашој локацији.
 7. Ако то не помаже, покушајте са измјеном протокола.
 8. У случају да ниједан од ових савета не помаже, размислите о промени свог ВПН провајдера.

Како побољшати брзину ВПН-а & Перформансе – завршити

Повећање перформанси ВПН-а није магична ствар. Пажљивим променама у подешавању можете да постигнете жељене резултате. Понекад је потребно променити уређаје и услугу веб приступа. Имајте на уму да можда никад нећете добити задовољавајуће ВПН брзине ако користите бесплатну ВПН услугу. То је зато што су такве услуге готово увек преоптерећене. На крају, ако сте чест ВПН корисник, гранатирање 10 долара месечно за пристојну услугу итекако је вредно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map