5 motive pentru care ar trebui să utilizați DuckDuckGo ca motor de căutare

Google este pur și simplu cel mai popular motor de căutare din lume. Atât de mult, încât Google este acum un verb. Da, noi Google, nu căutăm online. În ciuda existenței altor motoare de căutare, cum ar fi DuckDuckGo, Yahoo și Bing, nimic nu a reușit să bată ubicuitatea Google. Dacă există un motor de căutare implicit, acesta trebuie să fie Google. Același lucru este valabil și pentru browserele web. De la Firefox și Safari la Internet Explorer și Google-ul propriu Chrome, există doar o mână de browsere web care domină piața. Sunt gratuite, vin preinstalate pe majoritatea dispozitivelor și s-au bucurat de popularitate masivă de-a lungul anilor. Nu trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a descărca sau de a folosi niciunul dintre aceste browsere, deoarece toată lumea le folosește.


5 motive pentru care ar trebui să utilizați DuckDuckGo ca motor de căutare

5 motive pentru care ar trebui să utilizați DuckDuckGo ca motor de căutare

Urmărirea online a devenit o problemă serioasă

Totul a fost bine până în ultima perioadă a furtului de date și a încălcării securității peste tot. De la rețelele de socializare care încalcă confidențialitatea online până la agențiile guvernamentale care aruncă date despre utilizatori, apar astfel de știri îngrijorătoare în fiecare minut.

Inutil să spun, utilizatorul de internet obișnuit este preocupat de siguranța sa online. Spaima s-a înmulțit doar cu guvernul american acordând în mod deschis furnizorilor de servicii de internet permisiunea de a urmări și de a colecta datele utilizatorilor după bunul plac. În cele mai multe cazuri, utilizatorul nu află nici măcar că informațiile lor sunt atinse și furate.

Lucrurile devin mai înfricoșătoare atunci când persoana obișnuită află că iubitul motor de căutare Google și browsere precum Firefox și Chrome își urmează regulat activitățile online. Există diferite tehnologii de urmărire utilizate pentru a monitoriza informațiile și pentru a le folosi în orice mod le place. Informațiile colectate pot fi utilizate în scopuri publicitare sau pentru a ajuta agențiile guvernamentale.

Mulți oameni nu le pasă mult de aceste probleme și continuă să folosească browserele populare. Dar un număr tot mai mare de oameni au început să se trezească cu amenințările de confidențialitate online și caută mereu alternative mai sigure.

Ce este DuckDuckGo?

Introduceți DuckDuckGo, un motor de căutare gratuit și o extensie de browser web care nu vă urmărește activitățile. Pe lângă faptul că vă permite să căutați online, misiunea DuckDuckGo este de a proteja activitățile pe internet ale utilizatorilor și de a le proteja confidențialitatea. Nici unul dintre browserele populare nu face asta.

Sunt aici pentru a colecta și utiliza datele în secret. DuckDuckGo se diferențiază prin a fi un motor de căutare și o extensie de browser care vă protejează online.

De la înființarea sa din 2008, DuckDuckGo a construit o bază de milioane de utilizatori. Oferă un serviciu sigur și gratuit care poate fi folosit de oricine din lume. Utilizând totuși același browser vechi?

De ce ar trebui să folosiți DuckDuckGo ca motor de căutare

Iată cinci motive pentru care trebuie să utilizați extensia browserului DuckDuckGo.

Puteți răsfoi numai site-uri criptate

Când utilizați un browser obișnuit, de obicei sunteți dus pe pagina necriptată a unui site web, chiar dacă nu este securizat, deoarece se încarcă mai repede. Cu toate acestea, atunci când utilizați DuckDuckGo, veți fi transportat doar pe site-uri web criptate. Toate site-urile pe care le navigați pe DuckDuckGo sunt sigure și criptate și vă păstrează datele în siguranță.

Există opțiuni de recunoaștere și blocare a urmăririi

Mai multe pagini web au Google și Facebook trackere în ele. Da, chiar dacă deschideți la întâmplare o pagină web, este posibil să aibă instalat un tracker. Acest tracker vă monitorizează activitățile online și vă colectează datele. Extensia DuckDuckGo și le blochează, astfel încât să aveți o experiență de navigare sigură.

Trebuie să înțelegeți politicile de confidențialitate ale mai multor site-uri

Nu este posibil ca un utilizator să viziteze fiecare site separat și să verifice politicile de confidențialitate ale acestora. Majoritatea utilizatorilor nu se deranjează nici măcar să citească politicile de confidențialitate ale site-urilor web înainte de a le accesa. DuckDuckGo facilitează acei utilizatori prin decodarea politicilor de confidențialitate a milioane de site-uri. Baza de date se numește Termeni și condiții nu a citit și este actualizată regulat.

Securitatea dvs. nu este compromisă

DuckDuckGo este un motor de căutare construit pe baza promisiunii de confidențialitate completă a internetului. Compania afirmă clar că activitatea utilizatorului nu este urmărită deloc. De fapt, trackerele din alte pagini pot fi blocate. Când utilizați DuckDuckGo puteți avea liniștea că datele dvs. sunt în siguranță și că nu sunt furate.

Este gratuit și ușor de utilizat

DuckDuckGo este liber de utilizat și este la fel de simplu ca orice alt motor de căutare. Chiar și atunci când aveți un browser diferit, puteți adăuga DuckDuckGo ca extensie a browserului și vă puteți bucura de confidențialitate online. Ușurința și simplitatea fac ca DuckDuckGo să fie atât de popular la mai multe persoane.

DuckDuckGo – Ce urmează pentru motoarele de căutare orientate către confidențialitate?

DuckDuckGo poate să nu fie cel mai cunoscut motor de căutare astăzi, dar pe măsură ce conștientizarea utilizatorilor de internet crește, la fel și interesul lor pentru soluțiile online orientate către confidențialitate. Nu există nicio îndoială că va veni timpul pentru motoarele de căutare care prioritizează confidențialitatea utilizatorilor acestora.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map