Ce este un proxy DNS inteligent

Ești un expat? O eroare de călătorie? Cineva pe contul de Instagram spune „Wanderlust”? Dacă da, s-ar putea să te confrunți cu unul dintre aspectele enervante ale mișcării: site-urile web geoblocate. Netflix, Amazon Prime, HBO Go, Hulu și BBC iPlayer, de exemplu, au ceva numit „restricții de geolocalizare”. Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți din anumite țări, pierdeți accesul la conținutul acestora.


Ce este un proxy DNS inteligent

Ce este un proxy DNS inteligent

Dacă sunteți abonat la un serviciu precum cele menționate mai sus, acest lucru ar putea deveni foarte enervant. Unul dintre modurile în care poți ocoli și debloca aceste geo-restricții este folosirea unui proxy inteligent DNS. O să vă parcurg prin tot ceea ce trebuie să știți despre Smart DNS pentru a vă arăta de ce poate fi o opțiune pentru dvs..

Ce este un Smart DNS?

Un Smart DNS, cunoscut și sub numele de proxy Smart DNS, este un serviciu pe care îl puteți obține, care este creat special pentru deblocarea site-urilor cu restricții geo-restricționate. Spre deosebire de VPN, un Smart DNS redirecționează doar datele specifice locației dvs. pentru a vă oferi acces la site-uri web blocate regional. Nu oferă mai multă securitate online. Nu vă criptează datele și nu vă oferă anonimatul online. Nu pot sublinia acest lucru suficient; Proxy-ul DNS inteligent este special adaptat pentru a debloca doar conținutul geore-restricționat. Cu alte cuvinte, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a naviga pe web în mod anonim sau de a vă păstra descărcările de torrent pentru dvs., nu face utilizați Smart DNS!

Cum funcționează un proxy inteligent DNS?

Permiteți-mi să încep prin a explica ce este un DNS. Un DNS, scurt pentru sistemul de nume de domeniu, este ca o carte de telefon. Este modul în care site-urile și calculatoarele citesc numele de domeniu; schimbă numele bazat pe limbă într-o adresă IP pe care computerul o poate recunoaște. Un Smart DNS utilizează servere proxy dedicate pentru a schimba DNS-ul dispozitivului. Este important să rețineți că nu schimbă sau nu ascunde adresa dvs. IP. Cu alte cuvinte, schimbă modul în care un site web îți citește adresa IP.

VPN v / s Smart DNS: Care este diferența?

Atât un VPN, cât și un Smart DNS vă pot oferi acces la site-uri geo-blocate, dar acolo se termină asemănările. Un VPN este un serviciu care vă oferă un nivel ridicat de securitate și anonimat online. Acesta criptează tot traficul, redirecționând informațiile printr-un „tunel” privat, unde niciun ISP, niciun organ guvernamental sau un hacker neplăcut nu poate avea acces la acesta. Aplicațiile VPN funcționează de obicei pe PC, Mac, iPhone, iPad și Android. Din păcate, un VPN va sfârși încetinind puțin conexiunea la internet. Iată un ghid foarte util despre tot ce trebuie să știți despre VPN pentru a vă pune la curent cu acest serviciu acum vital.

Există o mulțime de servicii VPN gratuite, dar pentru a garanta nivelul de anonimat și de confidențialitate pe care îl caută utilizatorii VPN, trebuie utilizat un VPN fiabil și certificat. Vă recomand să folosiți ExpressVPN: Oferă anonimat complet (politica de log zero)! Este mai rapid decât majoritatea altor servicii VPN, are peste 2000 de servere în 94 de locații din întreaga lume și unul dintre cele mai bune servicii pentru clienți pe care le-am executat vreodată. Este puțin costisitor, dar merită 100% fiecare bănuț.

Un proxy inteligent DNS este mai mult un serviciu cu o singură minte. Vă oferă acces la conținut geo-blocat, dar nu face nimic în ceea ce privește protejarea datelor online. Avantajul pe care îl are un Smart DNS față de o VPN atunci când vine vorba de deblocarea geo-restricțiilor este că este configurabil pe aproape toate dispozitivele. În plus, nu veți suferi de scăderi de viteză inutile în timp ce navigați pe site-uri care nu sunt geoblocate, deoarece traficul dvs. de Internet nu va trece prin proxy în acest caz..

Smart DNS poate funcționa pe PC, Mac, iPhone, Android, televizoare inteligente, Apple TV, Amazon Fire, Roku, Chromecast și multe altele. Unul dintre motivele principale pentru care mulți aleg acest serviciu printr-un VPN este prețul, este mult mai ieftin să achiziționați un abonament Smart DNS. Desigur, nu este totul distractiv și jocuri: trebuie să fiți un mic tehnolog pentru a configura un DNS inteligent.

Cele mai bune DNS inteligente

Unlocator

Personal, folosesc de ceva vreme Unlocator și nu am putut fi mai fericit, iată de ce:

 • Termenii și condițiile complet transparente.
 • Fără politică de jurnal
 • Funcționează pe PC, Mac, PS4, Xbox, televizoare inteligente, Apple TV, Roku, Chromecast, Android, iOS.
 • Deblochează peste 200 de canale și servicii de streaming, inclusiv American Netflix, BBC iPlayer, HBO Go, Hulu, Amazon Prime și Sky Go.
 • Nu încetinește conexiunea la internet.
 • Nu are nicio limită pentru cât de multe dispozitive le puteți conecta.
 • Favoritul meu: Include un serviciu VPN inteligent pentru a vă proteja împotriva deturnării DNS ȘI a activa conexiunile mobile.

Unlocator oferă, de asemenea, un proces gratuit de 7 zile (nu trebuie să folosiți nici măcar un card de credit) și o politică de rambursare de 14 zile. Este destul de rentabil și oferă un serviciu excepțional de pornire. Vezi recenzia noastră pentru unlocator în timp ce te afli la ea.

ExpressVPN

Știu, știu, acesta este un serviciu VPN. Motivul pentru care ExpressVPN a făcut-o pe lista mea este că are și un serviciu proxy inteligent DNS. Este posibil să fie mai scump decât un Smart DNS obișnuit, însă stratul adăugat de confidențialitate și anonimat îl face meritat. Citiți recenzia noastră oficială a ExpressVPN pentru a vă oferi o idee mai cuprinzătoare despre ce oferă acest serviciu.

BulletVPN

La fel ca în a doua mea alegere, BulletVPN este un serviciu VPN care are un proxy Smart DNS. BulletVPN este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine servicii VPN de acolo, dar asta nu înseamnă că nu respectă concurenții săi. Acest serviciu accesibil oferă aceeași confidențialitate și anonimat online ca și celelalte VPN-uri de top, chiar dacă are o cantitate mult mai mică de servere active. Dacă BulletVPN pare un serviciu pentru tine, iată o revizuire mai detaliată a tuturor funcțiilor și funcțiilor sale.

Este legal DNS legal?

Pe scurt, da. Nu este absolut nimic ilegal cu privire la schimbarea DNS. Tot ceea ce faci, însă, depinde de tine. Nu uitați, nu vă oferă confidențialitate online, informațiile dvs. nu sunt criptate. ISP-ul sau organismul guvernamental poate avea acces în continuare la datele dvs., chiar dacă utilizați un DNS inteligent.

Aveți grijă când utilizați un Smart DNS dacă furnizorul dvs. de ISP utilizează proxy-uri transparente sau dacă aveți reședința într-o țară care aplică deturnarea DNS. Astfel de măsuri pot împiedica funcționarea corectă a Smart DNS.

Ce canale pot debloca cu DNS inteligent?

Numărul de canale restricționate geo pe care le puteți accesa cu Smart DNS depinde exclusiv de serviciul proxy Smart DNS pe care îl utilizați. Diferite servicii acceptă deblocarea diferitelor canale. Iată câteva dintre site-urile web pe care puteți debloca utilizând Unlocator, de exemplu:

 • Netflix american
 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • HBO GO
 • BBC iPlayer
 • Sky GO
 • MLB
 • NHL
 • NFL
 • NBA
 • Vudu
 • ABC GO
 • CBC
 • CBS
 • DSTV
 • VULPE
 • NBC
 • ESPN
 • ZDF
 • ITV
 • Canal 4
 • DR TV
 • Viaplay

De menționat, de asemenea, că Smart DNS vă ajută doar să ocoliți restricțiile regionale. Aveți încă nevoie de un abonament valid la canalul pe care doriți să îl deblocați, dacă este cazul.

Gânduri finale – Merită demn de făcut un proxy inteligent DNS?

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a urmări conținutul geo-blocat și nu vă interesează cu adevărat să fiți anonimi online, un DNS inteligent este un mod ieftin și ușor de realizat. Nu-mi lua cuvântul pentru asta, încearcă-l pentru tine și anunță-mi ce părere ai în comentarii.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map