Cele mai bune aplicații de mesagerie criptate pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate

Oricine știe ceva despre internet a auzit despre Edward Snowden. Nimeni nu poate nega că a avut un impact semnificativ asupra vieții noastre online. Datorită lui, oamenii sunt mai conștienți ca niciodată despre confidențialitatea lor pe internet. Aceștia acordă o atenție deosebită factorilor precum metadatele, furtul de date, snooping-ul digital și supravegherea. Acest lucru a dus la un război între guverne și întreprinderi pentru problema utilizării datelor. Cu toate acestea, dezvoltatorii de aplicații din întreaga lume explorează modul în care utilizatorul poate prelua controlul asupra propriei sale vieți private. Modul în care ne transmitem mesaje colegilor, prietenilor și rudelor a evoluat dincolo de recunoaștere. Importanța păstrării private a acestor mesaje nu a fost niciodată la fel de importantă ca acum. Acesta este motivul principal pentru care atât de mulți oameni caută aplicații care oferă criptare end-to-end pentru a-și securiza mesajele.


Cele mai bune aplicații de mesagerie criptate pentru un utilizator conștient de confidențialitate

Cele mai bune aplicații de mesagerie criptate pentru un utilizator conștient de confidențialitate

Criptarea end-to-end este o necesitate

Oferind criptare end-to-end, acestea oferă mai multe opțiuni de securitate tuturor. Funcțiile de securitate adăugate ne permit să ne asigurăm că toți de care ne preocupăm sunt în siguranță. Nimeni altul decât expeditorul și destinatarul nu pot accesa mesajele.

Știm că guvernul și agențiile de poliție au un interes intens în menținerea supravegherii asupra comunicațiilor digitale. Acesta este motivul pentru care mesageria criptată este un subiect extrem de dezbătut în societatea de astăzi. În ceea ce privește guru-urile de confidențialitate, criptarea este obligatorie.

În unele aplicații, toate chaturile dvs. sunt criptate automat în mod implicit și nu trebuie să activați nicio setare. În alte aplicații, lucrurile ar putea fi concepute mai complex. Poate trebuie să creezi camere de chat secrete. A fi conștient de securitate nu înseamnă că ești paranoic. După dezvăluirea lui Snowden, confidențialitatea este o preocupare pentru toată lumea și, prin urmare, vă aducem cele mai bune aplicații pentru a vă asigura la fel.

Cele mai bune aplicații de mesagerie criptate

În unele aplicații, toate chaturile dvs. sunt criptate automat în mod implicit și nu trebuie să activați nicio setare. În alte aplicații, lucrurile ar putea fi concepute mai complex. Poate trebuie să creezi camere de chat secrete. A fi conștient de securitate nu înseamnă că ești paranoic. După dezvăluirea lui Snowden, confidențialitatea este o preocupare pentru toată lumea și, prin urmare, vă aducem cele mai bune aplicații pentru a vă asigura la fel.

1. Semnal

Semnal, creat de Open Whisper Systems, este probabil cea mai cunoscută aplicație de mesagerie pentru persoanele care conștientizează confidențialitatea. Aplicația este gratuită și oferă mesagerie, precum și opțiuni de apel vocal cu criptare completă. Utilizatorii pot text pe alții, pot efectua apeluri și chiar pot partaja în siguranță atașamente și media.

Nu aveți nevoie de coduri PIN sau autentificări unice pentru aceasta. Acest lucru face extrem de ușor de utilizat. Aplicația oferă, de asemenea, ștergere automată pe mesaje după anumite durate. Aplicația poate fi folosită și pe desktop-uri cu un plugin de browser Chrome.

2. WhatsApp

WhatsApp a intrat treptat pe piața de mesagerie criptată. Inițial a început să lucreze cu Open Whisper Systems în 2014 și a folosit metode similare cu Semnal pentru comunicații sigure. Mai mult, în 2016, a declarat criptarea end-to-end pe toate serviciile sale, inclusiv, chat-uri, mesaje video, chat-uri de grup, mesaje vocale etc. WhatsApp oferă un cod de verificare de securitate care poate fi partajat cu un contact pentru a asigura criptarea.

3. Telegram Messenger

Această aplicație este considerată pe scară largă cel mai rapid furnizor de servicii de mesagerie criptat. În același timp, are reputația de a fi ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să conectați contul Telegram la numărul dvs. de telefon mobil. Apoi puteți trimite și primi texte criptate peste cloud.

Mesajele pot fi șterse automat după o perioadă prestabilită. Toate comunicările de pe Telegram precum grupuri, chaturi, media etc. sunt criptate. În plus, utilizatorii au acces la instrumente de editare foto și editare video împreună cu resursele GIF de sticker pentru chat-ul distractiv.

În mai 2018, guvernul rus a decis să interzică oficial Telegram. La scurt timp, Iranul a implementat proceduri similare.

4. Facebook Messenger

În timp ce Facebook Messenger nu este criptat în mod implicit în mod implicit, este totuși cea mai populară aplicație pentru chat-uri la nivel mondial. Multa lume nu stie ca ofera o optiune de criptare electiva end-to-end, cunoscuta sub numele de Conversatie secreta. Aceasta permite chat-uri unu-la-unul prin iOS sau Android.

Cu toate acestea, există o captură. Nu puteți utiliza apeluri, chat video sau trimite GIF-uri în conversație secretă. Însă, puteți trece timpul pentru a șterge automat discuțiile de chat după o perioadă de timp stabilită. Această criptare se bazează pe Signal, ceea ce folosea Snowden pentru comunicarea sa sigură.  

Potrivit Facebook, utilizatorii Conversației secrete vor putea accesa o cheie de dispozitiv pentru a verifica criptarea mesajelor. Totuși, acest lucru se poate face doar pe un singur dispozitiv. De asemenea, oricine cu care conversați poate încă face ecranul conversației și o poate împărtăși. Acest lucru face ca unele conversații să fie vulnerabile la partajare.

5. iMessage

Aceasta este aplicația implicită de mesagerie pe Apple și folosește criptarea. Cu toate acestea, experții în criptare au subliniat că criptarea este nativă pentru Apple și nu cea mai sigură. Verificarea ID-ului de contact nu este disponibilă și nimeni din afara Apple nu poate revizui codul. Recent, s-a constatat o slăbiciune care a permis hackerilor calificați să decripteze imagini și videoclipuri. Cu toate acestea, Apple în sine nu a putut accesa mesajele, chiar și după o hotărâre judecătorească.

6. ChatSecure

Aceasta este cea mai bună aplicație de mesagerie criptată pentru utilizatorii experimentați, deoarece este open source și găsită atât pe Android cât și pe iOS. The Guardian Project, care este un colectiv internațional format din proiectanți de software, dezvoltatori, activiști, avocați și traineri, este creatorul acestuia. De asemenea, dezvoltă aplicații de securitate pentru dispozitive portabile open source, precum și completări de sisteme de operare.

ChatSecure oferă două tipuri de protocoale de criptare. Acestea sunt Protocolul de mesagerie și prezență extensibilă și mesageria în afara înregistrării. Aceste caracteristici au fost concepute pentru confidențialitate totală și sunt utilizate în principal ca o platformă sigură de comunicare de către jurnaliști. Cu toate acestea, este disponibil și oricui și tuturor. Aplicația este, de asemenea, transparentă în ceea ce privește metodele utilizate pentru a asigura criptarea chatului.

7. Cyphr

Crezi că ai știut suficient? Ei bine, nu ar fi rău să știi despre câteva aplicații de mesagerie mai sigure. Cyphr este una dintre cele mai populare aplicații pentru criptarea end-to-end. Motivul popularității sale este în primul rând cât de ușor de utilizat.

Cyphr a fost creat de Golden Frog, compania din spatele VyprVPN. În ciuda faptului că nu are aplicații desktop sau web în prezent, Cyphr merită verificat. Vă ajută să vă generați propriile chei publice și private și să începeți discuțiile. Cheia privată va aparține dvs. și cheia publică va fi partajată destinatarului mesajelor dvs..

VPN pentru un strat suplimentar de criptare

Dacă doriți să vă asigurați că nimeni nu ascultă mesajele dvs., vă sfătuim să utilizați un VPN. O rețea privată virtuală, mai cunoscută sub numele de VPN, vă permite practic să criptați tot traficul. Aceasta include și mesajele tale. Iată o listă cu cel mai bun serviciu VPN pentru mesagerie sigură online. Puteți citi, de asemenea, ghidul nostru complet de revizuire VPN aici.

Cele mai bune aplicații de mesagerie criptată – Word final

Lumea trece treptat într-o epocă a produselor online optimizate pentru securitate și confidențialitate. Lucruri precum criptarea, care au fost folosite doar de persoane foarte specifice, sunt acum disponibile pe scară largă. Este posibil ca tehnologiile și mai avansate să devină disponibile în viitorul nu atât de îndepărtat.

Deocamdată, dacă doriți să vă mențineți în siguranță, puteți utiliza oricare dintre aceste aplicații și să vă feriți de spioni și hackeri. Cea mai bună parte a utilizării tuturor acestor aplicații este că toate sunt gratuite și le puteți folosi atât cât doriți, fără să plătiți nimic.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map