Cum să îmbunătățiți viteza și performanța VPN

Cum să vă îmbunătățiți viteza și performanța VPN? Cu timpul, mijloacele de acces web și tehnologiile asociate acestuia se schimbă drastic. Atât tehnologiile software, cât și hardware-urile legate de accesul la internet și de utilizare s-au schimbat dramatic în ultimii ani.


De la conexiunea cu linie închiriată cu fir la conexiunea wireless de mare viteză, experiența de utilizare a web-ului a devenit mai ușoară și mai bună treptat. Datorită diferitor factori, mulți utilizatori web apelează la mijloace mai noi de acces la web. O secțiune dintre ele preferă utilizarea serviciilor VPN pentru a accesa și utiliza web. În timp ce VPN vă acordă anonimatul online și un strat suplimentar de confidențialitate, în unele cazuri vă poate afecta viteza Internetului. Mai jos veți găsi sfaturi și trucuri care vă vor permite să vă îmbunătățiți viteza și performanța VPN.

Cum să stimuleze viteza și performanța VPN

Cum să îmbunătățiți viteza VPN & Performanţă

Cum să îmbunătățiți viteza VPN & Performanţă

Oamenii folosesc VPN din motive precum anonimatul online, siguranța datelor și obținerea accesului la conținut geore-restricționat, etc. Cu toate acestea, pe baza anumitor factori, performanța VPN poate varia drastic. Cu sfaturile enumerate mai jos, puteți îmbunătăți performanța și viteza conexiunii VPN.

Protocol folosit

Nu toate VPN-urile folosesc aceleași protocoale pentru a se conecta la web. Uneori, veți găsi un serviciu VPN care acceptă mai multe protocoale în acest scop. Dacă găsiți că viteza internetului este lentă atunci când VPN utilizează un protocol, îl puteți schimba. Modificarea protocolului duce uneori la o creștere a vitezei. Multe servicii VPN folosesc OpenVPN în mod implicit, dar uneori puteți încerca să utilizați L2TP / IPSec și să vedeți rezultatele.

Repornește Modem / Router

S-ar putea să nu vă gândiți la faptul că acesta ar fi cauza încetinirii vitezei de acces la web. Dar, routerul sau modemul pe care îl utilizați poate fi motivul din spatele acestuia. Dispozitivul poate provoca încetinirea din cauza unor factori precum scurgerile de memorie și conflictul hardware-ului software. O repornire poate rezolva problema.

Modificarea locației serverului

De obicei, majoritatea serviciilor VPN oferă suport pentru multe servere situate în multe locuri de pe glob. Atunci când alegeți astfel de servere care sunt departe de locația dvs., viteza va fi probabil lentă. De exemplu, pentru accesarea unui anumit conținut specific folosind un server german, este posibil să experimentați o viteză diferită de cea obținută folosind un server situat în Spania. În secțiunea de setare, în clientul dvs. de software VPN, puteți găsi opțiunea de a schimba serverul și de a încerca să verificați care vă oferă o viteză mai bună.

Conexiune prin cablu

În unele locuri de muncă, puteți utiliza VPN prin rețele cu fir sau fără fir. În timp ce utilizați rețeaua wireless pare mai ușor, deoarece vă scăpați de firele situate în jurul valorii de, aceasta poate provoca încetinirea. Rețelele wireless sunt de obicei utilizate de mai mulți utilizatori decât utilizatorii de rețele cu fir. Acest lucru poate duce la reducerea vitezei VPN. Încercați să treceți la o conexiune la internet fără fir care nu este împărtășită cu alte persoane și care poate îmbunătăți viteza de acces la web.

Dezactivarea firewallului

Dacă utilizați un firewall dezactivarea acestuia poate îmbunătăți viteza VPN. Acest lucru se datorează faptului că firewallul filtrează fiecare bit de date care îi trece și asta provoacă o încetinire a vitezei de acces web. Cu toate acestea, dezactivarea firewallului poate fi riscantă pe termen lung.

Modificarea serviciului VPN

Nu toată lumea folosește web pentru aceleași nevoi. Cei care se lipesc prin e-mail, folosind profiluri de social media și vizionare ocazională pe YouTube s-ar putea să nu fie prea alegeri cu privire la VPN-uri. Cu toate acestea, dacă aveți de-a face cu sarcini intensive de resurse, precum streamingul P2P și descărcări grele, trebuie să fiți puțin selectivi. Nu toate VPN-urile sunt grozave la gestionarea software-ului P2P și a jocurilor online. Puteți încerca să schimbați VPN-ul pe care îl utilizați și, de asemenea, să citiți recenzii ale VPN-urilor populare pentru a afla care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dvs..

Schimbarea dispozitivelor

Uneori, schimbarea dispozitivului pe care îl utilizați pentru accesul web bazat pe VPN poate îmbunătăți viteza. Unele dispozitive Android și Apple mai vechi, precum și routerele, nu sunt adecvate pentru a face față criptării profunde a serviciilor VPN. Trecerea la un dispozitiv nou poate invoca rezultate mai bune. Cum ar fi să vizionezi filme incredibile precum Chappie, Blackhat și Sicario îți pot oferi un divertisment suprem.

Schimbarea locației

Când utilizați rețea Wi-Fi, schimbarea locației poate fi utilă pentru a îmbunătăți performanța și viteza VPN. După cum știți, puterea semnalului wireless variază și obstacolele precum pereții, obiectele mari pot încetini puterea semnalului. Încercați să vă apropiați de router atunci când utilizați rețea Wi-Fi acasă sau la birou, astfel încât dispozitivul sau computerul dvs. să poată primi un semnal puternic pentru acces la web.

Cele mai rapide furnizori VPN din 2019

Am efectuat cercetări și testări minuțioase pentru a vedea care sunt serviciile VPN cele mai rapide. În general, cu cât sunt mai multe locații VPN cu un serviciu, cu atât va fi mai mică sarcină pe serverele sale. Iată lista noastră cu cele mai rapide servicii VPN din 2019.

Cum se măsoară viteza VPN?

Urmați pașii de mai jos pentru a măsura cât de rapid este un server VPN.

 1. Înainte de a vă conecta la un server VPN, accesați Speedtest.net și testați-vă viteza de ping, de descărcare și de încărcare.
 2. Notează rezultatele în jos.
 3. Acum, conectați-vă la un server VPN și efectuați din nou un test de viteză.
 4. Comparați cele două rezultate.
 5. În general, dacă scăderea vitezei de Internet este de aproximativ 10%, înseamnă că serverul VPN la care sunteți conectat este rapid.
 6. Dacă observați că conectarea la un server VPN scade viteza Internetului dvs. încercați să vă conectați la un server VPN mai aproape de locația dvs..
 7. Dacă acest lucru nu ajută, încercați să schimbați protocoalele.
 8. În cazul în care niciunul dintre aceste sfaturi nu vă ajută, poate doriți să luați în considerare schimbarea furnizorului dvs. VPN.

Cum să îmbunătățiți viteza VPN & Performanță – Înveliți

Sporirea performanței VPN nu este un lucru magic. Cu modificări de setare atentă, puteți obține rezultatele dorite. Uneori, schimbarea dispozitivelor și serviciilor de acces web este tot ce trebuie să faci. Rețineți că este posibil să nu obțineți niciodată viteze VPN satisfăcătoare dacă utilizați un serviciu VPN gratuit. Acest lucru se datorează faptului că aceste servicii sunt aproape întotdeauna supraîncărcate. Până la urmă, dacă ești un utilizator VPN frecvent, scoaterea a 10 dolari pe lună pentru un serviciu decent merită bine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map