Cum se instalează VPN pe iPhone sau iPad

Cum se instalează și se configurează VPN pe dispozitive iOS precum iPad sau iPhone? Datorită măsurilor de securitate încorporate pe care Apple le-a inclus întotdeauna în dispozitivele lor, majoritatea iPad-urilor și iPhone-urilor lor sunt setate cu protocoale L2TP / IPSec și Cisco IPSec deja integrate. De asemenea, vă permit să vă conectați la rețele OpenVPN sau la conexiuni VPN terțe. Singurul lucru cu care utilizatorii Apple au avut o problemă înainte de introducerea iOS 8 a fost faptul că iPhone-urile s-au deconectat automat de la VPN-uri când au intrat în modul de repaus. Această problemă, însă, a fost rezolvată de la lansarea versiunii lor de software iOS 8. Pe iOS 8 și versiunile ulterioare, a devenit din ce în ce mai ușor să stabiliți o conexiune VPN la iPhone-ul dvs., și există chiar mai mult de instalați VPN pe iPhone sau iPad. În acest ghid, vom analiza câteva dintre aceste metode, prima noastră folosind o aplicație VPN.


Cum se instalează VPN pe iPhone sau iPad

Cum se instalează VPN pe iPhone sau iPad

Instalați VPN pe iPhone sau iPad folosind o aplicație VPN

Oricine dorește să-și îmbunătățească securitatea online are luxul de a alege dintre o gamă largă de furnizori. Cei mai buni furnizori de VPN pentru dispozitive iOS de pe piață au fiecare puncte puternice care îi fac să apeleze la utilizatori într-un mod unic, iar acest lucru ajută să te asiguri că orice fel de client este capabil să aibă nevoile sale de securitate specifice. Urmați acești pași pentru a instala VPN pe iPhone sau iPad într-un mod simplu:

 1. Înscrieți-vă cu un furnizor de servicii VPN care oferă aplicații VPN pentru iOS.
 2. Întoarceți-vă la magazinul Apple App.
 3. Descărcați și instalați aplicația dvs. de furnizor de servicii VPN pe iPhone / iPad.
 4. Lansați aplicația și conectați-vă utilizând contul VPN.
 5. În cele din urmă, folosind aplicația, conectați-vă la un server VPN la alegere.

Cel mai bun VPN de instalat pe iOS

ExpressVPN, de exemplu, se știe că are una dintre cele mai simple interfețe de utilizator de pe piață, făcând astfel mai ușor pentru utilizatorii VPN să navigheze prin aplicația lor. Serviciul lor de îngrijire a clienților este, de asemenea, de primă clasă, întrucât există întotdeauna asistență disponibilă în cazul în care vă confruntați cu probleme dincolo de capacitățile dvs. Rețeaua lor puternică de peste 1500 de servere bazate în mai mult de 145 de țări este sigur că va oferi o conexiune stabilă tuturor celor care se înscriu. Utilizatorii potențiali au opțiunea de a încerca garanția de returnare a banilor ExpressVPN de 30 de zile care le va permite să probeze serviciul înainte de a decide dacă se abonează sau nu.

NordVPN este, de asemenea, o altă alegere bună, mai ales datorită accesibilității și capacității lor de a susține până la 5 dispozitive simultane. Serviciile lor sunt încorporate cu un comutator de ucidere pe internet și oferă, de asemenea, dublă VPN pentru a îmbunătăți securitatea utilizatorului. Serviciul are, de asemenea, o politică strictă de înregistrare zero în care niciuna din istoriile sale de navigare a utilizatorului nu este stocată. Faptul că compania are sediul în Panama înseamnă că serviciul este în afara oricărei jurisdicții de păstrare a datelor.

Un alt furnizor la care am sugera să analizăm este IPVanish. Ca un furnizor care oferă suport pentru protocoale precum OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP și chiar PPTP, utilizatorii sunt liberi să aleagă oricare dintre protocoalele prin care se vor conecta. Serviciul oferă peste 25.000 de IP-uri, fiecare server putând suporta mai mult de 10 IP-uri. Serviciul lor VPN criptat AES-256 vă asigură că toate informațiile dvs. personale rămân ascunse de eventualii hackeri și spameri potențiali, oferind în același timp anonimat și capacitatea de a debloca site-uri geo-restrictive..

Conectarea la un VPN OpenVPN

Asistența OpenVPN nu a fost adăugată până acum la iOS, dar nu vă faceți griji. În App Store există tone de aplicații terțe care pot facilita conexiunea între iPhone sau iPad și OpenVPN. OpenVPN are chiar o aplicație oficială OpenVPN Connect pe care o puteți utiliza pentru a vă conecta la VPN-ul lor.

După ce ai configurat contul, următorul pas este să configurezi serverul VPN la care te vei conecta. Puteți opta pentru a face acest lucru manual, unde ați conectat iPad-ul sau iPhone-ul la un computer, lansați iTunes și selectați dispozitivul conectat. Ar trebui să puteți copia fișierul .ovpn și alte fișiere cheie de certificat și cheie în aplicația OpenVPN, iar acest lucru ar trebui să faciliteze conexiunea VPN.

Este bine să rețineți că aplicația de conectare OpenVPN și aplicații similare nu sunt „doar o aplicație” pe care o utilizați, deoarece oferă o conexiune VPN la nivel de sistem pentru a permite accesul la internet pentru toate aplicațiile de pe dispozitiv..

Conectarea la VPN-urile IKEv2, L2TP / IPSec și Cisco IPSec

Presupunând că preferați să utilizați protocoale, altele decât OpenVPN, sau că VPN-ul ales de dvs. nu oferă o aplicație iOS, puteți totuși configura o VPN făcând câteva modificări în setările iOS. Pentru aceasta, urmați acești pași:

 1. Accesați aplicația Setări de pe iPhone sau iPad.
 2. Atingeți categoria General,
 3. Apoi atinge VPN lângă partea de jos a listei.
 4. Veți vedea un buton „Adăugați configurare VPN” în partea de jos a listei.
 5. Atingeți-l, apoi selectați opțiunea IKEv2, IPSec sau L2TP în conformitate cu protocolul VPN la care doriți să vă conectați.
 6. În acest moment, tot ce trebuie să faceți este să introduceți detaliile de conectare ale VPN pentru a vă conecta. Din păcate, suportul pentru VPN-urile PPTP a scăzut de la iOS 10, deoarece PPTP este un protocol vechi, nesigur.

Dacă procedura de configurare se întâmplă să necesite fișiere de certificat pentru a stabili o conexiune la VPN, va trebui să le importați înainte de a începe chiar întregul proces. Dacă primiți certificatul prin e-mail, tot ce trebuie să faceți este să le importați. Atât iPhone-urile, cât și iPad-urile pot funcționa cu certificate în formatele PKCS # 1 (.cer, .crt, .der) sau PKCS # 12 (.p12, .pfx).

conectarea & Deconectarea de la VPN

După ce ați configurat VPN-ul, puteți deschide, de asemenea, fereastra Setări pentru a muta glisorul VPN pentru a vă conecta și deconecta de la VPN. Dacă se întâmplă să fi configurat mai multe VPN-uri pe iPad sau iPhone, atunci este mai ușor să comutați între ele și navigând prin Setări, apoi General, apoi VPN pe același ecran în care ați adăugat acele VPN-uri..

Concluzie – Cum se instalează VPN pe iPhone sau iPad

După cum ați văzut, există o serie de moduri fiabile pe care le puteți utiliza pentru a vă conecta la un VPN de pe iPhone, iar majoritatea necesită mai puțin de 5 minute pentru a se termina. Prin urmare, nu există niciun motiv să vă lăsați vulnerabil la infracțiuni informatice care intenționează să vă fure datele sau să obțineți acces la conturile dvs. online. Obțineți un VPN, & stai protejat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map