Netflix, Amazon Prime și Viitorul geoblocării

2016 a fost un an semnificativ pentru serviciile de streaming online. Canalele TV de Internet înființate și-au îmbunătățit ofertele și au adăugat suport pentru mai multe dispozitive de streaming. Noile canale online apar aproape o dată pe lună. Furnizorul american de cablu oferă acum și servicii VOD de sine stătătoare. Netflix și Amazon Prime Video, probabil cei mai mari doi giganti de streaming online, sunt acum disponibile la scară globală. din pacate, geoblocking este încă la fel de aprig ca oricând în 2017. Termenul „geobloc” înseamnă practic că puteți viziona un canal online doar într-o anumită regiune. Să aruncăm o privire mai profundă asupra a ceea ce ar putea ține viitorul geoblocării.


Cronologia Netflix

 • 2007: Netflix începe să transmită streaming în SUA.
 • 2010: Netflix este acum disponibil în Canada.
 • 2011: Netflix se extinde în America de Sud și Caraibe.
 • 2012: Netflix intră în Europa. Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia și Finlanda au acces la Netflix până la sfârșitul anului.
 • 2014: Compania devine disponibilă în Austria, Germania, Franța, Belgia, Luxemburg și Elveția.
 • 2015: Sunt adăugate mai multe regiuni. Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Portugalia și Spania au toate regiunile Netflix acum.
 • Ianuarie 2016: Netflix devine disponibil la nivel mondial cu excepțiile Chinei, Siriei și Coreei de Nord.
 • Februarie 2016: Mulți utilizatori Netflix încep să primească un „Eroare de proxy Netflix” ca urmare a blocării agresive a Netflix a serviciilor proxy VPN și Smart DNS.
 • Noiembrie 2016: Netflix introduce redarea offline pentru titlurile selectate pe dispozitivele Android și iOS.

Netflix, Amazon Prime și Viitorul geoblocării

Netflix, Amazon Prime și Viitorul geoblocării

Eroare proxy Netflix Whack-a-mole

La începutul anului 2016, Netflix și-a lansat brusc serviciul la scară globală. Deși a fost disponibil exclusiv în țări precum SUA, Marea Britanie și Canada la început, acum puteți accesa Netflix în Africa de Sud, Rusia și chiar Arabia Saudită. Nu după mult timp, gigantul american de streaming, sub presiunea studiourilor și distribuitorilor, a început blocarea activă a VPN, DNS inteligent, și orice alt mijloc care ar permite oamenii să-și răsfețe locația online. Oficialii Netflix au făcut, de asemenea, promisiunea că vor încerca să furnizeze același conținut în toate regiunile. Poate că au rămas fideli cuvântului lor. Ceea ce mulți nu au anticipat a fost că Netflix înlocuia încet conținutul terților cu propriile filme și emisiuni TV originale. În acest fel, Netflix ar avea un control final asupra ofertelor lor.

Din păcate, utilizatorii Netflix care utilizează rețele virtuale private strict în scopuri de afaceri, acolo unde sunt prinși la mijloc. În urma încercărilor Netflix de a interzice VPN-urile, trebuiau să-și oprească conexiunile VPN și să-și expună confidențialitatea online în acest proces.

Nu numai asta. Netflix a început chiar să interzică tunelurile IPv6 din temerile că oamenii le vor folosi pentru a-și schimba regiunea Netflix. Acest lucru a dus la faptul că utilizatorii care utilizează IPv4 pentru brokerii de tunel IPv6 sunt blocați în mod legitim.

Amazon urmărește conducerea Netflix

De asemenea, Amazon și-a lansat recent serviciul Prime Video în peste 220 de țări. La fel ca Netflix, Amazon Instant Video a fost disponibil la început doar într-o mână de regiuni. Nu există nici o îndoială că viteza internetului se îmbunătățește constant și o audiență globală din ce în ce mai mare au jucat un rol important în aceste extensii. Adevărul urât este însă că există încă o diferență majoră în conținutul la care poți avea acces în funcție de locul în care locuiești în prezent. Motivul pentru asta este că canalele de streaming nu dețin drepturi de difuzare a conținutului terților din întreaga lume. Amazon ar putea să abordeze această problemă prin reducerea costului abonamentului Prime Video la 2,99 dolari la lansare. Abonamentele Netflix, pe de altă parte, costă la fel indiferent de regiune și conținutul disponibil. Cu toate acestea, există mulți abonați ai Amazonului care utilizează în continuare geo-spoofing pentru a obține acces la Amazon Prime American de peste mări.

Ce zici de alte servicii de streaming?

În timp ce trece în mare măsură neobservată, alte servicii populare de VOD fac tot posibilul pentru a împiedica utilizatorii VPN și Smart DNS să acceseze conținutul lor în străinătate. BBC iPlayer, Hulu, HBO GO și Sky Go se încadrează în această categorie. Doar pentru că mass-media nu a preluat faptul că aceste canale interzic VPN-urile, nu înseamnă că nu se întâmplă Orice utilizator care își răsfoiește locația online de ceva timp vă va spune că trebuie să schimbe metodele pe care le folosesc pentru a ocoli aceste „geo-garduri” periodic pentru a putea accesa conținutul pe care îl au. Probabil faptul că Netflix și Amazon sunt cele mai mari servicii de streaming din lume duc la o acoperire mai largă a războiului lor împotriva proxy-urilor.

VPN și Smart DNS: modalități de a vă ocoli Geoblocuri

În timp ce Netflix a avut, într-o oarecare măsură, succesul în blocarea VPN și Smart DNS, accesul la Netflix american în afara SUA este tot posibil. La aproape un an după ce Netflix a început cruciada lor împotriva geo-spoofing-ului. Ceea ce multe canale de streaming nu reușesc să înțeleagă este că oamenii apelează la aceste mijloace ca o modalitate de a obține acces la conținut care altfel nu ar fi disponibil. Pentru a obține un abonament VPN de încredere, trebuie să scoateți în valoare de aproximativ 10 dolari USD pe lună. Aceasta este în topul celor 10 dolari pe care îi plătiți deja pentru Netflix. Deci, un abonat Netflix poate ajunge să plătească 20 de dolari pe lună doar pentru a avea acces la o bibliotecă decentă de filme și emisiuni TV..

Chiar și pe piețele locale, există o diferență în conținutul la care poți avea acces. În SUA și Canada, de exemplu, companiile de cablu controlează care jocurile NFL, NHL, NBA și MLB sunt transmise online. Aceasta înseamnă că fanii sportului trebuie să apeleze la VPN sau Smart DNS pentru a evita aceste opriri. În cazul în care un canal de streaming a dat seama că utilizați VPN sau proxies, acestea blochează pur și simplu videoclipul pe care încercați să îl vizionați. În cazuri rare, unele servicii de streaming au mers până la anularea abonamentelor utilizatorilor.

Torrente, Streamuri Piratate și Kodi

Literalmente, milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe torente, fluxuri ilegale și Kodi pentru a viziona filme, TV, emisiuni și canale live online. Ceea ce este interesant este faptul că multe persoane care plăteau pentru serviciile de streaming precum American Netflix apelează acum la aceste metode „piratate” pentru streaming online. Motivul principal din spatele acestui fapt este faptul că nu mai pot viziona Netflix-ul american în străinătate. Bibliotecile locale Netflix palid în comparație cu Netflix SUA și sunt completate cu originale Netflix.

Numărul de persoane care utilizează aplicații P2P, site-uri piratate sau Kodi pentru a urmări conținutul online va crește fără îndoială drastic. În timp ce geoblocurile joacă cu siguranță un rol important, infrastructurile mai bune și viteza mai mare a Internetului vor juca, de asemenea, un rol important în acest proces.

Ceea ce pare să fie sigur este că trecerea de la televiziunea tradițională la streamingul bazat pe internet a devenit norma. Unii chiar susțin că televizoarele convenționale vor întâlni în curând destinul predecesorului lor, radioul.

Viitorul geoblocării – Ce se află înainte?

Studiourile de producție și distribuitorii se află în centrul fiasco-ului geoblocant. Acestea forțează canalele de streaming să implementeze metode mai puternice pentru a interzice ocolirea restricțiilor geografice. Mulți oameni obosesc și chiar înstrăinați. Cu excepția cazului în care se poate ajunge la un echilibru fin, mulți dintre ei s-ar putea transforma în fluxuri „piratate” sau chiar torrente ca modalitate de a urmări ceea ce își doresc, atunci când vor online. Nu există nici o îndoială că streamingul online va înlocui încet, dar sigur, televiziunea tradițională. Este probabil cel mai probabil dacă același conținut va fi disponibil în toate regiunile.

Chiar și atunci când utilizatorii sunt dispuși să plătească pentru a viziona conținutul pe care îl doresc online, filmele, emisiunile TV și fluxurile live nu sunt disponibile în regiunea lor. Cum altfel se poate explica faptul că aceiași oameni cheltuiesc mai mult din banii câștigați din greu pentru serviciile proxy VPN sau Smart DNS.

În cele din urmă, un utilizator Netflix care locuiește în afara SUA este încasat în total mai mult decât ceea ce reședința SUA plătește pentru același conținut. Chiar și atunci, el sau ea nu au voie să acceseze aceleași filme și emisiuni TV.

În timp ce streamingul piratat și torentarea nu ar trebui niciodată să fie condamnate sau scuzate, pentru unele dintre aceste metode sunt singura modalitate de a accesa serialele preferate online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map