Proxy SOCKS5 vs VPN – Care este diferența?

Proxy SOCKS5 vs VPN? Care este diferența? Când vine vorba de descărcarea anonimă a torenților, majoritatea utilizează rețele SOCKS5 sau virtuale private. Fiecare metodă are pro și contra. În acest ghid, voi compara cele două și sper să vă ajut să decideți care este soluția cea mai bună realizarea anonimatului online și ocoli geo-restricțiile.


SOCKS5 vs VPN - Care este diferența?

Proxy SOCKS5 vs VPN – Care este diferența?

VPN de top pentru Kodi

Ce este SOCKS5?

Socket Secure, numit SOCKS, este un protocol folosit special pentru servere proxy. SOCKS5 este practic o extensie versatilă a protocolului SOCKS care acceptă tehnologii avansate de rețea, cum ar fi protocolul UDP și IPv6. Este capabil să transfere majoritatea tipurilor de pachete de date și protocoale. Un proxy SOCKS5 maschează adresa dvs. IP pentru a ocoli restricțiile de geolocalizare și firewallurile restrictive. Rută traficul pe internet al unui anumit program sau aplicație printr-un server proxy terță parte. Acest proces vă permite să modificați adresa IP publică a programului pe care l-ați configurat SOCKS5. Accesul la acel server proxy necesită autentificare, adică numai utilizatorii autentificați pot accesa aceste servere.

Ce este VPN?

VPN reprezintă o rețea privată virtuală. Când vă conectați la un server VPN, tot traficul dvs. de Internet va trece printr-un server de la distanță sigur. Serverul respectiv va cripta tot traficul. Adresa dvs. IP va fi de asemenea mascată în acest proces. În ceea ce privește anonimitatea și confidențialitatea online, nu există alternative mai bune la care să mă gândesc. Poate că singurul dezavantaj al VPN este faptul că procesul de criptare a traficului dvs. poate trage ușor viteza Internetului. Spre deosebire de proxy-urile SOCKS5 în care traficul dvs. este doar parțial criptat, VPN vă protejează toată conexiunea la Internet de potențialii utilizatori.

Proxy SOCKS5 vs VPN

Atât VPN, cât și un proxy SOCKS5 vă pot ascunde adresa IP. Cu toate acestea, spre deosebire de VPN, un server proxy nu oferă criptarea traficului. Acesta este principalul motiv pentru care reprezentanții SOCKS5 sunt considerați mai rapid decât VPN. Faptul că nu trebuie să cheltuiască resurse pentru a cripta rezultatele traficului în viteze de descărcare / încărcare mai rapide decât o conexiune VPN cu criptare puternică. Practic, alegerea dintre VPN și SOCK5 este un compromis între confidențialitate și viteză.

La sfârșitul zilei, VPN vă oferă o securitate și un anonimat mult mai mari. Criptarea end-to-end este cea care împiedică ISP-urile, agenții de publicitate, agențiile guvernamentale, infractorii cibernetici și oricine dintre ei să vă monitorizeze activitatea online. SOCKS5 pur și simplu își maschează identitatea online.

 • Atât SOCKS5 cât și VPN vă pot ascunde adresa IP și vă pot ascunde identitatea online.
 • În timp ce VPN vă criptează traficul, SOCK5 nu.
 • Utilizarea unui proxy SOCKS5 pentru uTorrent sau altă aplicație P2P vă va permite să obțineți viteze de descărcare / încărcare mai bune în comparație cu VPN.
 • ISP-ul dvs. poate fi în continuare în măsură să vă monitorizeze activitățile de descărcare dacă utilizați SOCKS5. Doar VPN oferă anonimat complet.
 • SOCKS5 poate fi utilizat doar pentru aplicații specifice, cum ar fi uTorrent
 • VPN, pe de altă parte, criptează tot traficul dvs., indiferent de ceea ce faceți online.
 • Când vine vorba de ocolirea geo-restricțiilor, VPN este alternativa mai bună.
 • În unele cazuri, serverele proxy ar putea păstra jurnalele. Asta înseamnă că, dacă cineva poate să pirateze aceste servere, va putea obține jurnalele activităților dvs. online.
 • Serviciile VPN ca. IPVanish, în comparație, păstrează zero jurnalele activităților de navigare.

SOCKS5 vs VPN – Care dintre ele să aleagă?

Ei bine, nu trebuie să faci un compromis. Există anumite servicii VPN care oferă utilizatorilor lor atât proxy VPN, cât și SOCK5. IPVanish și NordVPN sunt ambele exemple bune. Nu trebuie să plătiți nicio taxă suplimentară dacă doriți să vă configurați proxy-urile SOCKS5 în aplicația uTorrent..

Personal, prefer VPN. Dacă utilizați un serviciu VPN corespunzător și vă conectați la un server care nu este departe, diferența de viteză este aproape de sesizat. Nu mai vorbim de faptul că SOCKS5 este inferior VPN când vine vorba de anonimatul online. Totuși, dacă sunteți în mod special în ceea ce privește vitezele pe Internet, puteți utiliza SOCKS 5 pentru toate activitățile dvs. P2P.

Dar proxies-urile inteligente DNS?

Serviciile proxy inteligente DNS ca. Unlocator sunt o opțiune excelentă dacă tot ce doriți este să deblocați canalele de streaming care nu sunt disponibile în regiunea dvs. În acest caz particular, doar traficul care vă dezvăluie locația către site-ul special pe care doriți să îl deblocați este redirecționat.

Cu toate acestea, Smart DNS nu vă criptează deloc traficul. Trolerele dvs. ISP și drepturile de autor vă pot monitoriza în continuare activitățile de descărcare, chiar dacă aveți proxy-uri inteligente DNS pe dispozitiv.

SOCKS5 vs VPN – Concluzie

Până la urmă, totul se rezumă la preferințele tale personale. Personal, cred că nu poți fi niciodată prea precaut cu privire la confidențialitatea ta online. Acesta este motivul pentru care vă sfătuiesc să utilizați VPN în loc de proxy-urile SOCKS5 dacă vă apreciați confidențialitatea și securitatea în timp ce descărcați torrenturi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map